Mülkiyeti Çay Belediyesine Ait Düğün Salonu ve Soğuk Hava Deposu Enkazından Çıkacak Hurda Malzeme Karşılığı Yıkılması İşi 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 45 İnci Maddesi Gereğince Açık Teklif (Açık Arttırma) Usulü ile İhale edilecek olup,  ihaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

1-İdarenin

a) Adı

:

T.C. ÇAY BELEDİYE BAŞKANLIĞI

b) Adresi

:

Orta  Mahalle Cumhuriyet Caddesi No:77 Çay/AFYONKARAHİSAR

c) Telefon ve faks numarası

:

2726312951 - 2726312954

  • İhale dokümanının görülebileceği ve satın alınacağı yer.

:

İhale ile ilgili şartnameler ve diğer evraklar, mesai saatleri içerisinde Çay Belediye Başkanlığı Gelir Şefliğinden 5000,00 TL bedelle temin edilebilir. İhaleye Teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını satın almaları okumaları ve imzalamaları zorunludur.

2-İhale konusu yıkım işinin

   

a) Niteliği, türü ve miktarı

:

Afyonkarahisar İli, Çay İlçesi Vakıf Mahallesi 692 ada 4 parselin doğusunda yer alan Soğuk Hava Deposu Binası ile Demirağaç Mahallesi, 848 ada, 113 parselde bulunan Düğün Salonu Binalarının hurda karşılığı yıkılması ve enkazının kaldırılması işidir. Ayrıntılı bilgiye ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.

b) Yapılacağı/teslim edileceği yer

:

Afyonkarahisar İli Çay İlçesi

c) Süresi/teslim tarihi

:

Yıkım Ruhsatı Alımından itibaren 30 takvim günüdür.

ç) İşe başlama tarihi

:

Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde
yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.

3-İhalenin

a) İhale Başlama Saati
b) İhale komisyonunun toplantı yeri

:

13/06/2023 Salı Günü Saat: 11:00

Çay Belediye Başkanlığı Meclis Toplantı Salonunda Yapılacaktır.

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1.İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü(Açık Arttırma) ile yapılacaktır.
4.2.Tahmin edilen muhammen bedel 295.000,00 (ikiyüzdoksanbeşbin) TL dir.

4.3.İhalenin sonuçlanmasına müteakip, ihale bedeli sözleşmenin imzalanmasından itibaren 10 iş günü içerisinde Çay Belediye Başkanlığı hesaplarına peşinen yatırılacaktır.
4.4.İhale bedelinden yasal oranda damga vergisi, diğer vergiler tahsil edilecektir.
4.5.İhaleye katılacak olanlar Şartnameyi, Çay Belediyesi Gelir Şefliğinden 5.000,00 TL bedelle temin edebilirler. Makbuz karşılığı Satın aldıkları şartnamelerin her sayfasını kaşe veya isim ve soy isim yazarak imzalı bir şekilde ihale dosyasına koyacaklardır.
5. İhaleye katılacak olan gerçek ve tüzel kişilerin aşağıdaki belgeler ile ihale gün ve saatinde ihalenin yapılacağı yerde hazır bulunmaları gerekmektedir
a) 2023 yılı içerisinde alınmış adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre ikametgâh belgesi,
b) Nüfus Cüzdan Fotokopisi, Adli Sicil Kayıt Belgesi
c)Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.
ç) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.
d) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler (anonim şirketler tarafından her durumda bu bilgileri gösterir pay defteri) ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
e) Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini ve vekâletnameyi vermeleri, kamu tüzel kişilerinin ise yukarıdaki (b) bendinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin, tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu gösterir belge,
f) Vekâleten ihaleye katılması halinde, istekli adına ihaleye katılan kişinin noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza Beyannamesi veya sirküleri,
g) İş bitirme Belgesi, (Muhammen bedelin % 50 ‘sinden az olmamak kaydıyla yıkımla ilgili kamuya yaptığı taşınmaz yıkımı konusunda iş bitirme belgesi veya İnşaat Mühendisliği Diploması sunmak zorundadır.
ğ) İstekliler bu İhaleye ortak girişim olarak teklif veremezler
h) Geçici teminat bedeli muhammen bedelin %3’üdür.Geçiçi Teminat Bedeli ise 8.850,00 TL dir. Geçici Teminata İlişkin Belge Çay Belediyesi Gelir Şefliğine yatırıldığına dair Geçici Teminat Makbuzu, Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre düzenlenmiş ve daha önce ilgili Banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterildiği süresiz teminat mektubu,
ı) En az 5 (beş) yıllık İnşaat Mühendisi veya Mimar bulundurmayı içeren taahhütname.

j) Yer gördü Belgesi
6. Verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamayacaktır.
7. Bu işin ihalesine katılmak üzere kendi adına asaleten veya başkaları adına vekâleten sadece tek bir başvuruda bulunulabilecektir. Aksi halde yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
8. Yüklenici tüm giderleri kendisine ait olmak üzere yıkım ruhsatı almakla yükümlüdür Söz konusu Taşınmazın Yıkılmasından önce Statik Fenni Mesul ve Yıkım Müteahhidinin Yıkım işleri Müteahhidi Yetki belgesi kapsamında Y2 Belgesi ile İlgili Belediyeye başvurarak Yıkım Ruhsatı alması zorunludur. Yıkım Ruhsatı alımında çıkacak her türlü harç vb. giderler yükleniciye aittir.

9. Bu duyuru kapsamında yapılacak işlemlerde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri uygulanır. İdare 2886 Sayılı Kanun uyarınca ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
2886 sayılı yasanın 17.ve 18. Maddeleri gereği İLANEN DUYURULUR