TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Hes İlaç Afyonspor, ligin 23. haftasında Zafer Stadyumu'nda Batman Pertolspor'u konuk etti. Maçın 29. dakikasında golü bulan Hes İlaç Afyonspor, maçın sonuna kadar üstünlüğünü korudu. Ender gelişen Batman Petrolspor atakları ile maç bitecek derken, son dakikada hakemin verdiği penaltı ile Batman Petrolspor gole ulaştı ve maç  1-1 eşitlikle tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR

15'inci dakikada Hes İlaç Afyonspor'un orta alanda Olcay ve Kaan'ın baskısıyla kazanıla top sonrası gelişen hızlı atakta Olcay'ın ceza alanına çevirdiği topa gelişine bir vuruş yapan İlke'nin şutunda kaleci Cihan topu son anda tokatlayarak kornere çeldi.

23'üncü dakikada Hes İlaç Afyonspor'un sol kanattan kazandığı köşe vuruşunda Mustafa ile paslaşarak topu oyuna sokan Olcay sol çaprazdan kaleye sert ve etkili bir şut çıkarttı ancak kaleci Cihan topu kornere çeldi.

27'nci dakikada gelişen Hes İlaç Afyonspor atağında Mustafa'nın pasında topla buluşan İlke dönerek şutunu attı ancak zayıf bir vuruş olunca kaleci Chan topu rahat bir şekilde kontrol etti.

29'uncu dakikada Hes İlaç Afyonspor'un kazandığı serbest vuruşta Olcay'ın ceza alanına gönderdiği ortada uzak kale direğinde topla buluşan ray'ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.1-0

39'uncu dakikada Bayburt İl Özel İdarespor atağında Ferdi'nin rakip yarı alanın ortalarından ceza alanına yaptığı orta direk kaleye doğru gitti. Önce uzak kale direğine ardından diğer direğe çarparak oyun alanına döndü.

45+2'nci dakikada savunma arkasına sarkan Eray'ın kale sahasına çevirdiği topa İlke dokundu üst direkten dönen topa İlke tekrar vurdu ancak yandan auta gitti.

66'ncı dakikada gelişen Afyonspor atağında defansın arkasına sarkan İlke'yi gören Muhammet Mahmut Emir şık bir pas aktardı. Topu biraz süren  İlke, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleciyi de çalımlayan İlke'nin şutu yan ağlarda kaldı.

77'nci dakikada gelişen Afyonspor atağında Olcay'ın pasında savunma arasındaki Alper, savunmanın hatasında topu önünde buldu. Alper'in şutu kalecinin üzerine gelince sekti ve Eray, aşırtma denemesi yaptı fakat kaleci topa çok rahat sahip oldu.

90+5'inci dakikada gelişen Batman Petrolspor atağında ceza alanına yerden atılan pasta Muhammet Mahmut Emir'e çarpan topu elle oynama olarak değerlendiren hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Şahin Şafakoğlu, penaltıyı gole çevirdi. 1-1. Bu dakikadan sonra hakem maçı bitiren düdüğü çaldı. Maçın ardından hakemin yanına giderek itiraz eden Hes İlaç Afyonspor Teknik Direktörü Koray Palaz kırmızı kartla cezalandırıldı. >>GÖKHAN KOCAASLAN