Karahisar TV'nin ev sahipliğinde Kocatepe Gazetesi Türkeli Gazetesi, Odak Gazetesi ve Ana Haber Gazetesi yazarları Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi, Mehmet Emin Güzbey ve Ertuğrul Sevim’in bugün ki konuğu AK Parti Afyonkarahisar eski ile Başkanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Sezen oldu. Son derece samimi geçen programda Milletvekili Aday Adayı Avukat Hüseyin Sezen sorulara içtenlikle cevap verdi. Neden Milletvekilliğine talip olduğunu açık yüreklilikle anlatan Avukat Sezen, “Siyaset ne için yapılır insana hizmet için yapılır. AK Parti siyasetinde bizim Cumhurbaşkanımız bunu her zaman söyler siyasette insanların özelliğiyle yereliyle iliyle ilçesiyle beldesi ile ve Türkiye ile ilgili taleplerini milletin vekilleri vasıtasıyla kendi iradelerin meclise yansıması ve yasama organın bir bileşen olarak milletvekillerinde toplumundan aldığı destek ve güçle oyuyla yasama organında faaliyetini göstermesi. Toplumun ihtiyaçlarına dönüp yasaların mecliste çıkartılması noktasını teknik olarak yapmak milletvekilinin görevi de de tanımı da budur. Tabii sadece burada değil geçmişten gelen bir siyaset geleneği anlayışı var. Bu Cumhurbaşkanı hükümet sisteminin 2018'den sonra sert bir kuvvetler ayrılığı sistemi geldi. Yasama yürütme yargıyla ilgili. Tabii milletin vekili sadece yasama da görevli olduğu için Meclisi toplumun ihtiyaçları olan yasaları çıkartılması ile görevlidir, ama Afyonkarahisar gibi Anadolu şehirlerinde küçük şehirlerde milletvekili değil ben milletin vekili diye adlandırıyorum bunu. Zaten karşılığı da budur. Milletin biz vekilliğini yaparız milletin teveccühüyle bize Meclise gönderilirse mecliste de irademizi orada koyar bize verilen görevleri bakanlar yansıtılır Sayın Cumhurbaşkanına yansıtır biz buna talibiz”

MEMLEKETİME HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIM

Afyonkarahisar’ın derdine derman olmak için göreve talip olduğunu dile getiren AK Partili Sezen, “Afyonkarahisar son 20 senede AK Parti hükümetleri döneminde 30 milyar TL'den fazla yatırım aldık. BU ciddi bir rakam. Afyonkarahisar'a yapılan hükümetin yatırımları bunlar. Tabii süregelen bir yatırım var, devam eden yatırımlarımız var, daha yapılacak olan yatırımlarımız var. Biz özelde de Afyonkarahisar özelinde de bu yatırımların devamıyla ilgili üzerimize ne düşer bunlar yapabilmek için bu göreve talip olduk.  Tabi bu sadece yatırımlar noktasında değil sosyal kültür anlamında da Afyonkarahisarlı hemşirelerimizin taleplerini yukarılara taşımak bunlarla ilgili çözüm önerileri sunmak çözümler getirmek yine iş insanlarımızın taleplerini yukarılara götürmek için göreve talip oldum. Tabii bu iş nasiptir biz sadece biz de varız demek suretiyle teşkilat adabı olan birisiyiz ve gençlik kollarından itibaren uzun yıllar siyasetin içerisinde bulunduk. Ben Afyonkarahisar’ın derdine derman olmak için sesine nefes olmak için buradaki vatandaşımızın memleketimizin partili partisiz fark etmeksizin emrinde olmak için göreve talibim”

SİYASİ PARTİ KOLTUKLARINDA BÜYÜDÜM

Babasından dolayı 7 yaşından itibaren siyasetin içiresinde olduğunu bu yaştan itibaren parti koltuklarında büyüdüğünü dile getiren Avukat Sezen, “Ben 1981 Afyonkarahisar Bolvadin doğumluyum. 42 yaşındayım ilk orta lise öğrenimimi Bolvadin’de tamamladım. Daha sonra fakülte öğrenimime İstanbul'da Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde devam ettik. Aynı zamanda işletme Fakültesi'nde okudum iki üniversite mezunuyum.  Babamdan dolayı bir siyasi mücadelenin hep içerisinde olduk. Ben daha sanıyorum 7 yaşındayım ilk seçime girdiğimde parti koltuklarında büyüdüm ben tabii o zaman rahmetli Erbakan hocanın talimatıyla babam kurucu ilçe başkanlığı yaptı. 15 sene gibi Refah Partisinde ve birçok adaylık süreci yaşadı bu süreçte hep beraberdik. Rahmetli Erbakan Hoca derdi, ‘Işığı yak çayı demle bekle kimse gelmezse gelmesin’ O yüzden biz babamla Parti koltuklarında çok bekledik ben çok uyudum orada küçükken başladık bu işe” dedi.

HEM MEKTEPLİYİZ HEM DE ALAYLIYIZ

Siyasette hem alaylı hem de mektepli olduğunu dile getiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Sezen, “Siyasette babamdan dolayı hem alaylıyız hem de mektepliyiz bu konuda. Yine siyaset akademisi noktasında da AK Parti o akademiyi de bitirdik. Lise hayatımızdan sonra üniversiteye de gittik. Üniversiteye 1999 girişliyim ben. Hemen 28 Şubat sürecinin arkasında ve akabinde 28 Şubat’ın etkileri izleri devam ederken biz üniversite yıllarındaydık fakültedeydik. Bu süreçte tabi Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığından sonra işte bu hapis olayı falan çıkmıştı parti kuruluş aşamalarındaydık. 2001 yılında da İstanbul’da gene gençlik kollarında Üsküdar ve Kadıköy’de koşturduk bayrak astık gittik geldik büyüklerimizle abilerimizle mücadele ettik. Daha sonra okul bitti Afyonkarahisar’a döndük. İşimizle gücümüzle uğraştık. 2014 yılında da AK Parti il Yönetiminde ana kademe görev aldım. 2014’de AK Parti İl Yönetiminde görev aldıktan sonra yine sivil toplum kuruluşlarına nezdinde de bazı çalışmalarımız oldu. İHA Afyonkarahisar Şubesinin kurucu yönetim kurulu üyesiyim. Yine Bolvadin’de İlim Yayla Cemiyeti üyeliğim var. Daha sonra 2015'te yine bizim bu sivil toplum kuruluşlarımızın bileşeni olarak kurduğu İmam Hatip Platformunu Afyonkarahisar'da kurup ilk koordinatörlüğünü yaptım. İl Başkanlığı dönemine kadar 2018'e kadar 2014 de İl Yönetiminde görev yaptım” dedi.

IŞIĞI YAK ÇAYI DEMLE BEKLE

“Babam Rahmetli Erbakan Hocamızla siyasetin her zaman içerisindeydi. Rahmetli Erbakan Hoca babama her zaman ‘Işığı yak çayı demle bekle kimse gelmezse gelmesin’ derdi.”

YEREL MEDYANIN SORUNLARINI İYİ BİLİYORUM

Yerel medyanın sorunlarını ve sıkıntılarını yakından bildiğini dile getiren başarılı Avukat Hüseyin Sezen, “Medya sektörüne çocukluğumuzdan beri böyle bir yatkınlığımız var. Biz Anadolu Lisesi ekibi olarak arkadaşlarımızla farklı alanlarda farklı çalışmalar yaptık. 81 kuşağı bizim için farklı bir kuşaktır. Tüm benim dönem arkadaşlarım Allah'a şükür farklı konumlarda güzel yerlerde şimdi. Sosyal kültür alanında da Bolvadin gibi bir ilçede 1992 yılında 11 yaşımızdayken bir okulda gazete çıkartmıştık. Yayın hayatına başladı 3-4 sayı çıktı. Tabi ekonomik nedenlerden her gazetecinin ve yerel medyanın başına geldiği gibi oda yayın hayatına son verdi.  Daha sonra yine lisanslı olarak babam ve birkaç arkadaşım yerel bir radyo kurdular. Yine Bolvadin'de Gençlik FM noktasında şu anda da yayın hayatına devam ediyor. Gençlik yıllarımızda orada da hem yayın yaptık, hem bu işlerin resmi konum işleri ile ilgilendik.  Şu anda da halen daha sektörden birisi sayılırım. Yerel Meydanın da derdini yapılması gerekenleri sıkıntılarını ve etkisini yetkisini Afyonkarahisar için genelde ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Vekil olsak da olmasak da, İl Başkanlığı döneminde de Sezer Beyle Cemiyet Başkanı olarak bazı yerel medya ile ilgili talepleri ben bizzat Cumhurbaşkanına iletmiştim özel bir toplantıda.  Ondan sonra belli bir işte yasa değişikliği oldu ama yeterli mi bence yetmez. Ben yerel medyanın yerelde halkın sesi nefesi ve yukarıya ulaştırılmasında en etkili yol olarak düşünüyorum. Yerel medya olmazsa olmaz çünkü siyasi partiler kendi teşkilatları noktasında bazen biraz subjektif bakılabiliyor çok geniş bakılamıyor. Ama yerel medya her türlü ses var” dedi.

TEŞKİLAT TOZU YUTMAK ÖNEMLİDİR

Milletvekilliğinin yolu il başkanlığında mı geçiyor” sorusuna cevap veren AK Parti Afyonkarahisar eski İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Sezen, “Yani tam anlamıyla öyle demeyebiliriz. Afyon üzerinde belki böyle olmuştur, ama her dönem teşkilatçı bir adım öndedir. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızla teşkilatçı bir yapısı vardır. Siyasi hayatına genç kollarında başlamıştır, o da her kademe de bulunmuştur.  Bizim mahalle başkanımızda sandık müşahidemizle gençlik kolları üyemizle her bir ayrı bir kıymeti vardır bizim için. Tabii teşkilatın tozunu yutmak önemlidir. Teşkilatların burada ne dertleri olduğu, ne sıkıntıları olduğu ki teşkilat dediğimizde bizim Afyonkarahisar halkından mütevellik teşkilatlarımız. Şu anda işte 60 belediyemiz oldu, 41 belde, 18 ilçede teşkilatlarımız bizim her türlü toplumdan tabandan sıkıntılar dertleri neyse emeklisi var işçisi var çiftçisi var teşkilatlarımızda.  Afyonkarahisar'da 100 bin üye iyi geçtik. Biz buradan bir şey söylesek Emirdağ'ın en üst noktasındaki Aşağı Piri Beyliği köyünde ses getirir. Dolayısıyla teşkilatlardan gelen talepler böyle tecrübeli teşkilatta görev almış arkadaşlar tarafından yukarı aktarılması da kolaydır. Tabi bir de artık şu en son gelişen süreçte özellikle 15 Temmuzdan sonra ve 2018 Cumhurbaşkanlığı Sisteminden sonra partimize bir kriter daha var.  Ehliyet liyakat ve sadakat oldu artık. Sadakat noktasında da teşkilattan gelen arkadaşlar burada ön plana çıkıyor. Bu teşkilatın doğasında olan bir şeydi, sadece AK Parti için değil. İl başkanları Merkez İlçe Başkanları farklı yerlerde görev almış arkadaşlar, her zaman biraz daha şanslıdır. Genel merkez nezdinde biraz daha ılımlı bakılır. Bu yeter mi yetmez tabii ki, farklı meziyetler istenir siyasette toplumda en önemlisi toplumuna karşı olmaması gerekiyor. Yani biz İl Başkanlığı da yaptık ama başarısız bir il başkanlığı da yapmış olabilirdik. Farklı şekilde de gitmiş olabilirdik” dedi.

BİZİM TEŞKİLATIMIZ HER ZAMAN DİRİDİR İRİDİR

“Bugün AK Parti üzerinde bir ölü toprağımı var veya AK Parti'nin son kullanma tarihi artık bitiyor mu böyle bir şey var mı?” şeklinde yöneltilen soruya samimiyetle cevap veren Avukat Sezen, “Yani böyle bir algı oluşturulmaya çalışıyor ama ben kesinlikle bunu kabul etmiyorum. Bizim teşkilatımız her zaman diridir, iridir.  Bu konu 2018 seçimlerinin de de gündeme getirildi ama sayın bakanımızın önderliğinde, güzel bir sonuç aldık. 2019 yerel seçimlerinde Cumhur ittifakı olarak %97 şu anda Afyonkarahisar'da belediyeler Cumhur ittifakında. Güzel bir sonuç yakaladık AK Parti olarak. Tabii bu seçim sürecinde önemli olan bu cumhurbaşkanlığı adaylığı noktasında millet ittifakının bir belirsizliğiydi. Dolayısıyla bizim Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız her zaman dertlenir bundan. ‘Ben Türkiye'de Başbakanlık Cumhurbaşkanlığı yaptım ama şöyle dişime göre bir muhalefet bulamadım” Cumhurbaşkanımız bunu her zaman söylüyor. Dolayısıyla iktidardaki muhalefeti diri tutan ve onu işte harekete geçiren farklı projeler üretme bu memleketin ülkenin de bence bir sıkıntısıdır muhalefet noktasında yapıcı bir muhalefet maalesef Türkiye'de oluşmadı. AK Parti'de böyle bir şey yok AK Parti tüm teşkilatlarıyla diridir her daim seçim hazırdır. Bizim Cumhurbaşkanımızın talimatı zaten her seçim yeni bir başlangıçtır. Biz 31 Mart'ta seçimleri yaptık, 1 Nisan itibariyle itibaren seçim çalışmalarına başlamıştık zaten genel seçim çalışmalarına. Dolayısıyla AK Parti her zaman seçime hazırdır”

 

BAŞARISIZLIK DİYE BİR ŞEY YOK

20 Eylül 2020 tarihinde İl Başkanlığı görevini neden bıraktığını dile getiren aday adayı Hüseyin Sezen, “Ben bu partinin her kademesinde görev almış birisi olarak bizim teşkilat adabımız vardır. Genel merkezimizin, yöneticilerimizin kararlarını kesinlikle sorgulamayız. O gün için kongreler de bitmişti. 18 kongre yerel bir seçim atlatıldı kolay bir şey değil. En çok belediyesi olan Afyonkarahisar. Konya’dan sonra Türkiye’de biz geliyoruz. Her yerel seçimde siyasetten insanları yıpratır. Maalesef dolayısıyla o noktada ben yıprandığımı düşünmüştüm. Genel merkezle de istişare etmiştik onlarda uygun gördü. ‘Bazen geri çekilmek iyidir’ dediler. Bu noktada enerjiyi daha yüksek olan bayrağı daha yukarıya taşıyacak olan bir arkadaşımızla devam edelim dediler. Onlar da uygun görürler genel merkezinin istişaresiyle yapılan bir olaydı bu. Başarısızlık diye bir şey de yoktu zaten. Biz o gün için AK Parti olarak ilçe belediyeler noktasında sayarsak 8 belediyemiz vardı onu 12'ye çıkardık ilçe noktası %50 bir artış oldu. Cumhuriyet Halk Partisinin kalesi olan Sultandağı’nı aldık.  Emirdağ tekrar alındı, Çay alındı, Evciler belediyemizi aldık Hocalara aldık. Yani bu tür şeyler matematiksel olarak bakılırsa bir başarı vardı ortada. Ama dediğim gibi teşkilatta bir yorgunluk olabiliyor. Her seçim bir bizim için yenilenmedir”

KEŞKE DİYEBİLECEĞİM BİR ŞEY YOK

“İl Başkanlığı döneminde benim keşke diyebileceğim Allah'a şükür hiçbir şey olmadı” diyen Avukat Sezen, “Neden Çünkü AK Parti istişare önem veren bir partidir o noktada biz tüm kararlarımızı istişare ile alırız. Ama tabii başarısızlık bana ait başarı hepimize ait diye ben il yönetimimize, milletvekillerimize, teşkilatlarımıza, her zaman söylerim başarısızlık tabii ki il başkan olarak bana aittir. Biz bunu her zaman sahipleniriz ama hep biz olduk. Dolayısıyla ben şahsi olarak bizzat kendi aldığım hiçbir karar yoktur. Orada bütün kararlarını ittifakla alındı. Aday belirleme noktasında ben önce il yönetimime sordum, kendi içi koordinatörlerimizin görüşlerini aldık. İlçe başkanlarımızın görüşlerini aldık en son kendi il yürütmemize getirdik başkan yardımcılarımla bir çalışma yaptık. En son nihai olarak da Sayın bakanımızın önderliğinde kıymetli vekillerimizle bir çalışma yapıldı en sonunda genel merkezimize bunları sunduk gerekçeleriyle birlikte.  Ama bizim O noktada o süreçte alınan tüm kararlar ittifakla alınmıştır” dedi.

TOPLUMA KARŞI DURULMAZ

Son Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İscehisar ve Bolvadin İlçelerinin kaybedilmesine açık yüreklilikle cevap veren AK Parti Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Sezen, “Evet iki ilçede özel durum var. Yine Bolvadin noktasında da burada samimi bir şekilde açıklayabilirim. Tabii benim memleketim özel bir durumumuz var o noktayla ilgili ama Bolvadin adına da biz kesinlikle tüm teşkilatımızın ittifakıyla bir karar almıştık. Orada özellikle benim kendi Memleketim olduğu için ben orada şahsi bir karar almadım. Orada genel merkezimizin de oradaki komisyondan seçim işleri yerel yönetimi teşkilat başkanlığından görevli arkadaşlar vardı, büyüklerimiz vardı, kendi vekillerimizle sayın bakanımızla da bu sunumlar yapıldı. İttifakla alınmış bir karar. İscehisar noktasında da maalesef orada da yine bizim teşkilat içindeki kendi yerelde çekişmelerden dolayı bir seçimde başarısızlık oldu o noktada da aday belirleme sürecinde de çok alternatife çıkmamıştı. Yani kendi adıma bazı kararlar değiştirmiş olabilirim ama ittifak noktasında diğer arkadaşlar noktasında onlar herhangi bir baskı kurmam şöyle olacak da demem. Seçimden sonra gördüğümüz bazı eksiklikleri hatalar oluyor her seçimde bu olur. Yüzde 100 başarı diye bir şey yoktur o yüzden zaten sahadayız. Gece gündüz demeden çalışıyoruz seçimin zaten güzelliği de budur yani topluma karşı durulmaz”

HİÇBİR PİŞMANLIĞIM YOK

“AK Parti istişare önem veren bir partidir biz tüm kararlarımızı istişare ile alırız. Benim şahsi olarak bizzat kendi aldığım hiçbir karar yoktur. Hiçbir pişmanlığım yok”

ÇOK BÜYÜK BİR YIKIMA NEDEN OLDU

Kahramanmaraş merkezli depremin çok büyük bir yıkıma neden olduğunu dile getiren Sezen, “Şimdi tüm dünyanın kabullendiği bir şey var Asrın Felaketi, 11 ilde çok büyük bir deprem ve çok uzun süren bir deprem oldu maalesef çok ciddi yıkımlar oldu. Bunu cumhurbaşkanımız da Türkiye deprem dalgasıyla karşı karşıya diye bir açıklama yaptı. Sadece o bölgede değil işte farklı bölgelerde de olmaya başladı. Daha sonrasında deprem oldu ama ilk gün itibari ile benim orada yerinde müşahede ettiğim şey şuydu. Çok ciddi bir yıkım olduğundan dolayı öncelikle zaten mesela ben genel merkez tarafından Reyhanlı’ya görevlendirildim Hatay’da. Ben bir hafta Hatay’da kaldım, iki gün Reyhanlı’ya gittim. Bir kayıp yoktu ondan sonra Kırıkhan’a geçtim. İl Teşkilatımız Kırıkhan’da olduğu için yerinde gördüğüm şey şuydu. Ciddi bir yıkım olduğundan dolayı ulaşımda bile sıkıntı vardı. Mesela ben gittiğimde Reyhanlı’ya ilk gün geçemedim, ikinci gün geçebildik anca orada ki en büyük sıkıntı bence ulaşım, internet, elektrik bunlar olmadığından dolayı ilk gün kriz yönetiminde bir sıkıntı olmuş olabilir. Buda doğaldır dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun, olmasın inşallah tüm insanlık için biz böyle bir şey dilemeyiz ama bu tür aksaklıklar yaşanır. 11 ilde büyük bir coğrafya da olunca yaklaşık 13-14 milyon nüfusa sahip bir bölge orası biraz vicdani bakmak lazım bu sadece AK Parti olayı değil devlet olarak orada olmak lazım devletin yanlışlarını eksiklerini bulmak bunları düzeltmek lazım. Tabi burada da muhatap kimdir iktidardır AK Partidir, Sayın Cumhurbaşkanıdır bu eksikler düzeltilecekse şuan da görev de olan onlardır bizleriz”

MUHALEFET DAHA YAPICI OLMALIYDI

Depremden sonra devletin büyük bir refleks aldığını dile getiren Sezen, “Devlet çok hızlı bir şekilde orada refleks aldı. İçişleri Bakanımız Koordinatör valiler görevlendirdi. İşte önceki dönem Valimiz Gökmen Valimiz orada. Hemen gitti organizasyonunu yaptı. Halen daha Nurullah valimiz orada Mehmet valimiz orada buradan görevlendirildi çok hızlı bir devlet pozisyonu aldı. Çadır noktasında da tabii 13-14 milyon insan depreme maruz kalıp evsiz kalınca bir ülke de o kadar çadırın olmasına zaten imkan yok teknik olarak böyle bir şey mümkün değil. Allah korusun tabii hazırlığı var Kızılay'ın AFAD'ın ama 13 milyon insanın barınma ihtiyacını karşılayabilecek bir günde çadır bulma imkanı yok ki. O süreçte de ilk hafta ikinci gün gittim ben doğal olarak önceliğimiz neydi orada enkaz altında kalan canları kurtarmaktı. Tabii burada barınma ile çadırla yemekle bunlarla ilgili sıkıntı yaşanmış olabilir ama inanın Türkiye'nin her yerinden hızır gibi yetişen milletimiz vardı orada. Devlet Millet el ele orada bazı şeyler gerçekleşti. İlk bir hafta zaten enkaz aramayla kurtarmayla odaklanıldığı için bu noktada bazı sıkıntılar yaşanmış olabilir. Ya biz de arabada kaldık bir hafta orada yani çünkü şimdi tahmin ediyorum 500 bin civarında çadır orada kuruldu çadır kentler oluştu 100 bin civarında konteynır kent bir aya kadar tamamlanacak. Öncelikler farklıydı orada ilk hafta can kurtarmayla yaralı kurtarma ile ilgili çalışma yapıldı. Çadırdan dolayı böyle taleplere tepkiler olmuş olabilir. Hepimizin eksikliği vardır olmama imkanı yok. Sayın genel başkanımızla Devlet beyle tüm 11 şehri gezdi orada bunlardan dolayı helallik de istedi bazı insanlar bunu farklı algılar ama en doğal şey bu. Biz bu deprem işini kesinlikle siyasi malzeme yapmadık. Yani o noktada da keşke muhalefet deprem üzerinden böyle bir siyasi malzeme yapıp oradan bir eleştiri getirmeseydi talepleri istekleri eksiklikleri gelip yapıcı bir şekilde keşke söyleselerdi daha verimli ve yapıcı olurdu diye düşünüyorum”

7 YAŞINDAN BERİ SİYASETİN İÇİNDEYİM

“Babamdan dolayı bir siyasi mücadelenin hep içerisinde olduk. Ben daha sanıyorum 7 yaşındayım ilk seçime girdiğimde parti koltuklarında büyüdüm ben”>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim