BEN AFYON’DAYIM

“Afyon'da bayramlarda babasının yanına el öpmeye gelmiş birisi de değilim ben Afyon'dayım”

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mahmut Emin Birliktir Seçime Doğru programında Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi ve Ertuğrul Sevim’in konuğu oldu. Girişimleriyle ilimize kazandırılan Modern Sanayi Sitesi hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Aday Adayı Mahmut Emin Birliktir, “Modern Sanayi Sitesindeki kuruluşuna baktım. Dükkanlar çok pahalanmaya başladı kiralar falan yavaşladı yani küçük esnaf ve sanatkarın dükkan edinme şansı azalmaya başladı. Öncelikle ucuz arsa bulmak gerekiyordu kısa zamanda bitirmek gerekiyordu ve esnafın ödeyebileceği rakamlar olmalıydı hedefimiz oydu. Bir de kaydederken bunu esnaflar biliyor. İkinci sanayi ya da birinci sanayide dükkanı olan varsa onlara vermedim yani üye etmedim. Özellikle genç esnaf ve sanatkarımızı üye etmeye gayret ettim. Yani dükkansız olacak esnaf olacak genç olmasına özen gösterdik. İlla Afyonlu olması şart değil Bolvadin Çay Çobanlar Sülümenli falan. O bölgeye yakın yerlerden de alalım ki karma esnaf olsun niyetimiz oydu. Dolayısıyla böyle bir arsa aramaya başladık. Konya yolundaki yaklaşık bir kilometre cephede 200 m derinlikte o yeri 200 bin metrekare yeri bulduk” dedi.

KONGREDE BENİ KIZDIRDILAR BIRAKTIM

Modern Sanayi Sitesi için dönemin Maliye Bakanı Naci Ağbal ile defalarca görüştüğünü dile getiren Birliktir, “Sağ olsun o dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Bey oraya zaten imarı sokmuşlar çok yüksek rakamlar çıkmıştı. Rakamlar çok telaffuz etmek istemiyorum ama milyonların üstünde yani 15-25 neyse. Sonra o dönemin Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal’a git gel, git gel oldu. Bu yalnız çok kısa süre olmadı 3 sene gibi bir sürede önce imar yapıldı 18 uygulaması. Maliye Bakanlığı alanında satılması falan en son Naci Ağbay beyin Bakanlığında yani durumda belli kimleri kayıt ettiğimizde belli bizden üyelerinin listesini istediler. Ben dedim ki bakanlığa ‘İkinci sanayi  birinci sanayi Bolvadin'deki sanayide yeri olan varsa onlara vermedik, genç olmasına özen gösterdik’ o zaman dediler üyelerimizin listesini verin bize. Biz üyelerimizin listesini verdik kaydettiğimiz üyelerinin listesini onlar incelediler. Baktılar ki bizim dediğimiz doğru. Sonra Oruçoğlu’nda Sayın Bakan geldiğinde de Tufan Bey genel müdürdü oradaydı. Sağ olsun o günkü milletvekillerimiz belediye başkanlarımız falan oradaydı. Bakanımız kürsüye çıktığında, ‘Nasıl bir Başkan seçtiniz bana yemek bile yedirmedi’ dedi. Doğru ama biz kendimiz için değildi. Yani çok düşük fiyata 960 bin liraya o arsayı aldık. Modern Sanayi sitemize 540 dükkan yapacaktık. 7 milyon 400 bin lira civarında bir para. Halk Bankası ile kredi sözleşmeleri anlaşması yapıldı. Ondan sonra malum işte biraz kongrede beni de biraz kızdırdılar artık dedim yani tamam yapacağımı yaptım kazandık temelleri atıldı bilmem ne oldu falan biz buraya yürütemeyeceğiz belli oldu dedik bıraktık o işi” dedi.

AK PARTİ 4 VEKİL ÇIKARACAK

“AK Parti Afyon'da 4 çıkaracak. Milliyetçi Hareket Partisi 1 çıkaracak.  Cumhuriyet Halk Partisi bir çıkaracak. İYİ Parti çıkaramayacak baraj sorunu var gibi gözüküyor”

 BEN KOYU AK PARTİ’LİYİM

Kendisinin AK Parti’ye gönül verdiğini ve hangi görev verilirse gece gündüz demeden çalışacağını dile getiren Birliktir, “23 senedir iktidarda olan bir parti yıpranmadı desem biraz şey olur. Ama şu Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim gerçi kurtlar vadisinde de izledik aynı şeyi. Ama rüzgar kayadan tozu götürür gibi ifadeleri olmuştu. Baktığında gerçekten 23 senedir rüzgar kayadan toz götürmüş. AK Parti dimdik ayakta duruyor. Ama değişim isteyenlerin oranı gerçekten çok ama bunu benim ağzımdan söylemem çok şık olmayacak sanki. Yani ben istiyormuş gibi algılanır ben istemiyorum. Ben artık nereye görev verirse yaparım. Söylediğim gibi yani sınırlamaya koymuşlar koymamışlar kimi koyarlarsa çalışırım. Şurada görev var derse yaparım ben bu kadar AK Partiliyim. Ne Üniversitesini bitirmiş bilmem nerede doktora yapmış bilmem nerede yüksek lisans yapmış orada bilmem. Afyon'da bayramlarda babasının yanına el öpmeye gelmiş birisi de değilim ben Afyon'dayım. Dolayısıyla tabii ki tahsile hürmetimiz saygımız var onlara da ihtiyaç var ama Meclisin yüzde 30'u da bir meslekten olmasın. Bir de esnaf sanatkar olsun” dedi.

OYLARI DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

“Eğer baraj olmuş olsaydı yüzde 7 barajı olmuş olsaydı İYİ Parti'nin Türkiye genelinde barajı geçemeyeceğine inananlardanım. Oyları hala da düşmeye devam ediyor”

İYİ PARTİ’NİN BARAJ SORUNU VAR

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri ile ilgili tahminlerini de açıklayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı tecrübeli siyasetçi Mahmut Emin Birliktir, “Afyon'daki dağılıma bakarsanız ben iddia ediyorum. İddia da haram İslamiyete göre işte tasavvufunda böyle sıkıntılar var bu dünyada en zor iş Müslümanların. Ben size söyleyeyim. Müslümanların da bazen dilini kısa tutması gerekiyor. Onun için ben Afyon'da AK Parti'nin bu dönem 4 milletvekili çıkaracağına inanıyorum. Ben Türkiye genelini bilmem o kadar da iddialı falan değilim.  Ben Türkiye’yi bilmiyorum ama AK Parti Afyon'da 4 çıkaracak. Milliyetçi Hareket Partisi 1 çıkaracak.  Cumhuriyet Halk Partisi bir çıkaracak. İYİ Parti çıkaramayacak baraj sorunu var gibi gözüküyor. İttifaklar olunca baraj yok her partiyi yani yüzde bir de olsa geçecekler çıkacaklar. Eğer baraj olmuş olsaydı yüzde 7 barajı olmuş olsaydı İYİ Parti'nin Türkiye genelinde barajı geçemeyeceğine inananlardanım. Son yaşanan hadiselerden dolayı hala da düşmeye devam ediyor” dedi. İYİ Parti’nin oyunun düştüğünü söyleyen ve bunun nedenini açıklayan Birliktir, “Bu gidip gelmeleri olmamış olsaydı Kılıçdaroğlu ile oturup masanın altını masanın üstünü tartışmamış olsaydı gelirken şüpheli olarak gelmemiş olsaydı Meral Akşener geri dönüşünden bahsediyorum. Süper olarak gelmemiş olsaydı bunlar olmazdı. Ama dönüşü şüpheli kim ve nasıl döndüğü konusunda benim büyük derin endişelerim var” dedi.

SANDIĞA GÖMÜLECEKLER

“1950'de rahmetli Menderes nasıl İnönü’yü gömdüyse sandığın içine bu altılı yedili sekizli kaçlı olduğunu da bilemediğimiz bu ittifakı bu millet 14 Mayısta sandığa gömecek”

MİLLET BUNLARI SANDIĞA GÖMECEK

Millet İttifakının KHK’lılarla ilgili vaatleri konusunda da konuşan Birliktir, “Şimdi bu KHK'lılar niye çıktı bu vatana ihanet edenlerin baktılar ki yargı şey etmiyor hızlı gitmiyor Kanun Hükmünde Kararnameleri Cumhurbaşkanı vasıtasıyla yapıldı. Demokratik ortamı yok etmeye kalkan silah zoruyla indirmeye kalkan FETÖ’nun darbesinden dolayı oldu bu KHK'lar ondan dolayı çıktı. Suçları sabit oldular işte içeride yatıyorlar çıkıyorlar giriyorlar hala daha kılcal damarlarına girmişler. Hala daha FETÖ'cü toplanıyor devletin damarlarından. Şimdi sırf koltuğa oturacağım diye bir taraftan PKK ile bağlantısı olan bir parti bir taraftan o Vatan hainlerinin devlete kurşun sıkan devletin uçağıyla kendi vatandaşını bombalayanlarla onları dışarı çıkaracağını söylüyor. Açık söylüyorum yani bu millet sağ duyulu bir millet sağcısıyla ile solcusuyla sağ duyulu bir millet. Milletimiz bunları film gibi seyrediyor. 14 Mayıs'ta bunları sandığın içine gömecek göreceksiniz. 1950'de rahmetli Menderes nasıl İnönü’yü gömdüyse sandığın içine bu altılı yedili sekizli beşli üçlü kaçlı olduğunu da bilemediğimiz bu ittifakı u millet 14 Mayısta sandığa gömecek” dedi.

TERÖRLE BİR BAĞLANTISI YOK

Cumhur İttifakını destekleyeceğini açıklayan HÜDAPAR ile ilgili görüşlerini de açıklayan Birliktir, “Yaşam tarzlarına baktığınızda hepsinin belirli bir çizgide ortaklaşa yürüdüklerini görürsünüz. HÜDAPAR HÜDAPAR HÜDAPAR diyorsunuz doğru. Kürt oylarının etkilediği bir şey ama Müslüman Kürtleri temsil ettiğini söyleyen terörle herhangi bir bağlantısı olmayan bir parti. Ben HÜDAPAR’ın kendi söylemesini söylüyorum. HÜDAPAR’ın genel başkanı, ‘Ben Müslüman Kürtleri temsil ediyorum’ diyor. Şimdi aynı çizgide yürüyorlar terörle herhangibi bir bağlantısı kanıtlanamamış bir parti. Bana göre de çokta oyu yüksek olan bir parti değil. Ama ‘Biz dışarıdan destekleyeceğiz’ dediler. Baktığımızda Yeniden Refah Partisi de Büyük Birlik Partisi de AK Parti'de Milliyetçi Hareket Partisi de muhafazakar çizgide yürüyen siyasi partiler. Öte ki tarafa bak sağına bakıyorsun şaşırıyorsun, soluna bakıyorsun şaşırıyorsun. İYİ Parti’nin içine bakıyorsun başka CHP’ye bakıyorsun nereden yürüdüğü başka içinde ulusalcı kalmamış bir Mustafa Kemal Atatürk’e, Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerin doldurduğu bir parti. Ulusalcı kalmamış parti. Diğer taraftan bakıyorum PKK ile terör örgütüyle alakasını kesmemişler. Terör örgütü başını o caniyi dışarı çıkaracağım diyen her telden insan var. 15 sene AK Parti'nin ekmeğini yemiş AK Parti'den siyaset yapmış Cumhurbaşkanı olmasa o makamın kapısından içeri giremeyecek adam Sayın Babacan. Avrupa'dan Aferin bekleyeceğine Türk milletinden aferin bekle bu milletten aferin bekle. Avrupa sana ne yapıyor bir kere aferin sonra tokadını çıkartır görürsün. Dolayısıyla bunlara güven falan olmaz halkta bunun 14 Mayıs'ta cevabını verecek”

MİLLİYETÇİ MUHAFAZAKAR GELENEKTEN GELİYORUM

Kocatepe Gazetesi Yazarı Sezer Küçükkurt’un, “Siz ülkücü tabanından gelen bir insan olarak Doğru Yol Partisinde de siyasette bulundunuz. Biraz önce eski siyaseti boş verelim dediniz ama eskileri anlatmak da gerekiyor zaman zaman. Ülkücü camia da siyasi hayatı başlayıp sonra Doğruyol Partisinde devam eden ve bugün AK Parti saflarında olan birisisiniz. Bu geçişler neden kaynaklandı Başkanım partiler de aradığınızı bulamadınız onlar mı sizi beğenmediler?” sorusuna cevap veren Birliktir, “Milliyetçi Hareket Partisi o dönem için kapanmıştı daha sonra Milliyetçi Çalışma Partisi adı altında açıldığında Sayın Güzbey İlçe başkanıydı. O zamanlar parti kapalıydı Cumhuriyet Halk Partisi’de kapalıydı. Bizim çarşıda da Süleyman Belge var o zaman için Doğruyol Partisi kuruldu Süleyman Belge benimde komşum. Seni partiye üye edelim falan dedi. Öyle girdik ne görev verdilerse yaptım. O da zaten sağcı bir partiydi sonra oradan ayrılıp AK Parti'ye geçmemenin hikayesi Gültekin Uysal’dır onu söyleyeyim. O zaman parti içerisinde Adnan Demirel bana şahittir. Yani Adnan abi o zaman iyi bir Doğruyolcu hala doğru yolcudur. Adnan abi Erman Kaya falan Milletvekili seçimi var parti içinden demişler ki ben aday falan olmam o zaman Emin Birliktir’i aday gösterelim demişler. Esnaftan bir de Muharrem Uslu’yu yapalım yani ikisinin arasında tercih yapacaklar. O zaman İl Başkanı Gültekin Uysal otuzlu yaşlarda genç çocuk denecek yaşta otuzdan da ufak bunun kararını bu verecek. Bakın iyi ondan sonra diyor ki Muharrem Uslu’dan da ötürü ya siz diyor Muharrem Uslu’yu yapın Emin Birliktir’i boş verelim diyor yani daha bunu diyen kim partiye dün gelmiş 28 yaşında 29 yaşında hiçbir emeği olmayan bir vesile İl Başkanı olmuş birisi. Boş verin diyor benim kaderimi sen mi çizeceksin 28 yaşındaki çocuk. Demek ki bizi burada istemiyorlar hiçbir sorun da yok partide ne görev verdilerse yaptım. Mesela geç şurada konuş dediler konuştum şurada çalış dediler çalıştım hiçbir sorunum yok” dedi. Milliyetçi muhafazakar bir gelenekten geldiğini dile getiren Aday Adayı Birliktir, “O yaştaki çocuğa ben başkanım diye de hitap ediyorum. Ben ondan sonra Salı günü istifa ettim çarşamba günü AK Parti'ye aday adayı oldum cumartesi günü de temayüle girdim. Aynı bu sefer gibi beşinci mi dördüncü mü ne oldu. O zaman yani o kadar boş insan falan değiliz. Dolayısıyla AK Parti'ye geçmem öyle oldu. Ve o günden bugüne kadar AK Parti'de siyaset yapıyorum. Neticede çizgim aynı yine hep söylüyorum milliyetçi muhafazakar bir gelenekten geliyorum. Öyle de bir yapım var” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART

“Bir de kentsel dönüşüm ilimiz için çok büyük sorun. İnsanlarımızı tabii galayana getirenler var maalesef. Acilen Afyonkarahisar’da acilen kentsel dönüşüm yapılması lazım”

HERKES EV SAHİBİ YAPILMALI

Kiralar konusunda kesinlikle bir yasal düzenleme yapılması lazım. Bunun yasal düzenlemesi nasıl olur bilmem çalışılması lazım. Herkesin ev sahibi yapılması gerekiyor”

ACİLEN KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILMALI

Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Güzbey’in, “Sayın başkanım Afyon’da şu anda size göre en önemli 5 sorunun nedir?” sorusuna cevap veren Mahmut Emin Birliktir, “Su sorunumuz var. Her ne kadar barajlar falan yapılsa da su sorunumuz var. Yol sorunlarımızın çok büyük bir bölümü hallolmuş ama Kızılören’e gittim geçen gün Kızılören’de 9 kilometrelik bir yol doğalgaz gelmemiş doğalgazdan dolayı 100 aile Sandıklı'ya göç etmiş Kızılören’in nüfusu 900'e düşmüş. Afyon merkezde trafik sorunumuz büyük bir sorun. Bunu nasıl çözülür 10 sene uğraştık yani yapboz tahtasına döndü. En son bu Mustafa Ilıcalı vardı biliyorsunuz onu ekibiyle beraber çağırdık. 15 gün falan çalıştılar ama öyle bir plan kurdular ki önümüze o gün için Uzun Çarşıdan yukarısını sonrasını trafiğe kapatıyor ki belirli saatlerde mantıklı mı mantıklı. Geçen gün Sayın belediye başkanımızla da görüştük o da turnike sistemi yani tek yön sistemini çalışıyoruz dedi mantıklımı bir denemek lazım. Bir de kentsel dönüşüm çok büyük sorun. İnsanlarımızı tabii galayana getiriyorlar. Acilen Afyon olarak acilen kentsel dönüşüm yapılması lazım” dedi.

10 SENE DAHA LAZIM

“10 senelik daha program var. Bir 10 sene daha Sayın Tayyip Bey ve AK Parti'nin iktidarda kalması lazım”

AK PARTİ 10 YIL DAHA OLMALI

10 yıl daha AK Parti’nin iktidarda kalmasının gerekli olduğunu dile getiren Milletvekili Aday Adayı Mahmut Emin Birliktir, “10 senelik daha program var.  AK Parti'nin 10 senelik yatırımlar falan olduktan sonra kimi getirirseniz getirin Ülkeyi idare eder.  Dolayısıyla bir 10 sene daha Sayın Tayyip Bey ve AK Parti'nin iktidarda kalması lazım” dedi. Kent Konseyi Başkanlığı yaptığı dönemler hakkında da açıklamalarda bulunan Birliktir, “Kent konseyinin asıl kuruluş amacı gerekçeli amacı kentlerin yaşanan daha güzel yaşanabilir bir halde gelmesinde fikir üretmeleri. Belediye meclisleri il genel meclisleri ya da valilikler ya da siyasetçilere öneriler götürmeleri. Ben özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nden yürütmeye adam aradım Alevi Kültür Derneği Başkanını aradım. Milliyetçi Hareket Partisi AK Parti yani Zaten Kent Konseyi dediğinizde kenti tamamen kucaklayacak bir yönetim olmalıydı öyle de yaptık. 10 yıl çok çeşitli etkinlikleri hizmetler oldu. Belediye meclislerine valiliklere siyasetçilerimize yönlendirici bir sürü çalışmalar öneriler sunduk. Şimdi onu tek bizim şahsımıza ya da AK Parti'ye yüklemek Cumhuriyet Halk Partisi'ne MHP ve diğer partilere haksızlık olur el birliğiyle yaptık gerçekten el birliğiyle yaptık. Ama bugün nasıl çalışma sistemi bilmiyorum. Biz en iyisini yapmaya gayret ettik” ifadesini kullandı.

BURCU HANIM YIPRATMASIN

“Burcu Hanım bana göre iyi bir siyasetçi Allah var bana göre başarılı da. Afyon ile ilgili olan bir bölümde bizim milletvekilimizi yıpratmasın”

BURCU HANIM BAŞARILI BİR SİYASETÇİ

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde milletvekili seçilmesi durumunda ilimizde ki tüm milletvekilleri ile biraraya gelip şehrin sorunlarını konuşacaklarını söyleyen Birliktir, “Hepimizin özlediği bir şey. Yerele dönelim yerel Afyon altı milletvekili üç ondan iki ondan bir ondan. Kim olursa olsun keşke birlikte yani Afyon için birlikte oturup bir akşam yemeğinde Afyon’un sorunlarını tartışabilsek. Ben kabul ederlerse Allah da nasip edip seçilir gidersek bir fikrim vardı. Afyon'daki milletvekilleri oturup bir yemek yiyelim hatta Afyon'daki gazetecilerimize çağıralım. İktidar muhalefet olabiliriz hepimiz Afyon’un sorunlarını çözmek için buradayız gibi böyle bir düşüncem var.  Mesela Burcu Hanım bana göre iyi bir siyasetçi Allah var bana göre başarılı da Afyon ile ilgili olan bir bölümde bizim millet vekilimizi yıpratmasın” dedi.

KİRA KONUSUNDA YASAL DÜZENLEME YAPILMALI

Ülke genelinde ki kira artışlarını da değerlendiren Birliktir, “Kiralar konusunda kesinlikle bir yasal düzenleme yapılması lazım. Bunun yasal düzenlemesi nasıl olur bilmem çalışılması lazım. İstanbul'da falan artık yani 10 bin liradan aşağı kira olmadığını söylüyorlar. Ya asgari ücretin 8.500 lira olduğu bir ülkede nasıl İstanbul'da asgari ücretli mi yok. Milyonlarca asgari ücretle çalışan var. Onlar ne yapacak çadırda mı yaşayacaklar. Buna bir çözüm getirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla kira artışının hisseleri olması lazım ama bunu kesin çözüm herkesi ev sahibi ya da dükkan sahibi etmekten geçiyor. Bununla kentsel dönüşümlerle TOKİ vasıtasıyla ya da başka bir formül varsa başka formül vasıtasıyla herkesin ev sahibi olması lazım. Bizde bir söz vardır iki göz de olsa Allah başını sokacak ev versin derler. Yani ben de kirada oturuyorum Uydukentte 3 bin 250 TL’ye girmiştik. Yüzde 25 arttırırsın dedi devlet. Ev sahibi ‘5 bin TL yapacağım’ dedi. Vallahi 5 bin yaptık ama şimdi aynı sitede 6 bin 500, 7 bin lira. Örnekevlerde 100 metre 120 metre daire 3 bin 500 lira. Asgari ücret 8 bin 500 TL kiraya en ucuzu Harbiş’te 1.500 -2 bin lira ama buna kesin bir acil çözüm bulunması lazım” dedi.

HEMEN EVLENİN HEMEN EN AZ ÜÇ ÇOCUK

Kira artışları nedeniyle gençlerin evlenemediğini dile getiren Birliktir, “Kiraların yüksek olması nedeniyle çocuklarımız evlenmiyor. Kira yüksek mobilya yüksek bizde 18 yaşına girildiğinde hemen evlendirirdik. Hayatın pahalılığından korkuyor çocuklar ya. Ben askerden geldim. Asgari ücretin yarısıyla işe başladık. Evleneceğiz. Anamın bir ineği vardı ineği sattık. Esnaf kefaletten kredi çektik falan. İkinci elden bir çekyat bir büfe aldık. Allah sonradan verdi. Şimdi gençler evleneceği zaman vay efendim çamaşır makinesi bulaşık makinesi. Gençlerin parmakları yorulacak. Yazık bizim hanımlar iyi çekmişler. Geçen gün hanım öyle diyor ‘Gelinin rezil olduğunda gelin kaynananın rezil olduğunda kaynana olmuşuz’ diyor. Hemen evlenin hemen, en az üç çocuk”

HAYAT ONLARIN BAKTIĞI GİBİ DEĞİL

“Biz Z kuşağını da seviyoruz, A kuşağını da seviyoruz hepsini seviyoruz onlar bizim evlatlarımız ama hayat onların baktığı gibi değil

BİZ Z KUŞAĞINI SEVİYORUZ

Z kuşağını sevdiklerini dile getiren Birliktir, “Biz Z kuşağını da seviyoruz, A kuşağını da seviyoruz hepsini seviyoruz onlar bizim evlatlarımız ama hayat onların baktığı gibi değil. Masanın başında telefon başında vakit geçirmek değil. Kendisini yetiştirmek öğrenmek ve öğrendiğiyle amel etmek lazım. Bir defa hadiste diyor ki “Rızkın onda dokuzu ticarettedir” Dolayısıyla siz ticaret yapmaya bakın. Dürüst ticaret yapmaya bakın. Riskten korkmayın. Batarsınız geri çıkarsınız. Hiç korkmayın. Yeter ki cesur olun. Şu Facebook’u Twitter’ı icat eden çocuklar bile 30-35 yaşında çocuklar. İşte savunma sanayimizde de binlerce çocuğumuz var. Kızıl Elmamızı uçurdular. Arabamızı onlar çıkardılar. Kim yaptı bunu bizim gençlerimiz” dedi.

OY İSTEMEK KIZ İSTEMEKTEN ZORDUR

Programın son bölümünde vatandaşlardan destek beklediğini söyleyen Birliktir, “Afyon halkı, esnafı, işçisi, emeklisi herkes bizi biliyor. Takdir genel merkezimizindir. Bizler bu yola çıktık. Genel merkez gösterirs Afyonlu hemşerilerimizden destek bekliyoruz. Bir adamı 30 sene bir koltukta oturtmazlar. Bizde bir söz vardır oy istemek kız istemekten zordur. Yani sana oy vereceğim de sen bize ne vereceksin diye sorarlar. Dolayısıyla ben Afyon halkından olur da listeye girersek bizi giremezsek bizim desteklediğimiz yeri desteklemelerini rica ediyorum. Allah memleketimiz için, vatanımız için, milletimiz için hayırlısı neyse iktidarsa iktidar muhalefetse muhalefet hakkımızda hayırlı olanı versin”>>ODAK HABER MERKEZİ