Atatürk Kongre Merkezinde (AKM) gerçekleştirilen törende mezun genç hukukçular kep attı. Törene; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kübra Teymur, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ile birlikte il protokolü, öğrenciler ve aileler katıldı.

“HUKUKÇU DÜRÜST VE ADALETLİ KİMSEDİR”

Tören, Hukuk Fakültesi öğrencisinin piyano dinletisi ve halk oyunlarının ardından Hukuk Fakültesi dönem birincisi Hasan Furkan Demirel’in açış konuşması ile devam etti. 4 senelik hukuk lisans eğitimi süresince gerek hukuka gerek hayata dair birçok şey öğrendiklerini belirten Demirel, “Hukuka dair olarak bir hukukçunun her kararında kanunlar ve vicdanından başka rehberi olmayan dürüst ve adaletli kimse olduğunu öğrendim” dedi. Zorlu bir eğitim sürecini geride bıraktıklarını kaydeden Demirel, “Lisans eğitimimizde hukukçu olabilmek ve kanunları öğrenebilmek için uykusuz birçok sınav dönemi geçirdik. Her sınav döneminde bu sınavda bitsin rahatlayacağız dedik ama her sınav sonrası daha çok uykusuz kalıp daha fazla çalıştık. En son mezun olunca rahatlarız diyorduk, bu sefer her şeyin yeniden başladığının farkına vardık. Yolumuz engellerle dolu olsa da bu engelleri aşmada bizlere yardım eden hedefi donanımlı ve ilkeli hukukçular yetiştirmek olan hocalarımızın desteğini her zaman yanımızda hissettik” diye konuştu.

“AKÜ, BAŞARILARI İLE BİZLERİ GURURLANDIRIYOR”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise hem bir hukukçu kızı hem de bir hukukçu annesi olduğunu ifade ederek, “Başarılı öğrencilerimizin yetişmesini her zaman için ön planda tutuyoruz. Şehrimizin gözbebeği olan üniversitemizin 2022 yılında kuruluşunun 30. yılını dolu dolu kutladık. Afyonkarahisar’ın ilk kurulan üniversitesi olan AKÜ’nün başarıları bizleri de gururlandırıyor. Bu anlamda yetiştirdiğiniz ışıl ışıl mezunlarımız için emek veren tüm akademisyenlerimize teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Anaokullarından itibaren kendi evlatları için bu vatana millete hayırlı birer insan olarak onların yetişmesi için canını dişine takarak gece gündüz uğraşan, hem  duasıyla hem de fiziki olarak gösterdikleri gayret ile her zaman çocuklarının arkasında duran anne babalarımıza ben de ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“DEVLETİMİZ HER ZAMAN ARKANIZDA”

Hukuk fakültesi mezunu olmanın çok önemli bir artı olduğunu belirten Yiğitbaşı, şunları söyledi: “Benim hem babamdan hem kızımdan gözlemlediğim hem de mesleğin içerisinde şu an Vali olarak gözlemlediğim teorik olarak öğrendiklerinizin somut olarak gerçek hayatla birebir çok karşılığını görebilecek olduğunuzdur. Merhameti, adaleti, tarafsızlığı ve doğrudan objektif bakış açısını size sağlaması itibariyle hem de hayatın birebir içerisinde olan çok temel, çok özel disiplini hepiniz okumuş ve bitirmiş olarak mezun oluyorsunuz. Devletimiz, fakülte koridorlarında geçirdiğiniz, emek verdiğiniz, dirsek çürüttüğünüz zamanlar sonrasında da her zaman arkanızda. En iyi biçimde yetişmeniz için dünyanın en iyi disiplinlerinden istifade etmeniz ve kendinize katmanız ve hayatı öğrenebilmeniz için bizler her türlü desteğimizle yanınızdayız ve arkanızdayız.”

Konuşmasının devamında öğrencilere seslenen Yiğitbaşı, “Afyonkarahisar’ın farklı farklı memleketlerden gelen, ev sahipliği yaptığımız mezunları var. Ana baba ocağından ayrılmak bir gurbeti ifade ediyor. Sizler 4 yılın ardından Afyonkarahisar’ın içinden birisi oldunuz. Dolayısıyla sizler buraya yabancı değilsiniz. Şehrimizi gururla temsil edeceğinizi biliyoruz. Sizleri her zaman Afyonkarahisar’a bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Hukuk Fakültesi dönem birincisi Hasan Furkan Demirel mezuniyet kütüğüne plakasını çaktı.  Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı,  Hukuk Fakültesi dönem birincisi Hasan Furkan Demirel’e plaketini vererek başarılarının devamını diledi.

Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özkan Özyakışır tarafından mezun hukukçulara yemin ettirilmesinden ardından dereceye giren öğrencilere plaket takdim edilerek, mezun öğrencilere temsili diplomaları verildi. Mezun öğrencilerin kep atmasıyla tören sona erdi. //HABER: FADİME ÖZKARAN 

Editör: TE Bilisim