TFF 2. Ligi 29. Hafta kendi sahasında Tarsus İdman Yurdu’nu 5-1 yenerek hanesine 3 puanı yazdıran HES İlaç Afyonspor 42 puanla 6. sıraya yükseldi.  Play Off Hattı için önemli olan 3 puanı alan HES İlaç Afyonspor ligin bitimine 9 hafta kala büyük moral yakaladı.

“OYUNCU PSİKOLOJİSİ ÇOK ÖNEMLİ”

HES İlaç Afyonspor Teknik Direktörü Koray Palaz, HES İlaç Afyonspor’un dün kendi evinde galibiyeti yakalayarak hanesine 3 puan yazdırdığı Tarsus İdman Yurdu maçının ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

“Play-Off’ta olmak istiyorsak averajlarımızın da iyi olması gerekiyor” diyen HES İlaç Afyonspor Teknik Direktörü Koray Palaz, “Skordan çok oynanan futbol bugün beni tatmin etti. Tabi ki farklı bir spor istiyorduk.  Çünkü Play-Off’ta olmak istiyorsak averajlarımızın da iyi olması gerekiyor. Bazen bir gol, iki gol çok belirleyici oluyor. Bu doğrultuda baktığımız zaman yediğimiz bir gol pozisyonundan başka karşı tarafın bir pozisyonu yok. Devre arasında oyuncularımızdan sakin kalmalarını istedim. Önde buldukları pozisyonları değerlendirmeleriydi. Nitekim 2. yarıda biraz daha bu anlamda hızlı başladık. Sonuçta oyuncu psikolojisi çok önemli. Bazen bu psikolojiyi doğru değerlendiriyor, bazen doğru değerlendiremiyor” dedi.

BİZİM PLAY-OFF İDEALİMİZ VAR

“Bizim bir Play-Off idealimiz var. Bir Play-Off coşkusu için oynamak zorunda olduğumuzu ve bu coşkumuzu sonuca yansımasını istediğimi iletmiştim. Nitekim sonuca yansıdı” sözlerine dikkat çeken Teknik Direktör Palaz, “Tarsus İdman Yurdu ülkemizin çok köklü kulüplerinden birisidir. Yıllarca bu ligde mücadele ediyorlar. Yaşamış oldukları senaryolar iyi bir şey değil. Açıkçası futbol adamı olarak üzülüyorsun. Ama maalesef ülkede şartlar bu şekilde. Kendi açımızdan baktığımız zaman 5 gol atmak önemli. Daha fazlasını bulabilir miydik? Kesinlikle bulabilirdik. Daha fazlasını bulabilmek için mücadele ettik mi? Ettik. Pozisyonlarımız daha fazlaydı. Ama değerlendiremedik. Sonuçta oyuncularımıza şunları söyledim. Bizim bir Play-Off idealimiz var. Bir Play-Off coşkusu için oynamak zorunda olduğumuzu ve bu coşkumuzu sonuca yansımasını istediğimi iletmiştim. Nitekim sonuca yansıdı. Puan durumuna baktığımızda Afyonspor Play-Off hattında girmiş oldu. Önemli olan bu hattın içinde yer almak. Bundan sonra iyi oynarsak, kendi kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz. Çünkü bazen skorların kendi lehimize olması gerekiyor” diye konuştu.

“MAÇ FARKLI OLABİLİRDİ”

Palaz, “Uzun süreden beri istediğimiz Play-Off hattı. Bu anlamda oyuncularımızın moral ve motivasyonu açıkçası beni mutlu etti. Bu maçta genç oyuncularımızı oynatabildik. İlk defa forma giyen Batuhan, Enes ve son haftalarda çok iyi bir çıkışı olan Mustafa Erkasap var. İlk yarıda iyi bir sonuç alsaydık, görmek istediğimiz diğer oyuncularımız vardı. Geçen haftada Ankaraspor ile 2-2 ile maç için puan bıraktık. Son 2 maça baktığımızda son dakikalarda 6 puanı teslim ettik. Şayet bu maçları alsaydık. 48 puanla 2. veya 3. sıralarda olurduk. Ankaraspor maçında strateji olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum. Ankaraspor’da topu ayağına yakışan çok iyi oyuncu grubu var. Kenardan hızlı oyuncularımızla skora gittik. 2 – 0’ı yakaladıktan sonra kadro derinliğimiz daha fazla olsa idi, maç farklı olabilirdi” ifadelerini kullandı. HABER: BETÜL ÖZDEMİR