Doğru eğitim psikolojisi ve ders çalışma alışkanlığı hakkında ODAK Gazetesi Muhabiri Gizem Aktaş’a açıklamalarda bulunan eğitimciler bazı önemli noktalara değindi. Özellikle son birkaç senedir eğitim sistemi uygulama tekniklerinde önemli ciddi sorunlar bulunduğunu ifade eden eğitimcilerin uyarıları ortak noktada kesişti. Eğitimciler, disiplinli bir çalışma programının öğrencinin kariyerini de olumlu anlamda değiştireceğini belirterek, bu programın veliler tarafından da denetlenmesi gerektiğine değindi.

BU NOKTALARA DİKKAT EDİN

Ders çalışmaktan sıkılan veya hiç ders çalışmadığı halde, sınavlarda yüksek not beklemenin yersiz bir beklenti olacağının unutulmamasını isteyen eğitimciler, püf noktaları ODAK okuyucuları için sıraladı. Ders çalışırken dikkat edilmesi gerekenler;

-Ders çalışmak için gereken en önemli madde dinç ve tok olunmaktır. Çünkü aç olan bir öğrencinin derse odaklanması beklenmediği gibi dersi dinlerken de uykusunun gelme ihtimalinin çok yüksek olduğu bilinmelidir.

-Öğrencinin bir öğretmen eşliğinde hazırlanmış ve sistematik bir şekilde ayarlanmış ders programı olmalıdır.

-Gerekli doğrultuda hazırlanan ders programı öğrencinin ihtiyaçlarına göre ayarlanmalıdır.

-Belirlenen süreler içerisinde ders çalışacak kişi aktif olmalı ve ders harici başka etkenlerle ilgilenmemelidir.

-Ders programında, öğrencinin okulda gördüğü derslerin haricinde eğlenceli vakit geçirebilmesi ve derse daha çok teşvik edilebilmesi için çeşitli etkinlikler de yer almalıdır.

ÖZEL HABER: GİZEM AKTAŞ