Şuhut Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Cansu Bayram Dinçer’in koordinatörlüğünde yürütülen proje ile Portekiz, İtalya, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya olmak üzere 5 ülkeden 35 kişi misafir ediliyor. Afyonkarahisar’ın kültürel ve tarihi yerlerini gezen misafirler Afyonkarahisar Gençlik Merkezi’nde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarıyla da tanıştırılıyor.

Bu kapsamda Gençlik Merkezi ile iletişime geçen proje koordinatörü Cansu Bayram Dinçer, misafirleri merkezde yapılan çini kursu ile tanıştırdı.

GELENEKSEL TÜRK MOTİFLERİ ÇALIŞILDI

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk el sanatlarını tanıtmaktan ve öğretmekten büyük keyif aldığını belirten Eğitmen Büşra Özaktı, “ERASMUS Projesi kapsamında 5 farklı ülkeden gelen öğrencilerimize unutulmaya yüz tutmuş sanatlardan olan çini sanatımızı tanıtarak geleneksel Türk motifleri üzerinde çalıştık. Keyifli bir projeydi, devamını bekliyoruz.” dedi.

5 ÜLKEDEN 35 KİŞİ AĞIRLANIYOR

Bu tür projelere destek vermekten mutluluk duyduğunu belirten Gençlik Lideri Derya Özkan: “Şuhut Anadolu Lisesi’nin ERASMUS Plus projesi kapsamında 35 misafirimizi Afyonkarahisar’da ağırlıyoruz. Proje koordinatörü Cansu Hanım’ın Gençlik Merkezimizle iletişime geçmesiyle birlikte bir etkinlik planladık. Hem misafirlerimize Gençlik Merkezimizi tanıttık hem de unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından olan Çini sanatı ile buluşturduk. Hem biz hem misafirlerimiz keyifli vakit geçirdik. Gençlik Merkezleri olarak bu tür projeleri destekliyor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

“HER ADIMDA BİR ŞEY ÖĞRENİYORUM”

Proje kapsamında Afyonkarahisar’a gelen Kuzey Makedonyalı öğrenci AndrejCvetkevskı: “ Öncelikle bu projede yer aldığım için çok mutluyum. Afyonkarahisar bize harika bir şekilde ev sahipliği yaptı. Afyonkarahisar’ı gezerken attığım her adımda yeni bir şeyler öğreniyorum. Bize ev sahipliği yapan Afyonkarahisar’a teşekkür ederim.” dedi.

“AFYONKARAHİSAR’I ÇOK BEĞENDİM”

Portekiz’den proje için Afyonkarahisar’a gelen öğretmen Antonio Rocha: “Haftanın başında okul içinde ve dışında birçok etkinlik yapıldı. Pamukkale gezisine de katıldık. Bu sayede Hierapolis Antik Kenti'ni görme imkanını bulduk. Bugün de Afyonkarahisar’da çini sanatı yapılıyor. Şimdiye kadar Türkiye’de 15’ten fazla şehir gezdim. Afyonkarahisar’ı çok beğendim. Renkli evlerin şehri daha da güzelleştirdiğini düşünüyorum. Mevlevihane Camii’yi çok beğendim.” dedi. HABER: SAİT  KARADUMAN

Editör: TE Bilisim