Afyonkarahisar Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik geleneksel hale getirdiği eğitim bursları, bu yılda devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’te öğrenciler ve aileleri ile bir araya geldi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Beyaz Masa’da gerçekleştirilen kart dağıtımında, burs alacak öğrenciler ve ebeveynleri banka kartlarını Başkanımızdan aldı. Mahalle Muhtarları, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Süleyman Nurullah Peker, Belediye Başkanı Zeybek'i yalnız bırakmadı, dağıtım programına eşlik etti. Zeybek Başkan hemşehrileri ile yakından ilgilendi, aileler ile sohbet etti, ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

EĞİTİME DESTEK ÖĞRENCİLERE GELECEK

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan eğitim bursundan ihtiyaç sahibi olmak şartıyla; öksüz, yetim, şehit ve gazi çocuğu, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli olan öğrenciler, anne ve babası resmi ayrı olup ihtiyaç sahibi olan öğrenciler ile diğer ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımı veriyoruz. İlk ve ortaöğrenim fark etmeksizin Mayıs ayı dâhil beş ay boyunca 200 TL olacak bursun ilk ödemesi Ocak ayının son haftasından itibaren öğrencilerin hesaplarına yatacak.

2 BİN 433 ÖĞRENCİYE AYLIK 200 TL YATACAK

Bu yıl ki eğitime destek bursuna 3 bin 85 başvuru olduğunu hatırlatan Başkanı Mehmet Zeybek, “Göreve geldiğimiz andan itibaren ihtiyaç sahibi öğrencilerimize, orta öğrenim öğrencilerine desteğimiz devam ediyor. Maalesef üniversite öğrencilerimize burs desteğinde bulamıyoruz. Çünkü malum parti, belediyelerin üniversite öğrencilerine vermiş olduğu bursları Anayasa Mahkemesine götürerek iptal ettirdi. Ondan dolayı biz ilköğretim veya ortaöğrenim öğrencilerine ancak eğitim bursu verebiliyoruz. Geçtiğimiz yıl bin 344 öğrencimize 5 ay boyunca ayda 125 lira eğitim desteğinde bulunduk. Bu sene 2 bin 433 öğrencimize ayda 200 yüz lira olmak üzere eğitim desteğinde bulunacağız. Biz öğrencilerimizden başarılı olmalarını istiyoruz ve bunun için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Her daim öğrencilerimizin, halkımızın ihtiyaç sahiplerinin yanındayız. Gıda yardımı yakacak yardımı olsun Muhtarlarımızdan da gelen talepler doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya gayret ediyoruz. Bize gelen talepleri yapılan incelemeler neticesinde tespit ediyor ve gerçek ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bunun haricinde gerçek ihtiyaç sahibi insanlarımızı da burada hiç geri çevirmiyoruz. Ekiplerimiz son derece titiz çalışıyor. Halkımızın her daim yanındayız” dedi. Eğitime desteklerin devam edeceğini vurgulayan Başkanımız Zeybek, çeşitli projeler ile yüzleri güldürmeyi sürdüreceğiz mesajı verdi. ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim