Sektör temsilcilerinin geleceğin turizm sektörü çalışanları ile bir araya geldiği, 21-22 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenen istihdam ve kariyer günleri etkinliğinin ilk gününde Grand Ontur Hotel Çeşme, On’live Hotel, İkbal Thermal Hotel ve Ilıca Hotel Spa & Thermal Resort konaklama işletmeleri olmak üzere toplam 4 sektör temsilcisi Turizm Fakültesi öğrencileri ile buluştu.

9. İstihdam ve Kariyer Günlerinin ikinci gününde ise Akrones Thermal, NG Afyon Wellness & Convention, Radisson Blu Resort & Spa, Wome Deluxe Hotel, Altın Yunus Çeşme Turistik Tesisler A.Ş., Boyalık Beach Hotel & Spa Çeşme ve misafir otel işletmelerinin yöneticileri öğrenciler ile bir araya gelerek tecrübe paylaşımı gerçekleştirildi. Otel işletmelerinin yanı sıra ETS Tur, Odeon Tours, Jolly Tours ve Tatilbudur seyahat acentalarının da katıldığı iki gün süren etkinlikte, öğrencilere staj ve istihdam odaklı bir biçimde sektör temsilcileri ile bir araya gelme imkânı sunuldu. Oturumlara Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümü öğrencilerinin yanı sıra Turizm Fakültesinin akademik personeli de katılarak etkinliğe destek verdiler.

Yaşanan deprem felaketi nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirilen 9. İstihdam ve Kariyer Günlerinde her bir sektör temsilcisi düzenlenen özel oturumlar ile 25 dakika boyunca öğrencilerle görüşmeler yaparak temsil ettikleri işletmeler hakkında bilgiler verirken; öğrenciler de staj yapmayı düşündükleri yerleri tanımaya çalışarak merak ettikleri soruları sorma imkânı buldular. Oturumlarda barınma, maaş, çalışma günleri ve saatleri, sosyal haklar vb. gibi öğrencilerden gelen sorular işletme yetkilileri tarafından cevaplanarak öğrencilerin çalışmayı düşündükleri işletmeler hakkında genel bir bilgi sahibi olmaları sağlandı. >>ODAK HABER MERKEZİ