Üniversite ile şehir bütünleşti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Danışma Kurulu Toplantısı AKÜ Senato Toplantı Salonunda Vali Gökmen Çiçek’in Başkanlığında, kurul üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantıda üniversitenin ve şehrin öncelikli alanlarında eğitim-öğretim veren bölümlerin tercih edilebilirliğini artırmak ve niteliğini yükseltmek amacıyla öğrencileri burs verilmesi için sivil toplum kuruluşlarıyla yıl sonuna kadar protokoller oluşturulması, üniversite ve şehir iş birliği kapsamında TEKNOFEST’e katılımın güçlendirilerek sürdürülmesi amacıyla 2021 yılında Afyonkarahisar’ı temsil edecek AKÜ öğrenci kulüp ve topluluklarının sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarınca desteklenmesi, özel sektör ve kamu kurumlarında staj ve uygulamalı iş başı eğitimi hakkında iş birliği protokollerinin oluşturulması, 2020-2021 akademik yılı bahar dönemindeki eğitim-öğretim yönteminin (yüz yüze/uzaktan/karma) nasıl olacağı konusunda paydaş görüşlerinin alınması, MÜSİAD tarafından şekillendiren Genç Ticaret Köprüsü Projesi kapsamında üniversitede öğrenim gören uluslararası öğrenciler ile dış ticaret sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarının görüş alışverişinde bulunması amacıyla bir toplantı düzenlenmesi, Veteriner Fakültesi ve Turizm Fakültesini tercih eden öğrencilere Afyon Eğitim Vakfı çatısı altında burs verilmesi, Veteriner Fakültesi bünyesinde hayvancılıkta önemli bir yere sahip olan Afyonkarahisar’da hayvan ıslahı gibi önemli alanlarda çalışmalar yapılabilmesi için paydaşlarla ortak hareket edilmesi gibi hususlarda görüş alışverişinde bulunuldu.

VALİ ÇİÇEK TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş Üniversite ve Danışma Kurulu Toplantısının gündeminde bulunan konularla ilgili olarak kısa bir bilgiler vererek, pandemi süreci ve uzaktan eğitim faaliyeti konusunda bilgiler verdi. Yapılan çalışmalardan dolayı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a ve diğer emeği geçenlere teşekkür eden Vali Gökmen Çiçek, “Sizin rektörlüğünüzde üniversite şehir ile ciddi şekilde bütünleşti. Herkesin de size sevgisi ve saygısı sonsuz. Bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Projelerimizde hemen yer almak istiyorsunuz. Birçok şehirde üniversiteler ile şehir kavgalıyken burada üniversitelerimiz, şehrin hizmetinde olduğunu söylüyor ve bizler de bunları yakından görüyoruz. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca şahsım adına da Kadın Kültür Evlerine verdiğiniz destekten ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi. Toplantıya; Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)  Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Karakol,  Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı İrfan Mutluer, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, AKÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Gökhan Demirtaş katıldı. Ahmet IŞIK