Gözlük kullanımında vatandaşların dikkat etmesi gereken noktaları teker teker sıralayan Ayhan Acar, Gözlük alırken en önemli kuralın E-Reçete olduğunu ve manuel reçetelerin artık geçersiz olarak kabul edildiğini belirtti. Elif Dağdelen Optik İşletmecisi Ayhan Acar, “Muayene olan hastalarımıza hekimler tarafından verilen reçeteye E-Reçete diyoruz. 1 Ekim’den itibaren manuel reçeteler hiçbir optik mağazasında geçerli kılınmıyor. Sistem arızası verse dahi tüm hastalarımıza hekim tarafından E-Reçete verilmesini tavsiye ediyoruz. Bu da mağduriyet yaşanmaması içindir. Manuel olan reçeteyi hiçbir optik kabul etmiyor ve hastalarımız geri gönderiliyor” ifadelerini kullandı.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Gözlüklerde en çok dikkat edilmesi gereken maddenin özellikle kaplamalı camlarda kolonya, sprey, ıslak mendil gibi kozmetik ürünlerin kullanılmaması gerektiğine vurgu yapan Acar “Camın kaplaması ve kullanım süresinin daha çok uzaması için kozmetik ürünlerin cam yüzeyinden uzak tutulmasının daha doğru olacaktır. Güneş gözlüklerinde polarize özelliği çok önemlidir. İnternet üzerinden aldıkları ucuz ürünlere sakın kanmasınlar. Sağlık Bakanlığı internet üzerinden lens, solüsyon, optik ve güneş gözlüklerinin satışını yasakladı ama hala devam edenler var ve bunlar merdiven altı üretimler. Fiyatlara aldanılmamalı, sağlığımız o fiyatlardan daha önemli. Gözlerimiz dünyaya açılan bir pencere gibi” dedi.

GÖZLÜK KULLANIRKEN DİKKAT EDİN

Elif Dağdelen Optik olarak öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine gözlük satışlarında indirim uyguladıklarını ve bu uygulamadan son derece memnun olduklarını söyleyen Acar, kapılarının herkese açık olduğunu belirtti. İşletmeci Ayhan Acar, özellikle son zamanlarda güneş gözlüklerinin sadece yaz aylarında kullanıldığını ancak asıl kullanım döneminin kış ayları olduğunun altını çizdi. Elif Dağdelen Optikte satılan tüm ürünlerin kendi imalathanelerinde üretildiğini ve bu ürünlerin sadece Afyonkarahisar değil Türkiye’nin birçok noktasında satışa çıktığını aktaran Ayhan Acar, işyerlerinde uyguladıkları yüzde 10’luk indirimin her müşterilerine yapıldığını ifade etti. ÖZEL HABER: GİZEM AKTAŞ

 

 

 

Editör: TE Bilisim