Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen psikoterapi seansları sonucu bazı kişilerin sakinleştirici hap kullanması uygun görülüyor. İnternet sitelerinde ve halk dilinde yayılan hurafeler sebebiyle ilaçlarını kullanması gereken kişiler, doktor tavsiyesi olmasına rağmen ilaçlarını kullanmaya çekiniyor. 

8 MADDE BULUNUYOR

Bu kapsamda, sakinleştiri ilaçların hakkında yanlış bilinen şeylerin yayımladığı haberde 8 madde bulunuyor. 

handikap giriş

İlaçların kullanımında kişide oluşan sorunların çözüme kavuşacağının düşülmesinin yanlış olduğuna değinilen yazı da, “Sakinleştirici hap sorun çözmez, unutturur” ifadeleri yer alıyor.

Yayımlanan yazıda, kullanıldığı andan itibaren ilaçların mutlu ve enerjik hissettirmeyeceğinin de bir gerçek olduğu söyleniyor. Bunun yanı sıra kilo almak, ilaç kullanımının uzun sürelere ulaşabileceği ve istenilmeyen yan etkilere de sebep olabileceğine değiniliyor. 

SİGORTA KAPSAMINA GİRMİYOR

Sakinleştirici ilaçların büyük bir çoğunluğu sigorta kapsamına girmiyor. Bu nedenle aile ekonomisini de büyük ölçüde etkiliyor. 

Bunlarla birlikte bilinçsiz sakinleştirici kullanımının azaltılması ve doktor tarafından tavsiye edilmediği sürece kullanılmaması gerektiği söyleniyor. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim