TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Hes İlaç Afyonspor, evinde Sivas Belediyespor'u konuk etti. Maça etkili başlayan Afyonspor, başından sonuna kadar üstün oynadığı maçın ilk yarısını 1-0 önce tamamladı. İkinci yarıda da 3 gol daha bulan Afyonspor maçı 4-0 kazandı. Afyonspor'un gollerini Kaan (2) ve İlke (2) kaydetti.  Afyonspor kazandığı bu maçın ardından puanını 34'e ulaşarak 8. sıraya yükseldi. Sivas Beledispor ise ligin son sırasına geriledi. 

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Hes İlaç Afyonspor'un sol kanattan başlayan atağında Uygar'ın pasıyla hareketlenen Olcay'ın ters kanattan hücuma çıkan Alper'e pasında ceza alanı dışından Alper'in sert şutunu kaleci Taha parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

19. dakikada Sivas Belediyespor'un sol kanattan geliştirdiği aakta ceza alanına yapılan ortada yaşanan karambolde Alper topu uzaklaştırmak istedi Atakan'a çarparak kaleye yönelen topu kaleci Anıl bloke etti.

26. dakikada Hes İlaç Afyonspor'un Eray ile sol kanattan geliştirdiği atakta ceza alanına yerden pasta gerilerden gelen Alper topu düzeltip şutunu çekti ancak top yan ağlarda kaldı.

39. dakikada gelişen Hes İlaç Afyonspor atağında sol kanattan Mahmut'un ceza alanına ortasında İlke'den seken topu takip eden Kaan son dokunuşu yaparak topu ağlara gönderdi. 1-0

49. dakikada gelişen Afyonspor atağında savunmadan seken topu kontrol eden Eray, pasını Olcay'a aktardı. Olcay kontrol ettiği topu direkt kaleye gönderdi, kaleci kucağında kontrol etti topu.

54. dakikada gelişen Afyonspor atağında Olcay'ın sol kanattan yaptığı yerden ortayı Atakan Üner direkt kaleye çevirdi, top auta çıktı.

56. dakikada Afyonspor'lu Uygar Mert'in ceza yayında ceza alanındaki  Atakan'a attığı pası Atakan bekletmeden müsait pozisyondaki Kaan'a çıkarttı. Kaan ise bekletmeden şutunu çekti ve top kalecide kaldı.

76. dakikada sol kanattan gelişen Afyonspor atağında Eray sürdüğü topu, ceza alanına girmeden önce İlke'ye aktardı. İlke iki savunma oyuncusunu ve kaleciyi boşa çıkarttıktan sonra şutunu çekti ve top ağlarla buluştu. 2-0

82. dakikada gelişen Afyonspor atağında kazanılan korneri Olcay kullandı Ceza alanında kafalardan seken topu Şiyar kaleye gönderdi, kaleci uzanarak topu çıkarttı. Topu önünde bulan Olcay, sert bir orta ile topu 6 pasa gönderdi. Topa dokunan İlke topu ağlara gönderdi. 3-0

87. dakikada yine sol kanattan yüklenen Afyonspor'da Mustafa Erkasap, orta sahadan başarılı şekilde 4 oyuncuyu geçerek ceza alanına girdi. Mustafa ceza alanına girdikten sonra pasını Olcay' aktardı. Olcay'ın pasında Kaan topla ile buluştu ve Kaan şık bir gol daha atarak farkı 4'e çıkarttı. 4-0

Bu dakikadan sonra gelişen ataklarda iki ekipte başka gol bulmadı ve Afyonspor maçı 4-0 kazandı.

 

Editör: TE Bilisim