Vatandaşlar, özellikle Konya yolundan başlayarak Konya Köprüsü, Eşrefpaşa Köprüsü ve Kavşağı, Sahipata Kavşağı, Ankara Köprüsü, Organize Kavşağı, Ertuğrulgazi Mahallesi Kavşağı, PTT Gar Kavşağı, Mavi Hastane üst geçidi, Özdilek üst geçidi ve çevre yolu boyunca oluşan bozulmalara tepki gösteriyor.
ACİL DÜZENLEME YAPILMALI
Yol üzerindeki köprü bağlantılarında bulunan çukur ve yüksekliklerin, sağ şeritteki lastik izlerinin ve yol deformasyonlarının ciddi kazalara yol açabileceği uyarısında bulunuluyor. Sürücüler, bu bölgelerde acil düzenleme yapılmasını istiyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü 31. Şube Şefliğine seslenen vatandaşlar, gerekli çalışmaların bir an önce başlatılmasını talep ederken, bu işlemlerin vatandaşları uzun süre mağdur etmeyecek şekilde planlanmasını da istiyor. "Üç günde yapılacak iş bir ay sürmesin" diyen sürücüler, hem güvenli hem de pratik bir çözüm bekliyor.
BAŞI AYRI DERT, SONU AYRI
Her gün bu güzergahı kullandığını belirten bir sürücü, “Sağ şeritteki lastik izleri o kadar derin ki, direksiyon kontrolünü kaybetmemek için sürekli tetikte oluyorum. Özellikle yağmurlu havalarda arabalar resmen kayıyor. Bu yol resmen tuzak gibi. Yetkililer bir facia olmadan harekete geçmeli.”
Bir başka sürücü ise köprü geçişlerinin araçlara ciddi zarar verdiğini söyleyerek, “Köprülerin başı ayrı dert, sonu ayrı. Araçlarımızın altı vuruyor, süspansiyon mahvoluyor. Bu kadar yoğun kullanılan bir yolda bu ihmalkarlık kabul edilemez. Üstelik sadece bireysel araçlar değil, şehirler arası otobüsler ve yük kamyonları da bu yolu kullanıyor. Biran önce gereği yapılmalı” dedi.