RİSUS Derneği tarafından geçtiğimiz aylarda açılan sanat merkezinde ortaya konulan ve düzenli olarak seyirci alınacağı ifade edilen “Asma Katta Neler Oluyor” isimli doğaçlama sahne gösterisinde izleyiciler keyifli dakikalar geçirdi. Afyonkarahisar’da ilklere imza atan RİSUS Derneği bu alanda da yapılmayanı yaparak yine adından fazlaca söz ettirdi. Genel seçimler sonrası Afyonkarahisar gündeminde ikinci sıraya yerleşen doğaçlama sahne sanatının düzenli olarak yapılacağı belirtilirken mağduriyet yaşanmaması adına rezervasyon sistemiyle yer ayrıldığının altı çizildi.

İlimizde yıllardır sahnelediği birçok oyunla seyircinin gönlünü kazanan Risus Sanat, bu sefer "Asma Katta Neler Oluyor" adlı gösteri ile seyirci karşısında. Doğaçlama oyunlar, büyüklere masallar ve kısa oyun bölümlerinden oluşan gösteri, seyirciyi de içine alarak interaktif olarak gerçekleşiyor ve izleyenlere kahkaha tufanı yaşatıyor.

Risus Sanat'ın kurucusu Tiyatro Eğitmeni ve Yönetmen Seyhun Sertan'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen interaktif gösterilerde ekibin yönetmen yardımcısı Onur Yalçın, oyuncular Ali Burak Demirörs, Emre Karaca, Nur Sayıner ve Ali Arslantürk yer alıyor.

İlimizde ilk olan bu tarz gösteriyi Afyonkarahisar seyircisiyle buluşturan Yönetmen Seyhun Sertan "Tiyatro oyunlarımızın haricinde seyirciye eğlenceli vakit geçirebileceği ve değişen içeriğiyle her hafta gelebileceği, süre olarak seyircimizi yormayan ve maliyeti uygun bir gösteri amaçladık. Bu gösteriler büyük şehirlerde zaten yapılıyor. İlimizde yoktu. Seyircimizle buluşturmuş olmaktan mutluyuz. Seyircimiz ekran başında olmak yerine buraya geliyor, bir fincan kahve fiyatına bir saat canlı olarak güzel vakit geçiriyor. Burada yeni insanlarla tanışıyor, dostluklar kuruyorlar" dedi.

Risus Sanat Merkezinde gerçekleştirilen gösterilerin farklı içeriklerle her hafta periyodik olarak devam etmesi planlanıyor. Seyirci kapasitesi sınırlı olduğundan önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Karaman Mahallesinde yer alan Risus Binasında icra edilen sahne sanatları gösterileri için bilgi almak isteyen sanatseverlerin Whatsapp uygulaması üzerinden 0551 9597371 numara ile iletişime geçebilecekleri ifade edildi. >>HABER: ALİ KÜÇÜKKARTAL

 

 

Editör: TE Bilisim