Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) Başkanı Kerim Vural, İşitme Engelliler Futbol Süper Lig'de kalitenin artırılması amacıyla kulüp sayısının yarıya düşürüleceğini açıkladı. 24 kulüple devam eden ligde kalite arttıkça izlenme oranının da yükseleceğini belirten Vural, futbolun kurumsallaştırılmasının yanı sıra diğer spor branşlarında da başarıya odaklandıklarını söyledi. Federasyonun en önemli branşı olan futbolun yanı sıra, bünyesinde 24 branşı barındıran TİESF, diğer spor branşlarında da ilerleme hedefliyor.
KIŞ OLİMPİYATLARI'NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Türkiye'nin işitme engelliler futbolunda dünya genelinde öncü konumda bulunduğunu, geçmişte Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonlukları elde ettiğini hatırlatan Vural, Malezya'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'nda kız ve erkek milli takımlarıyla favori olduklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye'nin 2024 yılında İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacaklarını da ifade eden Vural, 30'a yakın ülkeden binin üzerinde sporcunun katılımıyla gerçekleşecek organizasyonda dünyaya örnek olacaklarını belirtti.

SEVİNDİRİCİ BİR HABER
Başkan Kerim Vural'ın açıklamalarıyla, TİESF'in işitme engelliler spor dünyasında gelişmeyi hedeflediği görülüyor. Futbolda kalite artışını amaçlayan yönlendirmelerin yanı sıra, diğer spor branşlarındaki seviyeyi de yükseltmek için çalışmalar yürütüyorlar. Ayrıca Türkiye'nin işitme engelliler kategorisinde dünya genelinde öne çıktığını ve önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacağını açıklaması da sevindirici bir haber olarak karşımıza çıkıyor. HABER: BETÜL ÖZDEMİR 

Editör: TE Bilisim