Afyon Kocatepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2022 – 2023 Akademik yılı mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. AKÜ yerleşkesi içerisinde bulunan Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde 20 bölümden öğrenciler kep atarak yeni bir hayata merhaba dediler. Yapılan konuşmaların ardından 2022 – 2023 Akademik yılında mezun olmaya hak kazanan öğrenciler bölüm bölüm çağrılarak diplomaları ve hediyeleri takdim edildi. Gökteki yıldızlar gibi parıldayan yeni mezunlar birbirlerinin sevincine ortak olarak kep attılar.

Yıllarca bu an için sıralarda dirsek çürüterek ter döken öğrenciler nihayetinde diplomalarını alarak yeni hayatlarına adım attılar. Her biri farklı meslek grupları alanlarında eğitim alarak kedilerini sektöre hazırladılar. Aralarında bazı öğrenciler de vardı ki akademik başarılarının beraberinde meslekteki başarılarıyla adlarından söz ettiriyor.

BİR MEZUN DA ODAK’TAN

Mesleğe alaylı olarak başlayan odakgazetesi.com internet haber sitesinin Yazı İşleri Müdürü Ali Küçükkartal da Afyon Kocatepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile birlikte kep atarak mezuniyet heyecanını paylaştı. Afyonkarahisar’ın tek karikatürist’i olan ve aynı zamanda renkli programlarıyla Odak Gazetesi YouTube kanalında keyifli anlara imza atan Küçükkartal, Radyo ve TV Programcılığı Bölümü’nden mezun olarak diplomasını aldı. Küçükkartal, mezuniyet töreninde bölüm arkadaşlarıyla birlikte kep atarken hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Mezuniyet anısına Odak Gazetesi muhabirlerine konuşan Küçükkartal, “ İki yıllık uzunca bir süreye yayılmış eğitim hayatı; dersler, sınavlar ve yapılan birçok proje ödevleriyle sıkı ve yoğun bir eğitim dönemi yaşadık. Tüm arkadaşlarımızla birlikte koordineli bir şekilde çalıştığımız bir dönem geçirdik. Buradan mezun olan tüm öğrencilere, gerek eğitim sürecindeki deneyimleri gerekse eğitim sonunda meslek hayatlarına geçişlerinde ve bu yolda yaşayacakları tüm tecrübelerde herkese yürekten başarılar diliyorum, umuyorum tüm gençlerimiz hayallerine kavuşur’’ ifadelerini kullandı. HABER: BETÜL ÖZDEMİR 

Editör: TE Bilisim