Dünyada ve Türkiye genelinde kütüphane konusunda olumlu çağrışım oluşturmak; kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek Dünya ve Türkiye kütüphaneciliğindeki önemli gelişmeleri paylaşmak üzere 1964 yılından bu yana her yıl mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta yurt çapında “Kütüphane Haftası’’ olarak kutlanmaktadır.

HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ

Emirdağ İlçe Halk Kütüphanesi bu yıl 59. Kütüphane Haftası, ‘’Kütüphane İyileştirir’’ temasıyla ilk defa yapılması hasebiyle coşkulu bir şekilde kutlanan etkinliğe, Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan Emeksiz, kurum amirleri, öğretmenler ile anasınıfı ve ilkokul olmak üzere öğrenciler katılım sağladı. Kütüphane etkinliğinin amacı olarak bir yıl boyunca kitap okuyup dereceye giren; çocuklar, gençler ve yetişkinler kategorisi olmak üzere en çok kitap okuyan ilk 3’e giren kullanıcılara derecesine göre kitap, kitap kurdu belgesi ve hediyeler takdim edildi.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Kütüphane Haftası kapsamında yapılan bu etkinliğin amacı İlimizde bulunan diğer kütüphanelere de örnek olması amacıyla değerli kullanıcıların bilgi birikimini artırmak, kültürel etkileşimi sağlamak ve kitap okumaya teşvik etmek olduğunu belirten Kaymakam Bilici, ilçede bu ve buna benzer etkinlikleri artırmak ve teşvik etmek için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Kaymakam Bilici Osman, etkinlik kapsamında başta kütüphane görevlileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Etkinlik sonunda Kaymakam Osman Bilici, kütüphane görevlisi Mehmet Hafız Erdem’den İlçe Halk Kütüphanesi olarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alarak kütüphaneler haftasını kutlamayı ihmal etmedi. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim