Geçtiğimiz hafta sonu kendi evinde oynadığı Ankaraspor maçına Hes İlaç Afyonsporumuz Orjinsantraforsuz Hes İlaç Afyon Orjinsantraforsuz başladı müsabakaya , Ali kanat forvet olmasına rağmen santrafor pozisyonunda oynadı Ege , Berat yedekti ; Ankaraspor kaleden başlayarak pasla çıkan geriden oyun kurarak rakip yarı alana geçmek isteyen ve bu sisteminde ısrar eden bir takım nitekim Hes İlaç Afyon’un ilk yarı yaptığı ön alan baskısına rağmen bundan vazgeçmediler . Eren stoper pozisyonunda oynadı Şiyar tek ön libero önünde Kaan ve Olcay şeklinde oluşan orta alan top rakipteyken preste ve karşılamada zayıf kaldı maçın başından itibaren Ankaraspor’un pas bağlantılarına cevap veremedi orta alan özellikle kanatları ve sağ kanadı çok iyi işledi Ankaraspor , Merkezi rahat geçti organize olma konusunda Hes İlaç Afyonspor’a göre ciddi manada üstündü , buna rağmen genç Eray’ın şık golüyle bir korner sonrası öne geçti Hes İlaç Afyonspor 1-0

 

Oyunun üstünlüğü halen deplasman ekibindeydi ısrarla pas yaparak dikine oynamaya devam etti Ankaraspor ve merkezi dakikalar geçtikçe çok rahat geçti pozisyonlar üretti ve ilk yarının son anlarında organize bir golle eşitliği sağladı deplasman ekibi 1-1 .

 

Merkezde rakibine fizik olarak direnç gösteremeyen Afyon hücumdadasantraforsuz oynaması sebebiyle top tutamıyordu ve ikinci yarıda bu zaaflar devam etti Kaan - Uygar değişikliğide ilaç olmadı Ankaraspor Özellikle kaptan Sedat’ın organizatörlüğünde etkinliğini artırdı peş peşe goller buldu skoru 1-3 ‘e taşıdı ikinci yarı , Akabinde kazanılan penaltıyı Uygar gole çevirdi 2-3 eforu düşen rakibe karşı risk aldı Koray Hoca İlke ve Berat hamleleriyle 3 santrafora döndü ama bu pozisyon zenginliğine veya oyun üstünlüğüne sebebiyet vermedi müsabaka 2-3 neticelendi

 

Şu bir gerçek ki kadro dar yine kadro kalitesi ligin diğer ekiplerine oranla aşağı seviyede yaratıcı oyuncu eksikliği tek başına maç koparacak özel oyuncu eksikliği bariz alternatif oyuncu eksikliğidebariz . Zor şartlarda kurulan maliyeti hayli düşük bir kadro sıkışık maç takvimide takımı yorunca dar kadro fizik olarak sorun yaşamaya başladı , taraftar sağduyulu olmalı zor günlerde ayakta kalmak güçlü durmak taraftar sayesinde gerçekleşir tolerans göstermeli takıma malzeme bu çünkü ve transferle çözülecek bir sorun şu an yok Ocak ayına kadar koşulsuz destek sonrada yönetim mutlaka üzerine düşeni yapacaktır korkulu rüya görmemek için , tekrar etmekte fayda var haftada tek maça düşünce fikstür bu takım yinede iyi sonuçlar alacaktır … başladı.

 

Ali kanat forvet olmasına rağmen santrafor pozisyonunda oynadı. Ege, Berat Tosun yedekti. Ankaraspor kaleden başlayarak pasla çıkan, geriden oyun kurarak rakip yarı alana geçmek isteyen ve bu sisteminde ısrar eden bir takım. Nitekim Hes İlaç Afyon’un ilk yarı yaptığı ön alan baskısına rağmen bundan vazgeçmediler.

 

Eren stoper pozisyonunda oynadı. Şiyar tek ön libero, önünde Kaan ve Olcay şeklinde oluşan orta alan top rakipteyken preste ve karşılamada zayıf kaldı. Maçın başından itibaren Ankaraspor’un pas bağlantılarına cevap veremedi orta alan.  Özellikle kanatları ve sağ kanadı çok iyi işledi Ankaraspor. Merkezi rahat geçti, organize olma konusunda Hes İlaç Afyonspor’a göre ciddi manada üstündü. Buna rağmen genç Eray’ın şık golüyle bir korner sonrası öne geçti Hes İlaç Afyonspor: 1-0

*

Oyunun üstünlüğü halen deplasman ekibindeydi ısrarla pas yaparak dikine oynamaya devam etti Ankaraspor ve merkezi dakikalar geçtikçe çok rahat geçti, pozisyonlar üretti ve ilk yarının son anlarında organize bir golle eşitliği sağladı deplasman ekibi: 1-1

*

Merkezde rakibine fizik olarak direnç gösteremeyen Afyon hücumda da santraforsuz oynaması sebebiyle top tutamıyordu ve ikinci yarıda bu zaaflar devam etti Kaan - Uygar değişikliği de ilaç olmadı. Ankaraspor özellikle kaptan Sedat’ın organizatörlüğünde etkinliğini artırdı peş peşe goller buldu skoru 1-3 ‘e taşıdı.

 

İkinci yarı kazanılan penaltıyı Uygar gole çevirdi: 2-3.

 

Eforu düşen rakibe karşı risk aldı Koray Hoca. İlke ve Berat hamleleriyle 3 santrafora döndü ama bu pozisyon zenginliğine veya oyun üstünlüğüne sebebiyet vermedi müsabaka 2-3 neticelendi.

*

Şu bir gerçek ki kadro dar yine kadro kalitesi ligin diğer ekiplerine oranla aşağı seviyede. Kreatif oyuncu eksikliği tek başına maç koparacak özel oyuncu eksikliği bariz. Alternatif oyuncu eksikliğide bariz. Zor şartlarda kurulan maliyeti hayli düşük bir kadro sıkışık maç takvimide takımı yorunca dar kadro fizik olarak sorun yaşamaya başladı. Taraftar sağduyulu olmalı, zor günlerde ayakta kalmak güçlü durmak taraftar sayesinde gerçekleşir. Takıma yeterince tolerans göstermeli.  Elimizdeki malzeme bu. Transfer sezonu kapandı ve transferle çözülecek bir sorun şu an yok.

*

Ocak ayına kadar koşulsuz destek sonrada yönetim mutlaka üzerine düşeni yapacaktır korkulu rüya görmemek için. Tekrar etmekte fayda var, haftada tek maça düşünce fikstür bu takım yinede iyi sonuçlar alacaktır..