İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar Kocatepe Gazetesi, Türkeli Gazetesi, Odak Gazetesi ve Ana Haber Gazetesi yazarları Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi, Mehmet Emin Güzbey ve Ertuğrul Sevim’in katıldığı Karahisar TV ev sahipliğinde gerçekleşen Seçime Doğru Programına konuk oldu. Dinar Belediyesi eski Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar

BEN MÜZİĞİ ÇOK SEVİYORUM

“10 yıl Türk Sanat Müziği söyledim sahnelerde.  5 yıl Türk Sanat Müziği Koro Şefliği yaptım. Ben müziği çok seviyorum”

TÜRK SANAT MÜZİĞİNİ ÇOK SEVİYORUM

Özellikle Türk Sanat Müziğini çok sevdiğini dile getiren Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “Ben müziği seven birisiyim. Lise çağlarında Eskişehir'de okuduğum dönemlerde musikiyi derneklerine gittim. Daha sonra 10 yıl Türk Sanat Müziği söyledim sahnelerde.  5 yıl Türk Sanat Müziği Koro Şefliği yaptım. Ben müziği çok seviyorum.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 10 yıl boyunca bütün Dinar’da bayanlarımızı topladım, onlara konser verdim. Yine 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Ben öğretmenlerimizi çok seviyorum. Öğretmenler Günü'nde bunların hep yemekli bir şekilde bütün öğretmenleri topladım onlara konserler verdim. Yine 3 Aralık Engelliler Günü var, Altı Nokta Körler derneklerini topladım onlar biliyor sonrası ki müziğe yatkın insanlardır gözleri görmez ama Keman Kanun güzel çalarlar. Onlar arkamda icra ettiler, ben söyledim. Benim için Türk Sanat Müziği olmazsa olmaz. Ama onun yanında iki yılda müezzinlik yaptım. Uzun yıllar ses eğitimi aldım.  Şan eğitimi aldım. Dolayısıyla sosyal ve kültürel anlamda Dinar’a bir şeylerde kattım” dedi.

BÜYÜK BİR KEYİF

“Kamyonculuk yaptım, TIR’lar var, kamyonlar var cumartesi günleri ben her birisine biniyorum. Benim için o büyük bir keyif oluyor”

KLASİK OTOMOBİLLERE İLGİM VAR

Klasik otomobillere karşı büyük bir ilgisinin olduğunu dile getiren Acar, “Klasik otomobillere karşı ilgim var. Daha doğrusu insanlar beni böyle görüyor ama ben tırnaklarımla geldim. Uzun yıllar şoförlük yaptım, taksicilik yaptım, kamyonculuk otobüsçülük yaptım. Dolayısıyla babam çiftçiydi şu anda babamın kullandığı traktörlerin revizelerini yaptırıyorum. Aslına uygun. Tabi 50-60 yaşlarında bunlar. Yine taksicilik yaptığım zamandaki, 56 model Chevrolet, 65 model Ford,  M4 model Jeep gibi bir sürü araçlar var. O yıllarda o ekmek teknelerimi Amerika'dan nasıl o gün çıkmış ise aslına uygun var. Kamyonculuk yaptım, TIR’lar var, kamyonlar var cumartesi günleri ben her birisine biniyorum. Benim için o büyük bir keyif oluyor” dedi.

ÜNİVERSİTEYİ GECE OKUDUM

“Ben üniversiteyi gece okudum, gündüz çalıştım. Hiç sene kaybımda yok. Gündüzleri servisçilik yaptım, taksicilik yaptım, ambulansta çalıştım. Gazetecilik yaptım, şoför okulu çalıştırdım”

MADDİ AÇIDAN SIKINTIM OLMADI

Üniversite yıllarında sürekli çalıştığını ifade eden İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “Ben üniversiteyi gece okudum, gündüz çalıştım. Hiç sene kaybımda yok. Gündüzleri servisçilik yaptım, taksicilik yaptım, ambulansta çalıştım. Gazetecilik yaptım, şoför okulu çalıştırdım. O dönemlerde hem aileme katkı hem de hakikaten iyi de paralar kazanmışım ki bol derin de yaşadım. Herhangi bir maddi açıdan sıkıntım olmadı” dedi.

BELEDİYEME HİÇ GELMEDİ

“Çok enteresan. 10 yıl belediye başkanlığı yaptım, bir gün benim belediyeme bile gelmedi. Belediye me başka AK Parti’li de gelmedi”

10 YIL BELEDİYEME HİÇ GELMEDİ

Emirdağ ve Dinar İlçeleri ile ilgili zaman zaman yaşanan tartışmalara da değinen Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “Şunu söylemek istiyorum. Dinar ve Emirdağ'ın sıkıntısı şu, Afyon'dan milletvekili seçilir nedense seçildikten sonra ne Dinar’a ne Emirdağ’a uğramaz ya da hiçbir faydası da olmaz. Bu bugünün işi değil çok eski yıllardan gelen bir bana göre olumsuzluk diyeyim. Ben belediye başkanı oldum, Afyon’la Dinar’ı sürekli entegre etmeye çalıştım. Şu anda bir problem yok. Afyon bizim ilimiz. Biz Afyon’a bağlıyız. Biz her şeyimizi, bütün resmi işlerimizi Afyon'dan yapmak zorundayız.  Dinar’lı her gün Dinar'dan minibüsler kalkar Afyon'a. Şu anda Afyon'la ilgili bir sıkıntı Dinar üzerinde yok. Ve inşallah milletvekili olursak daha bunu pekiştirmeye çalışacağım.  Yani sadece Dinar değil, Afyon’un 18 ilçesi var, 17 birde merkez 18 mutlaka birlik beraberlik olmalı. Ben Afyonkarahisarlıyım diyebilmeli” dedi. AK Parti İlimiz Milletvekili Ali Özkaya’nın Dinar’lı olmasının hatırlatılması üzerine cevap veren İYİ Parti’li Acar, “Vallahi uğruyorsa da ben görmüyorum. Çok enteresandır, ben 10 yıl belediye başkanlığı yaptım, bir gün benim belediyeme bile gelmedi. Belediye me başka AK Parti’li de gelmedi” dedi.

BURCU HANIM ÇOK GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi İlimiz Milletvekili Burcu Köksal ile ilgili görüşlerini de aktaran Dinar Belediyesi eski Başkanı İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “Ne demişler Yiğidi öldür hakkını yeme, Burcu hanım çok geldi. Milletvekili artık milletvekili olduktan sonra ne yapması lazım, şu rozeti çıkaracak ben milletin vekiliyim Yani ben x partisinin y partisinin milletvekili değilim. Afyonkarahisar’ın milletvekiliyim. Ben seçildikten sonra bütün ilçelerimi gezeceğim”

BÜTÜN BAŞKANLARA GİDECEĞİM

“Bütün belediye başkanlarına gideceğim. Hiç ayırt etmeden. Ben 2009'da belediye başkanı oldum. Saniye durmadım rozetimi çıkardım koydum. Ben kimseye sen hangi partilisin diye sormadım”

TÜM BELEDİYE BAŞKANLARINI GEZECEĞİM

Milletvekili seçilmesi durumunda tüm Belediye Başkanlarını tek tek ziyaret edeceğini dile getiren Saffet Acar, “Bütün belediye başkanlarına gideceğim. Hiç ayırt etmeden. Ben 2009'da belediye başkanı oldum olduğum saniye durmadım rozetimi çıkardım koydum. Belediyeme gelen hiç kimseye sen hangi partilisin diye sormadım.  Sormam da. Çünkü orada yaşayan herkes o belediyeye sahiptir. Ben herkesin belediye başkanı oldum orada.  Dolayısıyla siyaset bana göre seçim günü yapılmalı, ertesi gün bitmeli. Maalesef bizde bu devam edip gidiyor.  Ben değişik partiden olduğum için çok zarar gördüm. İnşallah milletvekili olursam hiç kimsenin zararları görmesini istemiyorum. Hangi parti olursa olsun, tüm hem belediyelerime, hem sivil toplum kuruluşlarına gideceğim ve 18 ilçeyi tamamen gezeceğim. Onu bir periyot haline getirip gezeceğim.  Çünkü nedeni şu; milletvekili arkadaşlarım çıkıyor milletvekili her şeyi yapar. Milletvekili bir şey yapamaz. Milletin vekilidir milletvekili. Milletten aldığı şeyin takibini yapar. Ne yapacağım ben benim projem şu, inşallah aday adaylığından aday olduğum zaman da onları konuşacağız sizlerle” dedi.

PROBLEMLERİ BİLİYORUM

“Afyon'un problemleriyle ilgili ben çalışmamı yaptım. Dosyalar halinde Afyon'un problemleri de var, çözümleri de var”

YOK ÖYLE BİR DÜNYA KARDEŞİM

Afyonkarahisar’ın sorunlarını ve çözüm yollarını yakından bildiğini dile getiren Acar, “Afyon'un problemleriyle ilgili ben çalışmamı yaptım. Dosyalar halinde Afyon'un problemleri de var, çözümleri de var. Fakat bunu çözecek olan o problemleri dile getirecek olan kişi milletvekili değil. İlgili birim, ilgili kuruluş, ilgili STK. Buraya geleceğim, nedir problem. Atıyorum turizm ile ilgili problem var nedir, mermer ile ilgili problem var bütün mermerciler toplayacağım oda başkanlarını da getireceğiz il başkanını da getireceğim burada akademik bir şekilde bu dosyayı hazırlatacağım. Yani problemler ortaya konacak, bu problemler bilimsel bir şekilde dosyalar olacak. Dosyadan milletvekilinin koltuk altına verilip, İl başkanıyla beraber hangi enerji bakanını mı ilgilendiriyor,  ulaştırmayı mı ilgilendiriyor,  yoksa Sağlık Bakanlığını mı ilgilendiriyor ilgili Bakanlığına gidecek milletvekilliğin görevi bu talebi ilgili yere ulaştırmak sonuna kadar da takip etmektir. Yoksa milletvekili buraya ben otel yaptıracağım,  köprü yaptıracağım. Yok öyle bir dünya kardeşim. Öyle bir yetkisi öyle bir lüksü yok” dedi.

BİR ABİ OLARAK YAPACAĞIM

“6 milletvekili arkadaşımı bir abi pozisyonunda bunları bir araya getirmeye ve de Afyon'un problemlerini birlik ve beraberlik içinde çözmeye davet edeceğim”

TÜRKİYE’DE İLK AFYON’DA YAPACAĞIM

Milletvekili seçilmesi durumunda ilimizin tüm milletvekilleri ile belli periyotlarda toplantılar yapacağını dile getiren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “Bunlarla rutin bir şekilde 1 ayda mı olur, 2 ayda olur mutlaka hangi parti olursa olsun Afyon'dan 6 tane milletvekili olacak. 6 milletvekili arkadaşımı bir abi pozisyonunda bunları bir araya getirmeye ve de Afyon'un problemlerini birlik ve beraberlik içinde çözmeye davet edeceğim. İnşallah bu birlik ve beraberlik örneğini belki Türkiye'de ilk defa Afyonkarahisar'da yapacağıma da inanıyorum.  Kim olursa olsun. Benim bu yaşımda hayatımda hiç kimseye kin duymadım, küsmedim benim öyle güzel bir yapım var. Afyonkarahisar'a kim ne yaparsın bana da görevdeyim emir versin ben de ona sonuna kadar destek olacağıma söz veriyorum”

4 MİLLETVEKİLİ ALACAĞIZ

“İYİ Parti 4 tane alacak onlar birer tane alacak. 4’ü bizimde gerisi kimin olursa olsun.  Gerçekten çok iyi gidiyoruz. Cenabı Allah utandırmasın”

GERÇEKTEN ÇOK İYİ GİDİYORUZ

Daha önce ki programlara konuk olan AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mahmut Emin Birliktir’in, “AK Parti 4 vekil çıkartacak, 1 CHP Bir de MHP çıkartacak İYİ Parti vekil bile çıkartamayacak.  Barajı da geçemeyecek” şeklinde yaptığı açıklamaya da cevap veren tecrübeli siyasetçi Saffet Acar, “O değerli arkadaşım doğru söylemiş ama ters söylemiş. İYİ Parti 4 tane alacak onlar birer tane alacak. 4’ü bizimde gerisi kimin olursa olsun.  Gerçekten çok iyi gidiyoruz. Cenabı Allah utandırmasın.  14 Mayıs Afyon'da bir dönüm noktası olacak.  Türkiye'de bir dönüm noktası olacak. İnşallah bu ucube sistemden kurtulmanın tek yolu da 14 Mayıs” dedi. Afyonkarahisar’ı çok sevdiğini dile getiren Acar, “Milletvekili olayım ya da olmayayım. Afyonkarahisar'ı seviyorum. Bu Afyonkarahisar'ın da bir evladayım. Benim üzerime ne görev düşüyorsa,  ne durumda olursam olayım ben 24 saat tüm Afyonluların hizmetindeyim. Bundan da büyük keyif alıyorum, zevk alıyorum.  Bir işe yarayabilmenin de gerçekten zevkini yaşıyorum” dedi.

SİYASETTE 1 SAATTE HERŞEY DEĞİŞİYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışması olmasının adaylık konusunda kendisine avantaj getirip getirmeyeceği sorulan Aday Adayı Acar, “Siyasette 24 saat diyorduk ama bir saat bile her şeyi değiştiriyor. Ben şimdi onu söylemeyeyim. İnşallah bir temayül olacak ama temayül her şey değil biliyorsunuz. Temayülden sonra bir mülakat var, mülakatta temayül milletvekili olabilmenin kriterlerinden bir tanesidir. Anket de temayül aynıdır, anket ve temayül milletvekili olabilmenin kriterlerinden bir tanesidir. Dediğim gibi dokuzunda YSK'ya verilecek. Orada biz bakacağız. Yani karneye bakacağız. Okuldan mı atıldık, yoksa bütünlemeye mi kaldık yoksa sınıfı geçtik mi?” dedi.

SİYASET KİRLENMEMELİ

Hiçbir aday adayı hakkında konuşmayacağını dile getiren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “Benim bir yapım var. Elin ne dediği değil benim ne yaptığım çok önemli. Bir daha söylüyorum elin ne dediği değil, benim ne yaptığım çok önemli. Ben doğru yolda iyi şeyler yapıyorsam inan hiç ilgilenmem. Bakın o tür şeylerle hiç ilgilenmiyorum. Hiçbir aday adayı hakkında da konuşmuyorum. Herkes yerinde sağ olsun. Aday adayı olarak çıkan arkadaşlarımızı da kutluyorum. Buda bir cesaret işidir bu taşın altına elini koyan insan, demek ki herhalde oda bir şeyler yapmak için geliyor. Nasiptir bu kim olursa da olsun ben onun yanındayım, arkasındayım emrindeyim. Afyonkarahisar için. Siyaset aslında iyi bir bilim dalıdır. Biz kendimiz pis politikalarla siyaseti kirletmeye çalışıyoruz. Bu böyle olmamalı, siyaset kirlenmemeli. Politikalar dürüst olmak. Açık olmalı net olmalı.  Ben hep bunun yanındayım. Ben bu saatten sonra da pek değişemem” dedi.

AHİRETTE KUYUMCUMU OLACAĞIM

Paylaşmanın önemine vurgu yapan ve annesi ile yaşadıklarını anlatan Acar, “Ben doğru bildiğimden şaşmıyorum çıktım yola Cenabı Allah nasip eder Afyonkarahisar'a hizmet ederim. Nasip etmezse gene üzerimize ne görev düşüyorsa yaparım. Ben sanayiciyim benim bir tek amacım var, acaba üç beş tane çocuğa nasıl ekmek veririm diye. Paylaşmasını bilmek lazım. Yanlış anlaşılmasın malı mülkümü satsam giderim. Kur korumalı yatırım paramı alır giderim tatilimi yaparım. Torunlarıma bakarım. Amaç bu değil, biraz önce de söylediğim şey paylaşmasını bilmemiz lazım. Herkes paylaşacak herkes paylaşacak. Yani kimse öbür dünyaya götürmemiş. Bunu ben belki daha önce Güzbey’e söylemişimdir. Rahmetli annemin güzel bir sözü vardı. Annemin maaşını alıyorum zarfın içerisinde eve götürüyorum anne maaşın diyorum 15 gün sonra aynı maaşı yine zarfa koyup yine götürüyorum. Belediye başkanlığından önce belediye başkanı olunca ben günleri sapıtmışım 3 gün mü 4 gün mü sonra, anneme gittim ‘Anne maaşını getirdim’ dedim. Bana, ‘Oğlum sen beni hep kandırmışsın. Ben bir ayda kaç kere maaş alıyorum’ dedi. Bende, ‘Sen babamdan kalan yerleri dağıtıyorsun, bize bir şey bırakmıyorsun maaşları dağıtıyorsun’ dedim hani üste çıkacağım ya, ‘Ah oğlum ne yapacağım parayı ahirette kuyumcu mu olacağım’ dedi. Annem 93 yaşında öldü, bir şey götürmedi. Kuyumcu olacak halimiz yok. Paylaşmasını bilmemiz lazım. Dolayısıyla biz üzerimize düşen görevi layıkıyla yaparsak zaten mesele çözülür” dedi.

PROJEYİ FRANSA BİZDEN İZİN ALARAK YAPTI

Hayalinde ki projeleri hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğini dile getiren Acar, “İnovasyonu çok seven, uçuk projeleri çok seven birisiyim.  Yani herkesin yaptığını değil herkesin yapmadığını yapmaya çalışan birisiyim.  Dolayısıyla kafamda hala daha çok muazzam işler var. Zamanın elverdiği, sağlığım el verdiği, ömrüm el verdiği sürece onları da yapacağım. Herkesin yaptığını herkes yapar. Önemli olan inovasyon yaratmak herkesin yapmadığını yapmak. Bir projem vardı belediye başkanıyken. Sayın Güzbey ve Ertuğrul Bey çok iyi bilirler. Alzheimer projem vardı onu yapamadığım için çok üzülüyorum. Ben Türkiye'de Ulusal Yaşlı Konseyi Başkanıyım. Aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi üç profesör 4 tane doçentle birlikte 5 yıl araştırma yaptım. Ne ile ilgili Alzheimer ile ilgili benim kendi yaptığım Alzheimer ile ilgili projem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından birincilik ödülü verildi Bursa'da. Ben bu işi yapmaya başladım bu projeyi uygulamaya başladım. Atıl olan meteoroloji binası vardı biliyorsun meteoroloji artık uydu aracılığıyla yapılıyor. O binayı Sayın bakanımız tarafından 25 yıllığına tahsis aldım belediyeme. Metruk halde bulunan o binaları revize ettim. 67 tane Alzheimer belki 200'ün üzerinde de Demans çıktı. Bunun üzerine biz bu Alzheimer hızlandırdık. Bu projeyi uygulamaya başladım. Aile ve Sosyal Bakanlığından ilgili genel müdür geldi yeri geldi ve son derece beğendi. Dedi ki 7 tane ben sana eleman desteği vereceğim burası cennet bahçesi olmuş. Örnek bu dolayısıyla bir çalışmaları başladık daha sonra siyaseten kapatıldı bir buçuk yıl mahkeme ile uğraştım bir buçuk yıl sonra mahkeme kararı ile bunu bizim elimizden aldılar. Alzheimer yakınları sürekli belki 6 ay 1 sene o binanın etrafında dolandılar. Benim Başkan yardımcım emekli öğretmenim vardı kahrından öldü. 600 tane ağacımız kestiler. Hocam kahrından öldü. 600 tane ağaç dikmiştim meyveler vermeye başlamıştı meyveleri fakir fukaraya dağıtıyordum. Neden yaptılar diyor şu anda metruk halde en sonunda binayı olumsuz insanlar geldiği için binayı da yıktılar bomboş duruyor. Bu projeyi Fransa yaptı bizden izin alarak. İstanbul Büyükşehir yaptı, Bursa Büyükşehir yaptı, Nilüfer Belediyesi yaptı, Nazilli ve Aydın yaptı. Biz yapamadık” ifadesini kullandı.

JAPONLARLA SÖZLEŞMEMİ YAPTIM

Bu önemli projeye siyaseten engel olunduğunu dile getiren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “Projeye siyaset engel oldu. Ama yani kötü söylemek istemiyorum. Yani o insanlarda yaşlanacaklar ama anılarımı yazdım. İsim içinde yazdım o insanlar göreceksiniz Alzheimer olacaklar. Alzheimer hastalığı dünyanın en zor hastalığıdır. Bunların yaşları 4 ama vücut sağlam kimse olmadığı zaman birinci şeyleri evden kaçmak ikincisi de ateşle oynamak.  Kimse bir Alzheimer hastasını komşusunu ya ben bakayım da sen git diyemez çünkü çok mesuliyetli bir iş. Dolayısıyla çok üzülüyorum. Ama o projem duruyor. Buna Akdeniz Üniversitesi destek verecek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı destek verecek, buna en önemlisi Japonya destek verecek. Japonya Alzheimer sempozyumlarını Dinar’da yapacak. Bu sözleşmelerimizi yaptık ama geldiğimiz noktada ona çok üzülüyorum yani neden yaptılar bilemiyorum. Hem 25 yıllığına veriliyor aynı bakan gerisin geriye benden alıyor. Böyle bir şey yok. Artık bir şey söylemiyorum. Belediyecilik hayatımda beni üzen bu olmuştur. Günlerce ben de gittim akşam akşam onun etrafında dolandım ağladım. Çok zor örnek olacaktı onun yanında bir hosbis yapacaktık belki bu ismi ilk defa duyuyorsunuz yani son durak.  Ölüme yakın insanlar acı çeker hastanelere bir köşesinde artık bu bellidir burada hemşire doktor hasta yakınları ile ilgili bir özel binaya yapılacak son günlerine gelen hasta oraya gelecek acı çekmeden orada duracak en azından yakınları da orada görme ziyaret etme imkanı bulacak. Yani son durak. Bunu yapacaktım Türkiye'de böyle bir şey hosbis onu da yapamadık. Yani bu alzheimera bağlı olan bir şeydi. İnşallah zamanı gelince bunu yapacağım yapamazsam da özel olarak kendimiz ayrı olarak yapmayı düşünüyoruz”

BELEDİYE BAŞKANLIKLARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gazeteci-Yazar Ertuğrul Sevim’in, “Peki İYİ Parti neden belediye sayısı düşük?” sorusuna cevap veren Acar, “Şu anda çalışmamız orada da görevliyim yani hangi yerde kim belediye başkanı olur komisyonlarımız var gerçekten değerli arkadaşlar İYİ Parti her konuda kurmaylarla çalışıyor. Her konuda kurmaylarla çalışıyor şu anda biz çalışıyoruz nerede çalışıyoruz Mart 2024'te kimler belediye başkanı olabilir komisyonlar var şu anda çalışıyor sayın genel başkanımız diyor ki adamın görüş beni ilgilendirmiyor. Bu şehre bu ilçeye bu beldeye şehri emin olabilecek kriterler var mı vizyon sahibi mi bu son derece önemli belediyecilik biraz daha farklı” dedi.

BAŞKANLIK İÇİN BÖLGE BÖLGE ÇALIŞIYORUZ

Afyon merkez ilçe belediye başkanlığı ile ilgili de konuşan Acar, “Çok adayımız var. Şimdi iki bölüme ayrıldı bir ille bir ilçeler. Ben ilçelerde komisyon başkanıyım illerde başka bir arkadaşım. Genel seçimden sonra bu işe hız verilecek. Şuanda biz bölgelere ayrıldık, bölge bölge çalışıyoruz. Çok muazzam isimler çıkıyor mutlaka. Şehri eminlik çok önemli bu şehri idare edecek doğru dürüst vizyon sahibi insanlara ihtiyaç var. Benim partimden olsun yok öyle bir şey yok onu getireceksin kesinlikle liyakat esası olmalı her işte olmalı. Liyakat olmuş olmamış adam raylı sistemi bilmiyor mezbahaneden adam oraya hareket Daire Başkanlığı yapıyor bunları biz yaşıyoruz raylı sistemi bilmiyor. 10 bin kilometrelik ağdaki hareketin başına getiriliyor nereden mezbahaneden böyle bir şey yok.

AVRUPA’DA RAYLI SİSTEM OTURMUŞ

Afyon’a raylı sistem uygulanmasını incelediklerini dile getiren Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “İnceledik. Orta vadede olacak oda. Çoktan iktidara göre yapılmıştı. Öyle söylendi ama öyle değil işi Biz bildiğimiz için değil daha işin %10'da falan değiller. Ama bu olacak olması lazım mı olması lazım. Bu proje devam eder raylı sistemlerde biz Türkiye'de yük taşımacılığında 4.9'dayız çok geriyiz. Dolayısıyla raylı sistemlerle ilgili tabi nemim raporlarım çok büyük hem yolcu taşımacılığında hem de yük taşımacılığında mutlaka bir ivme yaratmamız lazım.  Çünkü kitle taşımacılık son derece önemli şimdi düşünün bir lokomotif 1150 kilogram yani 1 ton götürüyor en azı 1 ton yük. Siz kaç tane TIR’la götürürsünüz kaç kişiyle götürürsünüz her tırın doğaya vermiş olduğu kirlilik penzol büyük tehlikeli hastalık yani kanser.  Dolayısıyla Avrupa'da böyle değil Avrupa’da raylı sistem oturmuş.”

ÇED RAPORUNU DA ÇIKARDIM

Dinar’da yapılması planlanan Termik santralle ile ilgili açıklamalarda da bulunan Acar, “Onunla da ilgili raporlarım vardı orada da çok açık konuştum. Hatta zamanın enerji bakanı yalan söylüyor.  Çok yalanlar söylendi 7000 tane işçi çalışacak 5 milyon MB olacak Ya böyle bir dünya yok 5 milyar dolara mal olacak. ÇET raporunda onu da çıkardım. ÇET raporu kitapçığında da gösterdim televizyonda 2014'tü çalışacak kişi sayısı zemin altında yer altında yer üstünde nakliyecisi tamamı tam kapasiteye geçirdim 66 ayda faaliyete geçecek 500 kişi 640 MB yani doğaya vereceği zarar çok fazla. Termik santral bitti ne var rüzgar enerjisi gelsin güneş enerjisi şimdi ülkeler çıkacak dolayısıyla Avrupa'da bile bundan vazgeçilirken orada ne yaptılar. O bölgede sondajları vurdular sondajlardan dolayı su kaçtı. Şu anda arazilere sulayacak su yok sürekli söyledim sitoloji uzmanlarına sordum sakın sondaj vurdurmayın su kaçar dendi. Sulak bir bölgeydi daha doğrusu Dinar’ın içme suyuna çok yakın bir yerdeydi tam rüzgarın buradan esip de bizim içme suyu hafızamıza gelen bir bölgedeydi. Biz 35-40 bin köylerle birlikte 50 bin kişi oradan su içiyor. ÇET raporu da elimde ama yapıldı mı vazgeçildi bitti yani o öyle bir söylendi öyle kalsın şimdi hiç kimsenin onuruyla gururuyla oynamaya hakkı yok”

GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Dinar’lı gençlerin onuruyla gururuyla oynandığını dile getiren Acar, “Herkes ümitlendi o yöredeki insanlar biz işe gireceğiz diye gençler hep oraya baktı. Bu son derece yanlış bir şey hele özellikle gençlerimizin onuruyla gururuyla oynamaya hiç kimsenin hakkı yok. Dolayısıyla biz bu gençlerimize iş aş kapısı olmak zorundayız O nedenle sürekli yatırım yapmak istiyorum .Yani inşallah bu gençlerimizi de Ümit vaat fazlaca etmeyelim ama onlara iş aş kapısı olmak da alakalı canla başla çalışalım. Yüzde 40 gençlerimiz Türkiye'de yaşamaktan mutlu değil yurt dışına gitmek istiyor yüzde 23'te ben gidemem ama Türkiye'de kalmaktan ben de mutlu değilim diyor. Geriye kalan yüzde 37’side annesi babası çalışıyor veya gidemeyecek pozisyonda olan kişiler. Dolayısıyla parayı pulu belki bulabiliriz ama bu genç beyinleri bulamayız mutlaka bu gençlerimize bizim iyi sahibi olmamız lazım”

VAGON FABRİKASININ HİKAYESİ

Vagon Fabrikası işine nasıl girdiğini dile getiren İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “Bizim plastik çoğaltımız var 1960 kuruluşu rahmetli amcam yönetiyordu. Biz üniversiteyi bitirince kardeşimi de benim tekstil mühendisi bizi yanına aldı ve bizle beraber bir güç birliği ile işi çok büyüttük yani entegre hale getirdik. Amcam sonra rahmetli oldu biz kardeşimle beraber yürüttük.  Vagon fabrikası bölümüne geldiğiniz zaman da ben o zaman Ticaret Odası Başkanıyım vagonları tamir etmekle alakalı özel şirket bir yer istedi. Zamanın belediye Başkanı'na gittim sağ olsun o da Mustafa Tarlacı’ydı gerçekten kendisini tebrik ediyorum hiç beni kırmadı. ‘Ya bir yatırım yapılacaksa birlik beraberlikle yapalım’ dedi. Sağ olsun Belediyenin bir kısmı yeri vardı İstanbul’lu bir şirket buraya bir atölye yaptı. Bu arada ben Belediye Başkanı oldum Yapı Ruhsatını ben verdim, yapı kullanma iznini ben verdim çalışmaya başladılar. 7 ay sonra 3 ortaktı geçinemediler kapatıp gittiler. Oraya ben 10 tane 11 tane çocuk koymuştum. Çocuklar her gün belediyenin önünde biz ne olacağız diye sordu. Daha sonra ortaklarından yaşlı bir amcayı memur etmişler dedi ki ‘Başkan sen yetkilisin kiraya verebilirsin satabilirsin’ Biz burayı 6 ay geçti satamadık eğer kimse almazsa ben alırım yani öyle adamı rahatlatmak açısından söyledik adama. Adam geldi, ‘Başkan kimse almazsa ben alırım demiştin al burayı’ dedi. Öylesine söylemiştim  ve vallahi arıma boğuldum ve aldım. İyi ki almışım. Şimdi 12 bin metre kapalı alan oldu 30 bin kilometre de açık alan ve 3 bin km’de demiryolu oldu. Şu anda Türkiye'nin 1 numarası oldu şuanda 100-200 civarında işçi çalışıyor. Dolayısıyla ben girişimci birisiyim yani kafamda çok projeler var. Afyon'la ilgili de çok projeler var inşallah aday adaylığından aday olursak çok sorunlar var yani başlık halinde burada almıştım ama onların dosyaları özellikle Turizm de ben Termal ile ilgili incelemelerim var. Yeterince turizme göre bir şey yok yani dışarıdan turist çekme durumu yok” dedi.

360 SANDALYE SAHİBİ OLACAĞIZ

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarılı olacağına inandığını dile getiren Acar, “Sayın Kılıçdaroğlu başarılı olacağına inanıyorum. Ben değil biz demesini bilirseniz başarılı olursunuz. Ben liderlik eğitimi aldım bizim hocamız şunu söyledi Ben bilirim ben yaparım ben haklıyım diyen lider en başarısız liderdir.  Özel şirketlerin önünü açacaksınız onlara imkan vereceksin Türkiye'nin tek kurtuluşu var üretim üretim üretim. Üretim olursa İstihdam  var yani işçi çalıştırsanız para var aldığı para da esnafa yani bu bir döngü. Dolayısıyla Türkiye'nin kurtuluşu üretim Kemal Kılıçdaroğlu biz diyecek inşallah çok ümit ettiğimiz güçlendirilmiş parlamenter rejime geçeriz. Ben ümitliyim en azından 360 sandalye sahibi olacağız. Afyon üzerinde benim bir arzum bir tek sandalye fazla nasıl alabiliriz. İYİ Partili üyelerimize güveniyorum onların sağ duyularına güveniyorum. İnşallah ayın 2'sinde gereğini yapacaklardır diyorum” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim