Bu tür özel turnuvaların hem çocukların sosyalleşmesine hem de var olan maç performanslarını artırdığını belirten İl Temsilcisi Emre Tok: “18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlediğimiz turnuvada tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın İsmail Hakkı Kasapoğlu’nun bize desteğiyle beraber özel günlerde bu tarz özel turnuvanın bol bol yapmaya çalışıyoruz. Buradaki asıl amacımız dediğim gibi sporcuların maç performansı, maç alışkanlığı, aynı zamanda burada ödül kazanma ve kaybetme duygusu kazanarak gelişimlerine katkı sağlamak” dedi.

ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİLİYOR

lightningrulet siteleri

Badmintonun fiziksel aktivitenin yanında zihinsel gelişimi de desteklediğini söyleyen Tok: “Anaokullarından itibaren üniversiteye kadar Badminton branşını tanıtıyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yeterli sayıda antrenör var. İl Müdürü Kasapoğlu’nun da katkısıyla bu antrenör arkadaşlarımızla beraber okul bazında paylaşım yaparak ücretsiz eğitim veriliyor. Hem okul sporlarında hem de ileriki zamanlarda Gençlik Merkezleri aracılığıyla da öğrencilerin bu spora devam etmelerini sağlıyoruz. Çünkü bu spor hem fiziksel aktivitenin yanında zihinsel gelişimi de destekliyor. Desteklerinden dolayı İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu’na teşekkür ederim.” ifadesinde bulundu.

ANTRENMANLARIMI AKSATMAYACAĞIM

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü Gürbüz Ergürbüz’ün Oruçoğlu Ortaokuluna gelmesiyle badminton sporu ile tanıştığını söyleyen sporcu Emirhan Portakal: “Antrenmanlara başladıktan sonra daha bir heveslendim. İlk yarışmalarımda 2 -3 kez kaybettim. Daha sonra Afyonkarahisar’ı temsilen grup yarışmalarına katıldım. Oradaki atmosferi yaşayınca sporu daha çok sevmeye daha çok bağlanmaya başladım. Geçtiğimiz aylarda Türkiye Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen 17 yaş altı turnuvada 3. turda kaybettim. Orada bir derecem olmadı ama şunu fark ettim antrenmanlarımı hiç aksatmayacağım. Bir antrenman bile çok şey kaybettiriyor.” dedi.

BADMİNTONU ÇOK SEVİYORUM

Spora 6 yıl önce başlayan Elif Yağız: “Badmintona 6. sınıfta okulda başladım. Daha sonra katıldığım okul sporları ve ferdi müsabakalarda birincilik elde ettim. Geçtiğimiz yıl Ankara’da düzenlenen turnuvaya katıldım. Büyükler kategorisinde yarıştım ve bana çok şey kazandırdı. Antrenmanlara severek gidiyorum. Hafta da iki kez antrenman yapıyoruz. Bundan sonraki yarışlarda elimden gelenin en iyisini yapacağım. Badmintonu izlemesini seviyorum oynamayı daha çok seviyorum. Tüm arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum.” ifadesine yer verdi. Müsabakaların ardından düzenlenen törenle sporculara madalyaları takdim edildi. Ödül törenine Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen, Badminton Merkez Hakem Kurulu As Başkanı Mustafa Yaşar, Badminton İl Temsilcisi Emre Tok, Antrenör Gürbüz Ergürbüz, çok sayda sporcu ve sporsever katıldı. 8 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümünde düzenlenen bu organizasyonda tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyoruz. Turnuvaya katılan ve dereceye giren tüm sporcularımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. ODAK HABER MERKEZİ