BIRAKIN ARTIK ŞU SİLAHLARI

Yıllardır yazıyoruz, yıllardır her platformda dile getiriyoruz artık bırakın şu silahları diye.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutanı Hamza Çömez, sürekli uyarıyor.

Düğünlerde, nişanlarda, sünnet düğünlerinde silah atmayın diye…….

Sosyal medyada sürekli paylaşıyoruz, afişler hazırlanıyor.

“Bugüne kadar hiç kimse havaya silah sıktı diye kahraman olmadı! Fakat katil olup hapse giren çok! Düğünlerde mutluluk ve sevinçleriniz bir başkasının üzüntüsü olmasın!

Düğünlerde silaha hayır” diye.

Hatta bu da yetmiyor,

İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız ve İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, Afyonkarahisar'da düğünlerde silah atma olaylarına dikkat çekmek için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in kıydığı genç çiftin nikahında şahit oluyor.

Buda yetmiyor, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’a her ay düzenli olarak yapılan halk toplantısında tekrar soruyoruz düğünlerde silah atılmaması konusunda…….

Bir ilin Valisi, Emniyet Müdürü ve İl Jandarma komutanı Afyonkarahisar’da düğünde silah atılmasını bitirmek için çaba sarf ederken bu magandalar bitmemek için çaba sarf ediyorlar……

Ne diyeyim Allah sizi bildiği gibi yapsın…….

***

İki aile düşünün evlatlarının evliliğe ilk adımı atacakları nişan merasimi için yıllarca, aylarca, hatta haftalarca hazırlık yapıyor. 

Aslında her iki ailede çok mutlular, evlatlarının en mutlu günlerine şahit olacaklarken en mutlu günleri kabusa dönüyor.

Neden mi?

Çünkü yine magandalar sahneye çıkıyor ve ailelerin hayatlarını karartmaya devam ediyor da ondan.

***

Gelelim hafta sonu aldığım acı bir habere,

Yıllardır tanıdığım sevdiğim Çay İl Genel Meclis Üyesi Bahri Arıkan’ın 17 yaşındaki oğlu Muhammed Nazmi Arıkan ile 64 yaşındaki Ramazan Başer, nişanda havaya açılan ateş sonucu hayatını kaybettiler.

Evet çok üzüldüm

Yine maganda kurşunu ile 2 ailenin hayatı karardı.

***

Köy düğünlerinde atılan silahın haddi hesabı yok.

Kırsalda yapılan sünnet düğünlerinde ya da evlenme düğünlerinde her çeşit silahın atıldığına tanık olmaya devam ediyoruz…

Kendi adıma böyle bir tanıklığı içime sindiremiyorum. Bu durum birileri tarafından hoş görülebilir. Bu hoşgörüyü asla doğru bulmuyorum. Çünkü düğün magandalığının keşkesi yok. O düğünde birisinin silahından çıkan bir merminin can almayacağını kimse garanti edemez.

Bir çok acı olay yaşıyoruz ama ders almaya gelince ders almamakta direniyoruz.

Mutlu günümüz bazen çok acı bir gün oluyor. Maganda kurşunu ile sönen hayatların keşkesi yok.

Hiç bir şekilde keşke demek istemiyoruz.

Köy düğünlerinde sıkılan merminin haddi hesabı yapılmıyor.

Keşkeleri sevmiyoruz.

Bu nedenle silah atılmaması için  düğün sahiplerinin, muhtarların uyarılmasının, gerekirse düğünlerde tedbir amaçlı sivil  Jandarma  görevlendirilmesinin  doğru olacağını düşünüyorum.

Maganda kurşunu ile düğünlerde kaybettiğimiz canları bir film şeridi gibi gözümüzün önünden geçirelim.

O  güzel insanları hayattan koparmaya kimin ne hakkı vardı!

Kaza geliyorum derken, kimsenin bu tür kazalara dur dememe hakkı yoktur. Jandarma düğün magandalarına köylerde  meydanı boş bırakamaz..

Düğünleri fırsat bilip etrafı savaş alanına çevirenler bu yaptıklarının magandalık olduğunu bilmezler mi? O magandaların sıktığı kurşunlar daha ne kadar yürekleri ağızlara getirecek? İstiyoruz ki kimsenin canı yanmasın, düğünler kana bulanmasın. Bir şey olmaz diyenler yüzünden sönen hayatları unutmayalım.

Lütfen bu silahlı magandaları artık frenleyin. Birilerinin en mutlu günü birilerinin en acı günü olmasın. Köy düğünlerinde atılan silahları görmekten korkuyorum.