AK PARTİ: Mevcutta iktidar olan AK Parti’nin Afyonkarahisar aday kadrosuna baktığımızda en şık olarak Ferda Ertürk’ü görüyoruz. Beklide listenin tek kadın adayı olması onu 1-0 öne geçiriyor. Milletvekili Adayı Ertürk’ün şık ve üzerine yakışan kombinlerle görmeye alışkın olmamız adaylık sürecinin öncesine dayanmakta.

Gelelim daha az şık olan AK Parti Milletvekili Adayına. Bu sene listede ilk defa gördüğümüz AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Hakkı Öztürk listenin daha az şık kategorisinde yer alıyor. Milletvekili Adayı Öztürk’e tavsiyemiz çizgili ve koyu renkli kravatlardan vazgeçmesi.

 

CUMHURİYET HALK PARTİSİ: Cumhuriyet Halk Partisi listelerinde görmeye alışık olmadığımız genç Anıl Halis Akar listemizin en şıkı olarak karşımıza çıkıyor. Seçmiş olduğu derin renkli kombinler hem enerjisini hem de milletvekili kumaşını yansıtıyor.

Listelerin değişmeyen ismi milletvekili ve aynı zamanda adayı Burcu Köksal geçtiğimiz senelerde “En şık” kategorisini kimseye kaptırmasa da bu dönem durum biraz farklı. Metal yorgunluğundan mı yoksa sürekli sahada olmasından kaynaklımıdır bilinmez ama üzülerek bu dönemin en şık olmayanı Milletvekili Köksal oluyor.

 

İYİ PARTİ: Aday adayı furyası döneminde adeta şov yapan bir diğer parti olan İYİ Parti beklide en şık ve en şık olmayan konusunda zorlandığımız partiler arasında yer alıyor. Listesinde iki kadın aday bulunduran İYİ Parti’de şuan listeye göre İYİ Parti Milletvekili Adayı Avukat Gönül Ar Güngör listemizin en şık kategorisinde tepede yer alıyor. İtiraf etmek gerekirse İYİ Parti Milletvekili Adayı Mustafa Enis Arabacı’da en şıklar arasında yer alıyor ancak bu nokta da sanırım Gönül Ar Güngör’ün kadın olması bizi pozitif ayrımcılığa itiyor.

En başından bu yana sahada görmeye aşina olduğumuz yine Avukat Hakan Şeref Olgun listemizin en şık olmayan kısmında yer alıyor. Aslında en başından aday adaylığını açıklayan Hakan Şeref Olgun’un sahada tüm adaylardan fazla zaman geçirmiş olması şıklığı çalışkanlığa tercih etmesinden kaynaklı olabilir.

 

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ: Şüphesiz listenin en tepesinde duruşu, karizması ve kıyafet tercihleriyle mevcut Milletvekili Mehmet Taytak yer alıyor. Yine şık olanı seçme konusunda zorlandığımız partilerden birisi olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin 3. Sıra adayı Mehmet Emre Demiralay’da hakkını teslim etmek gerekir. Sanırım kıdem bu nokta da biraz ağır basıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin en şık olmayan kategorisini belirlerken editör ekibimizin ciddi anlamda zorlandığını itiraf etmeliyiz. Zira hiçbir partide bu kadar çok şık milletvekili adayı bir arada bulunmuyor. Sırf daha az şık kategorisine birini koymak için Milletvekili Adayı Mustafa Güllü’yü yazıyoruz.

 

YENİDEN REFAH PARTİSİ: Son günlerin trend partisi konumunda olan Yeniden Refah Partisi’nde en şık ve en rüküşü belirlerken hiç zorlanmadık. Zira adayların şıkı çok şık, rüküşü ise dibine kadar rüküş. Nasıl mı? Gelin önce en şıktan başlayalım. Yeniden Refah Partisi Milletvekili Adayı Avukat Şükrü Sarıdere en şık olma konusunda açık ara en önde yer alıyor. Tercih ettiği kombinler hem gençliğini, hem çalışkanlığını, hem mütevaziliğini hem de onun sanatsal yönünü fazlasıyla öne çıkarıyor. Listemizin en başında su götürmez bir şekilde Milletvekili Adayı Şükrü Sarıdere yer alıyor.

Yeniden Refah Partisi’nin birinci sıra adayı olan Nevzat Şarlak çok net bir şekilde listenin ve belki de Afyonkarahisar’da ki tüm siyasi partilerin adaylarına bakıldığında en rüküş aday olarak adeta “Ben buradayım” diyor. Aday adaylığı döneminde çalışmalarını t-shirt üzerine deri montla sürdüren, oduncu gömlekten bir türlü vazgeçemeyen Milletvekili Adayı Şarlak’ın bu listenin en altında olmasından daha doğal ne olabilir?

 

ZAFER PARTİSİ: Zafer Partisi’nin Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı olan Elif Kasap Öztürk, “Artık siyasete bir esnafın, Türk milliyetçisi bir kadının katılması gerekiyor” diye kararlı duruşunu ortaya koymuştu. Zafer Partisi’nin en şık ve tek kadın adayı olan Öztürk listemizin en başında yer alıyor.

Zafer Partisi’nin listesini oluştururken çok zorlandık hep genç ve şık adaylardan oluşan kadronun daha az şıkı olarak İbrahim Samed Sevim listemizde yer alıyor.

 

VATAN PARTİSİ: Vatan Partisi’nin de listesini oluştururken ekip arkadaşlarımızla birlikte çok zorlandık. Milletvekili adaylarımızın hepsinin de şık olması bizleri dolayısıyla biraz zorladı. Zafer Partisi milletvekili adaylarından en şık olan Hüseyin Karanlık listemizin en başında yer alıyor.

Gelelim en az şık milletvekili adayına şık adaylardan oluşan kadronun en az şıkı Bilal Kılıç listemizde yer alıyor.

ODAK MAGAZİN HABER: FADİME ÖZKARAN


 

 

 

Editör: TE Bilisim