Zabıta Müdürü Taner Çelik, yaptığımız görüşmede, 195 yıldır sahada gece gündüz çalışan Zabıtaların asıl amacının düzeni sağlamak, halkın esenliği için çalışmaları koordine etmek ve diğer kamu kurum kuruluşlar ile işbirliği içerisinde olan bir teşkilat olduğunu belirtti.

103 PERSONEL İLE SAHADAYIZ

Afyonkarahisar’da 103 personel ile gece gündüz görev başında olduklarını belirten Müdür Çelik, “300 bin kişinin nefes aldığı bir şehirde her konuda hizmet vermeye çalışıyoruz. Karakollarımız, dilenci ekiplerimiz, şikayet ekiplerimiz, trafik ekibimiz ve buradaki sivil ekiplerimiz ile her türlü konuda vatandaşlara hizmet veren bir teşkilatız. Her daim sahada intizamı sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

HİÇBİR SORUN ASKIDA KALMAZ

Zabıta Müdürü Taner Çelik Yapmış olduğumuz görüşmede kurmuş oldukları bir sistem sayesinde gelen sorunların tamamının çözüme kavuştuğunu belirterek,” Gerek personelimizin çalışmaları olsun gerek birimlerimize gelen şikayetler olsun tamamı arşivlenerek kaydedilir. Vatandaşlarımız daha sonra gelip ‘ben bir konuda şikayette bulunmuştum bunun karşılığı ne oldu diye’ sorduğu zaman arşivimizden konuya dair kayıtları çıkartıp yapılan çalışmaları izah edebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜNDE 200’DEN FAZLA OPERASYON

Her şehrin kendi içerisindeki ekonomik, kültürel ya da cazibesinden kaynaklı bir takım sorunlar olduğunu belirten Çelik, “ Bizler sadece buradaki vatandaşların değil farklı şehirlerden veya ülkelerden gelen vatandaşlarında rahatlığını sağlamak için bir takım önlemler alıyoruz. Bu şehirde yaşamayan ama şehrimizdeki vatandaşların duygusallığından veya yardımseverliğinden kaynaklı dilenci diye adlandırdığımız insanların tercihi olabiliyor Afyonkarahisar. Bu ve buna benzer sorunlarla mücadele etmek için her daim sahada olmaya devam edeceğiz” dedi. Bizlere kapılarını sonuna kadar açan ve misafir eden Zabıta Müdürü Taner Çelik’e ve bizlere tüm gün rehberlik eden Zabıta Amiri Mahmut Çakır’a çok teşekkür ediyoruz. Gün içerisinde yaptığımız gözlemler sonucunda,  sık sık yollarda gördüğümüz Zabıta ekiplerinin vatandaşların huzurlu bir şekilde gezebilmeleri için ne tür zorluklarla ve ne tür sorunlarla mücadele ettiklerini gördük. Bizler için durmadan çalışan tüm Zabıta ekiplerine teşekkür ederiz. ÖZEL HABER TAYFUN ATMACA