El emeği göz nuru

Afyon Kocatepe Üniversitesi  Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Atölye Yaşam’dan Yaza Merhaba” adlı “İğne Oyası ve Tel Kırma Sergisi”nin açılış töreni, gerçekleştirildi.

AKÜ Atatürk Kültür  Merkezi Ömer Faruk Atabek Sergi Salonunda düzenlenen sergi, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Bayan Esma Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı eşi Bayan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Bayan Emine Çoban’ın yanısıra AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın eşi Bayan Fatma Solak ile çok sayıda Afyonkarahisarlı bayan sanatseverin katıldığı bir törenle açıldı.

100’den fazla emek çıkarıldı

31 Mayıs tarihine kadar açık kalacak ve toplam 42 ev hanımının 6 ay süren eğitiminin ardından ortaya çıkardıkları iğne oyaları ve tel kırma eserlerinden oluşan sergiyle ilgili bilgi veren Eğitmen Havva Emeksiz, “Aralık 2013’te başlayan eğitimlerimize 42 ev hanımı kursiyer katıldı. Toplamda 6 ay ve 120 saat süren eğitimin ardından öğrencilerimiz 100’den fazla el emeği göz nuru ürünler ortaya çıkardı” dedi. Eğitmen Gülay Akagündüz ise kursiyerlerin sergideki eserlerin satışından aile bütçelerine katkı yapacaklarını söyledi.Açılış törenin ardından Eğitmenler Havva Emeksiz ile Gülay Akagündüz’e AKÜ Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülen Gül Nadirgil Köken tarafından teşekkür edilerek, teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.