Haftada iki maç oynayacak takımların derin kadro aynı zamanda derin kadronun birbirine yakın seviyelerde oynayan oyunculardan oluşmasına ihtiyacı vardır.

Hes İlaç Afyon ne derin kadroya nede genel olarak birbirine yakın oyunculara sahip stoperlerin ön liberopozisyonunda oynadığı bir takımdan bahsediyoruz tabi Şiyar ve Eren müthiş mücadele ediyorlar ama orjinön libero değil bu oyuncular.

Kabul etmek lazım ki Hes İlaç Afyon bu sezon düşük maliyetle kuruldu ve tek başına maçı koparacak oyuncu Olcay dışında maalesef yok iyi oyuncular var gelecek vaad eden veya vaad etmiş fakat potansiyeline erişememiş oyuncular var fakat onlarında sayısı az ve alternatifleri altyapı oyuncuları veya aynı seviyede olmayan oyuncular.

Rakip ciddi yatırım yapmış Serdar Deliktaş, SerdarCansu, Berk İsmail ve Zahit gibi bu ligin kaliteli oyuncularına sahip ayrıca Reşit Akçay gibi bir hocaya sahip Esenler Erok olunca ve gerek saha dışı gerek saha içi ciddi tahribata yol açmış bir Amed maçı sonrası hafta arası alternatifsiz kadro ve mental yorgunlukla bu maça çıkınca takım haliyle aksaklıklar gösterdi.

Olcay solda Kaan forvet arkasında başladı maça Atakan son maçtan tek oynayamam oyuncuydu müsabaka Esenler Erok’un kontrolünde geçti Olcay farkı bire indirdi 79’da fizik olarak yorgun mental olarak ve alternatifi dar olan hatta olmayan oyuncuların yorgunluğuda son dakikalara eklenince ve skor bulmak için risk alınca takım kaliteli ayaklarıyla farkı artırdı.

Esenler maalesef istenmeyen sonuç ortaya çıktı. Aklı selim davranmak ve eleştiri dozajına dikkat etmek şart çünkü eldeki malzeme belli tabiki sonuç kabul edilemez ama devre arasına kadar tolerans gösterilmeli takıma haftada tek maça düşünce ve fikstür olarak görece daha kolay rakiplere gelince aşama bu takım yine güzel sonuçlar alacaktır yalnız devre arası bir şekilde 4-5 takviye şart buda göz ardı edilmemeli unutulmamalı Çorum, Amed, EsenlerErok ligin kaliteli kadrolar ve Afyon bu maçları geride bıraktı.