Genişleyen araç filosuyla yaz aylarını kötü koku ve haşere üreme noktalarının başında yer alan çöp konteynerlerinin temizliği, yıkanması, dezenfekte edilmesi ve ilaçlanması faaliyetlerini sağlanmaktadır.Afyonkarahisar Belediyesi, "Güçlü filo, güçlü belediyecilik" anlayışı doğrultusunda Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek çöp konteyneri yıkama aracı envanterine kazandırılmıştır. Belirlenen program dahilinde sokak sokak, cadde cadde gezerek dezenfekte işlemleri aralıksız sağlanacak.

TEK ARAÇ BİRÇOK İŞLEM

Yeni kazandırılan çöp konteyneri yıkama aracı modern donanımı ile 3 dakika içerisinde konteyneri temizleyerek çevre dostu bir hizmet sunarken pis suyu da kendi içerisinde barındırdığı için doğaya zarar vermeyecek. Konteynerların temizliğinde kullanılan mikrobiyal bakteri önleyici, kir sökücü ve koku giderici özellikleri sayesinde konteynerler yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde temizlenebilirken, görüntü kirliliği, koku, larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilecek. Küçük çöp kutuları ve otobüs duraklarının yıkama işlemleri de yine bu araçla yapılacak.

Meteoroloji’den fırtına uyarısı geldi Meteoroloji’den fırtına uyarısı geldi

BELİRLENEN PERİYOTLARDA SÜREKLİ ÇALIŞACAK

Araç, 5 ton temiz 2 ton pis su haznesine sahip olup, çevre ve doğa dostu olma özelliği ile ön plana çıkmakta. Şehrin her mahallesinde belirlenen periyotlarla konteynerlerin ve alanlarının yıkama, dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarında kullanılacak olan araç kesintisiz olarak şehir genelinde temizlik çalışmalarına devam edecek. Böylece Afyonkarahisar daha temiz ve yaşanabilir bir şehir haline getirilecek. HABER: SAFİYE KALENDER