01 Şubat 2012 tarihinde başladığı Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden 8 Kasım 2022 yılında alınarak Gümüşhane’ye atanan Metin Yalçın ilimizden ayrılalı 6 aydan fazla olmasını rağmen kendisine tahsis edilen lojmanını boşaltmadı. İlimizde görev yaptığı 10 yılda başarı çıtasını sürekli düşüren şehrin eğitimde ki başarısına hiç bir şey katamayan Yalçın sürekli tepki görmüştü. 10 yılın ardından görevden alınan Yalçın’ın yerine atanan Miraç Sünnetci ise yoğun tempoda çalışmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

TAYİNİNİ ÇIKARMAYA UĞRAŞIYOR 

Eski İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ilimizden ayrılalı uzun süre geçmesine rağmen ilimizde görev yaptığı süre boyunca ikamet ettiği Mili Eğitim Bakanlığına ait olan lojmanını hala boşaltmadı. Dumlupınar Mahallesi Prof. Dr. Kamil Miras Caddesi üzerinde bulunan Boyacıoğlu Apartmanında yer alan lojmanı boşaltmayan Yalçın’a ise büyük tepki var. ODAK’ın edindiği bilgilere göre ise Yalçın’ın Gümüşhane’de mutlu olmadığı tayinini başka bir şehire çıkarmak için uğraştığı bu nedenle lojmanı boşaltmadığı öğrenildi.

SÜNNETCİ ODAK’A KONUŞTU

İlimizde göreve başladığı günden itibaren Emir Murat Özdilek Uygulama Otelinde kalan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ODAK’a yaptığı açıklamada eski Müdür Yalçın’ın lojmanı boşaltmadığını doğruladı. Sünnetci, “Metin Bey ile buraya geldiğimde lojman konusunda konuştuk ve anlaştık. Üniversite sınavına girecek bir evladım var ben onun okulu aksamaması için kaydını buraya aldırmadım. Sınavlar bittikten sonra biz lojmana geçeceğiz. Metin beyde eşyalarını topladı. Altı aydır kirasını kendisi ödüyor. Bende otelin kirasını kendim ödüyorum” dedi.ODAK ÖZEL HABER: AHMET IŞIK

Editör: TE Bilisim