İYİ Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nde dün yoğun bir kalabalıkla resmi aday adaylığı başvurusunu gerçekleştiren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Avukat Şeref Olgun çarpıcı açıklamalarda bulundu. Milletvekili Aday Adayı Olgun, “Milletçe çok yıprandık. Çok acılar yaşadık. Ekonomik olarak büyük bir çıkmaz içerisindeyiz. Afyon’umuz da bu düğüm düğüm olan ekonomiden ziyadesiyle etkilenmiş durumda. Pazarda tezgah açan Ayşe Teyzemin de, sokakta okuduğu kitaplarını satan 12 yaşındaki Ali kardeşimin de çabası, evine ekmek götürme kaygısının sorumluluğuna ortak olmak için burada yanınızdayım. Ama bu zor günleri hep birlikte aşabilmek için bu gün el ele vermek, birlikte yürümek zorundayız.Ülke yönetiminde tek adam sisteminin yarattığı sonuçlar ortada. Kurum ve kuruluşların elini kolunu bağlayan bir ülke yönetimi uzun vadede çok büyük sıkıntılara yol açmıştır. Bunun sıkıntısını da en çok halkımız çekmiştir. Parlamenter sisteme geçiş kaçınılmazdır. Halkımızın parlamenter sisteme geçmek istemesini anlıyor ve çok haklı buluyoruz. İşte bu nedenle her birimizin oyu bu gün çok daha kıymetli. Adil olanın, İYİ olanın kazanması için, oy kullanalım”

MİLLETİMİZE ÇARE OLACAĞIZ

Avukat Olgun, “Son yirmi yıllık süreçte, hem ülke olarak hem de evrensel anlamda ciddi yaralar almış bulunmaktayız. İklim değişikliği ve çevre politikalarının çıkarcı yaklaşımları nedeniyle çok yara aldık. Pandemi süreciyle başlayıp, kitlesel toprak kayıplarına neden olan geniş çaplı yangınlarla devam eden süreçte, üst üste yaşadığımız depremlerin oluşturduğu yıkımlarla milletçe çok yıprandık. Kitlesel salgınların sekteye uğrattığı eğitim, sosyal ve ekonomik alanların teyakkuzda beklemesi gereken bir dönemde olduğumuz bilgisi, bilimsel olarak defalarca yapılmıştı. Yine yangın ve depremlerin oluşturduğu zararların önüne geçilebilecek tecrübeleri edinecek kadar çok sayıda yıkım yaşadık. Tedbirsizlik, liyakatsız yapılandırmaların getirdiği kurumsal idareler her felaketten daha fazla kayıp yaşattı milletimize. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güçlü omuzlarının kaldırmakta zorlanmaması gereken bir yüktü bu.Millet ittifakı, halkımızın içinden geçtiği işte böyle zor bir dönemde ağır bir sorumluluk almıştır.Demokratik ve etkin bir devlet, huzurlu ve refah bir toplum oluşturma iradesiyle kurulmuş siyasi birliğimizin; milletimize çare olacağına inanıyorum.  İşte milletimiz şimdi yalnız değil. Milletimiz bizimle, biz de milletimizle elele bu yola baş koyduk. İttifakımızın, milletimizle bir bütün halinde yola devam etmesi son derece önemli.

VAKİT BİRLİK OLMA VAKTİDİR

“Bu seçim milletimize çok İyi gelecek” diyerek sözlerine devam eden Avukat Olgun, “Afyonkarahisar Türkiye’deki konumu çok özel bunu biz biliyoruz. Okullarından mezun olanların başarılarını hem siyasette, hem sanatta, hem ticarette görüyoruz. Yakından takip ediyorum. Her nedense Afyon deyince ülkenin büyük bir kısmının aklına, şehirlerarası yolculuk esnasında mola verilen bir kavşak geliyor. Şehirlerarası ulaşımda bir kavşak noktası olmasının çok ötesinde bir cevherdir aslında Afyonkarahisar. Termal sularımız kıymetli. Mermer işçiliğimiz ve üretimimiz çok kıymetli. Tarımımız, hayvancılığımız dolayısıyla çiftçimiz çok çok kıymetli. Maden kanunu ile üreticimize köstek değil destek olacak çalışmaları bizzat takip edeceğim. Artık hiç bir hemşerim yalnız bırakılmayacak. Devlet imkanlarının şehrimize ulaşması ve hemşerilerimizin yaşam standartlarını yükseltmek adına ben şahsım adına canla başla çalışacağım. Devletin de bu konuda üzerine düşen görevleri yerine getirmesini sağlamak boynumun borcudur. Vakit birlik olma vaktidir.  Egemenlik de sizde, geleceği dönüştürecek güç de. Herşey İyi olsun. Sizler İyi olun ki, bizler de İyi olup, İyi bir gelecek için hep birlikte yürüyebilelim. Gelin bu seçimin kazananı hepimiz olalım. Siz aziz hemşehrilerimi sevgi, minnet ve saygımla selamlıyorum. Pırıl pırıl parlayan bir Afyonkarahisar için; bana gösterdiğiniz ilgi ve destek için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. ODAK HABER MERKEZİ