Eşini depremde kaybeden Ahlem Misto, Mersin Şehir Hastanesinde tedavi altına alınırken, çocukları ise Ankara Bilkent Şehir Hastanesine getirildi.

Çocukların sağlık durumlarının iyiye gitmesi üzerine Bakanlık tarafından aile yakınlarıyla iletişime geçilerek, kimlik tespitleri yapıldı.

Bakanlıkça yapılan sosyal inceleme sonucunda çocukların, Mersin'deki tedavisinin ardından Denizli'de kardeşinin yanına yerleşen anne Misto'ya teslim edilmesi uygun görüldü.

Hastaneden taburcu edilen Muhammed ve Hüda kardeşler, Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerince teslim alındı. Denizli'ye götürülen iki kardeş, Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde anneleri Ahlem Misto'ya teslim edildi.

Günler sonra kavuşan anne ve çocukları birbirlerine sarılarak hasret giderirken, duygusal anlar yaşandı.

Bundan sonraki süreçte Bakanlığın "Çocuklar Güvende" programı kapsamında görevli elemanlar ve ASDEP personelinden oluşturulan ekipler tarafından takip edilecek aileye, psikososyal destek sağlanacak.

"ÇOCUKLAR GÜVEN İÇERİSİNDE"

Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonucu refakatçisi olamayan depremzede çocukların ailelerine teslim çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Deprem sonucu refakatçisi bulunmadığı tespit edilen, 112 Acil Servis ile Ankara Bilkent Şehir Hastanesine getirilen çocukların güvende olduğunu vurgulayan Koçyiğit, çocukların ailelerinin tespit çalışmalarının Bakanlığın hastanede görevli elemanlarınca gerçekleştirildiğini kaydetti.

Muhammed ve Hüda Misto kardeşlerin ailelerinin tespit çalışmalarının SOYBİS, MERNİS ve Milli Eğitim Bakanlığının sistemi üzerinden yürütüldüğünü bildiren Koçyiğit, çocukların, kayıtların ve ifadelerinin eşleştirilmesi sonucu anneleriyle buluşturulduğunu belirtti. >>AA

 

 

Editör: TE Bilisim