Afyon Kocatepe Üniversitesi Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremden etkilenen öğrenciler için gerçekleştirdikleri toplantı sonrası AKÜ’ de üniversite eğitimi alan öğrencileri ilgilendiren 6 maddelik senato kararı yayımladı. Yayımlanan kararda alınan maddeler ise şöyle;

“Kendisi veya ailesi depremden etkilenen öğrencilerimize akademik danışmanları aracılığı ile ulaşılarak durumları hakkında bilgi alınacak ve gerekli destek sağlanacaktır.

Kendisi veya ailesi depremden etkilenen öğrencilerimize destek vermek amacıyla 0 272 218 12 06 numaralı WhatsApp iletişim hattı kurulmuştur. Öğrencilerimiz istek ve taleplerini bu iletişim hattı Üzerinden iletebilirler.

Birim yönetim kurulları tarafından Tek Ders sınav tarihleri 20 Şubat 2023 tarihinden sonraki tarihe ertelenmiştir. Öğrencilerimiz Tek Ders Sınav tarihlerini öğrenim gördükleri birim web sayfalarını takip ederek öğrenebilirler.

Kendisi veya ailesi depremden etkilenen öğrencilerimiz Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemlerini ders kayıt haftasında tamamlayamamaları durumunda derslerin başladığı mazeretli kayıt haftalarında da yaptırabilirler. Bu konuda akademik danışmanları ile iletişime geçebilirler.

Kendisi veya ailesi depremden etkilenen öğrencilerimizden 2022- 2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde kayıt dondurmak isteyenlere akademik birimler tarafından gerekli kolaylık sağlanacaktır.

Afyonkarahisar Valiliği, AFAD ve Afyonkarahisar Belediyesinin koordinasyonunda başlatılan ayni ve nakdi yardım kampanyasına destek için tüm akademik ve idari personelimiz ile diğer tüm öğrencilerimize üniversitemiz sosyal medya hesaplarından gerekli duyurular yapılmıştır.” HABER: BETÜL ÖZDEMİR