Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik davalar dünde devam etti. 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Afyon Kocatepe Üniversitesi görevlileri yargılandı. 3’ü tutuklu 8 kişinin ifadesinin alındığı duruşmalar ileri bir tarihe ertelendi. İlk olarak sabah saat 09.30’da AKÜ Tıp Fakültesi Doktorlarından Gürsel Acartürk ifade verdi.

Hiçbir bağım yok

Tutuksuz yargılanan Acartürk, “Ben 14 yıldır Afyonkarahisar’da ikamet ediyorum. Polise verdiğim ifadede belirttiğim üzere FETÖ ile hiçbir bağım yok. Yurt dışına da Karaciğer Kongresine katılmak için çıktım. Kızım Osmanbey Kolejini yüzde 75 burslu kazandı. Onun için bu okula gönderdim. Bank Asya’ya 10 Ocak 2014 tarihinde para yatırdım. FETÖ elebaşısı 15 Ocak tarihinde talimat verdi. Bu paramı da 26 gün sonra hemen çektim” AKÜ Tıp Fakültesi hekimlerinden Mustafa Doğan’da tanık olarak dinlendi.

ByLock bilinçsizce indirilmiş

Tutuklu yargılanan Ali Ciddi ise ByLock programını farkında olmadan telefonuna yüklemiş olabileceğini fakat ByLock’u hiçbir şekilde kullanmadığını söyledi. Ali Ciddi, “ByLock bilgim dışında bilinçsizce indirilmiş bir program. Derneğe üye olduğum yönünde bir iddia var. Bu derneğe ne nasıl üye olduğumu bilmiyorum. Eşim yeni doğum yaptı. Ben tahliyemi talep ediyorum” dedi. Mahkeme heyeti Ali Ciddi’nin tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.

İfademi kabul etmiyorum

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerinden tutuklu sanık İlhan Derya ise ByLock’u kesinlike telefonuna indirmediğini söyledi. Derya Emniyet Müdürlüğünde verdiği ifadesini kabul etmediğini söyledi. Bank Asya’ya para yatırdığını söyleyen Derya parayı kısa bir süre sonra geri çektiğini söyledi. Mahkeme  heyeti tutuklu sanık İlhan Derya’nın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek duruşmayı  ileri bir tarihe  erteledi.

Böyle yapıya girdiğim için pişmanım

Tutuklu sanıklardan olan Afyon Kocateep Üniversitesinde şoför olarak görev yapan İlhami Özdemir ise Etkin Pişmanlık Yasasından faydalanmak istediğini söyledi. Telefonuna ByLock programını yükleyeni daha önceki ifadelerinde söylediğini belirten İlhami Özdemir, “Ben o dönemde cemaat evlerinde kaldım. Onların iyi birileri olduğunu düşünüyordum. Gözaltına alınmadan bir ay önce evlendim. Ben böyle bir yapıya girdiğim için pişmanım. Tahliyemi istiyorum”

Okul evimize çok yakın

Tutuksuz sanıklardan Prof. Dr. Ümit Übeyt İnan ile eşi doktor Sibel İnan aynı anda yargılandı. Duruşma salonuna birlikte giren İnan çifti suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. Öğretim hayatını hep devlet okullarında yaptığını söyleyen Sibel İnan, “Ben  hiçbir zaman böyle bir yapının içerisinde olmadım. 2009 yılında Bank Asya’dan ben Devlet Hastanesi’nde çalışırken geldiler. Bir çok arkadaşımızla birlikte form doldurduk kredi kartı aldık. Çocuklarımın Osmanbey Kolejine gitmesi hususu ise okulun ikamet ettiğimiz eve çok yakın olmasındandır” dedi.

Mustafa Doğan ile tartıştık

Prof. Dr. Ümit Übeyt İnan’da eğitim öğretim hayatını devlet okullarında yaptığını söyledi. Afyon Kocatepe Üniversitesi eski Rektörlerinden Prof. Dr. Şan Öz-Alp zamanında Üniversitede yardımcı doçent olarak göreve başladığını söyleyen İnan, “FETÖ ile benim hiçbir bağım olmadı. 2015 tarihinde yurtdışına İspanya’ya kongre nedeniyle çıktım. Benim hakkımda ifade veren Mustafa Doğan ile bazı tartışmalarımız oldu. Akademik konularda tartıştık. Retine Cerrahisi’nden Kornea Bölümüne geçti. O cerrahide kalmak istiyordu” dedi. Araya giren Mahkeme Başkanı Hayati Karaaslan, Mustafa Doğan’ı kastederek “Gözde gözü var diyelim o zaman” dedi.

Mobbing uygulamadı

Bank Asya’ya hiçbir şekilde destek olmadıklarını söyleyen Prof. İnan, hastanede mobbing uygulamadığını da sözlerine ekledi. Mahkeme heyeti tanıklar E. E. - M.C.S. dinledi. İki tanık Prof. Dr. Ümit Übeyt İnan’dan hiçbir zaman baskı görmediklerini mobbing uygulamadığını söyledi. Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

ODAKHABER/AHMET IŞIK-AHMET SARLIK