Rahmet, bereket ve kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşandığını söyleyen Başkan Zeybek, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Ramazan ayı; barışın, kardeşliğin ve huzurun yayıldığı, tüm Müslümanların en halis duygularla bir araya geldiği ve manevi esenliğe ulaştığı en kıymetli aydır. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu mübarek ay; hayatlarımızı muhasebe etmek, günahlarımızdan arınmak ve kardeşliğimizi güçlendirmek adına eşsiz bir fırsattır. Birlik ve beraberlik ruhuyla rahmetin ve mağfiretin doruğa ulaştığı 11 ayın Sultanı Ramazan Ayı’na giriyoruz” ifadelerini kullandı.

“YETİM VE ÖKSÜZLERİ SEVİNDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Millet olarak zorlu süreçlerden geçtiğimize dikkat çeken Zeybek Başkan, “6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeni ile bu yılki Ramazan ayını buruk bir şekilde karşılıyoruz. Bu mübarek ayın yaralarımızı sarmak ve ruhlarımızı teskin etmesi adına vesile olmasını temenni ediyorum. Depremler sebebi ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türkiye’mize başsağlığı diliyorum. Cenab-ı Allah’tan mübarek Ramazan ayının hatırına ülkemizi her türlü afet ve musibetten korumasını niyaz ediyorum. Depremzedelerimiz, zor durumdaki tüm kardeşlerimizin yanında olmaya, yetim ve öksüzleri sevindirmeye devam edeceğiz” dedi.

  “GÖNÜL SOFRAMIZDA BULUŞACAĞIZ”

Ramazan ayının maneviyatını birlikte paylaşılacağını ve gönül sofraları kurulacağını belirten Başkan Zeybek açıklamasına şöyle devam etti; “Afyonkarahisar Belediyesi olarak Ramazan ayı boyunca sorumlu olduğumuz şehir Hatay İskenderun’da aş evlerimiz hizmet vermeyi sürdürecek. Öte yandan hemşehrilerimiz ile gönül soframızda buluşmaya bu Ramazan ayında da devam edeceğiz. İftar ve sahur çadırlarımızla, Ramazan kolileri ve yardımlarımız ile mübarek ayın maneviyatını Afyonkarahisarlı ve depremzede kardeşlerimizle paylaşacağız. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Zafer Meydanımızda çeşitli etkinliklerle Ramazan ayının paylaşma ruhunu en güzel şekilde yaşatmaya ve yaşamaya devam edeceğiz. Hemşehrilerim başta olmak üzere İslam âleminin mübarek Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor; sağlıkla ve afiyetle önce Kadir Gecesi’ne ve ardından Ramazan Bayramı’na kavuşmayı temenni ediyorum. Ramazan ayımız mübarek olsun” dedi. ODAK HABER MERKEZİ