Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde Zafer Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile yönetim kurulu üyeleri, Uşak Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Ekrem Savaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyaret sonrası Zafer Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri, Uşak Organize Sanayi Bölgesi alanı içerisinde yer alan ve 2021 Ocak ayında faaliyete geçen Uşak OSB Teknopark ek alanı binasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleriyle yapılan Güneş Enerji Sistemi (GES) projesi, çevre ve peyzaj düzenlemesini yerinde incelediler.

İncelemeler sonrası Uşak OSB Teknopark binasında faaliyet gösteren girişimci AR-GE firmalarını ziyaret eden yönetim kurulu üyelerine, geliştirilen AR-GE çalışmaları hakkında firma yetkilileri tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

 “TÜRKİYE’NİN İKİ İLİ KAPSAYAN İLK TEKNOPARKI”

Toplantıya Zafer Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Yönetim Kurulu Üyeleri; Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Ramazan Gündağ ve Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir katıldı.

Zafer Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısının açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş yaptı. Karakaş konuşmasında, iki farklı il ve iki farklı üniversite ortaklığında kurulan Türkiye’nin ilk Teknoparkı olan Zafer Teknoparkın, üniversite sanayi işbirliğinin tesis edilmesinde önemli bir fonksiyon icra ettiğini, bunun için faaliyetlerini önemsedikleri ifade etti. 2022 Yılı ilk Yönetim Kurulu Toplantısında Zafer Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, 2021 yılı içerisinde Teknoparkta yürütülen projeler ve Teknopark faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi. Kandemir ayrıca Teknopark proje çıktıları ve değerlendirilen AR-GE projelerinin sayı ve nitelik olarak ne tür özellikler içerdiği ile ilgili yönetim kurulu üyelerini bilgilendirdi.

 “SAĞLANAN UYUM DEVAM EDECEK”

Gündem maddeleri üzerine yapılan görüşmelerin tamamlanması sonrasındaki görüş ve temenniler kısmında, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve diğer yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Karakaş, Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kuruluşundan bugüne kadar her iki ilin hem üniversiteleri hem de diğer kurumları arasında uyumlu ve örnek bir ortaklık sergilendiğini ve bundan sonra bu uyumun her alanda ortak proje ve işbirlikleri ile devam edeceğine inandığını ifade etti.

Üyelerin iyi niyet ve başarı temennilerinin ardından Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı sona erdi.

>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim