Afyonkarahisar Valiliğinin himayelerinde düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Birinciliği yıldızlar ve küçükler kategorilerinde gerçekleştirildi. Okul Sporları faaliyet programında bulunan organizasyona 70 ilden 93 takım ve bin 800 sporcu katıldı.

Yarışmanın sonunda dereceye giren takımlar ve bireysel sporcular belirlendi. Amasya Hamit Kaplan Ortaokulu yıldız erkekler ve kızlar takım kategorisinde birinci olurken, yıldız erkeklerde Mehmet Hakan Altıntaş, yıldız kızlarda ise Eylül Akyüz birinciliklerin sahibi oldu. Gençler A erkek takımlarında Akpınar Fen Lisesi, ferdi erkeklerde ise Semih Ege Ateş birincilik elde etti. Yılmaz Kayalar Fen Lisesi genç kız takım kategorisinde birincilik kazanırken, Ayşenur Mertoğlu genç kız ferdi yarışmalarının birincisi oldu. Ali Kuşçu Anadolu İmam Hatip Lisesi takımı küçük erkekler kategorisinde, Mehmet Efe Karakaya ise ferdi yarışmalarında birinci oldu. Küçük kızlar takımlarında 75. Yıl Borsa İstanbul Ortaokulu birinci olurken, ferdi yarışmalarında ise Zehra Çankaya birinciliği kazandı.

Yarışmanın sona ermesinin ardından atletizm pistinde düzenlenen törenle dereceye giren sporculara madalya ve kupalar takdim edildi. Ödül törenine Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertürk de katıldı. HABER: SAFİYE KALENDER