Medyada yer alan bazı kişilerin zaman zaman doğruları destekleyen ifadelerini takdirle karşılıyorum. Özellikle şimdiye kadar karşı görüşte olanların itiraflarını zevk alarak değerliyorum. Bu kişilerin doğruları seyrek de olsa görebilmeleri, bu doğruları dürüst olarak medyada dile getirebilmeleri hepimiz için olumlu bir örnek oluşturuyor. Keşke sorumluluk taşıyanlar, hiç olmazsa fırsat buldukça doğruları tekrar edebilseler.

Bu anlayışla, medyadan seçtiğim bazı örnekleri kısaca ele alıyorum:

* AK Parti eğitime kendi açısından ideoloji öncelikli bakıyor. Eğitimde bile “liyakatin” yerine siyasi sadakate öncelik veriyor. Bu yüzden kalite yükseltilmesi olmuyor… Gelişmiş ve güçlü olmak istiyorsak, eğitim, bilim, teknoloji, hukuk hepsi bir bütünün parçalarıdır. ( Akyol )

*  25. Hukuk Dairesi “Bahçeli” kitabımdaki  “donanımsız” ifadesini hakaret sayıp kitabımın toplatılmasına itirazımı reddetmişti… Bu mahkeme  Bahçeli’nin danışmanı olan Yıldıray Çiçek’in şahsım için kullandığı “şerefsiz, alçak, rospi çocuğu, tacizci, kumarcı, mübtezel ve alçak” gibi ifadeleri  hakaret saymayıp “fikir özgürlüğü” dedi… İşte Türkiye’de adaletin geldiği yer budur. ( Turan )

* Büyük Türkiye’nin inşasından bahsedeceksek önce ve mutlaka devlette vicdanı, adaleti, merhameti inşa etmeliyiz… Yanlış iş olduğunda, yanlış bir şey yapıldığında susmayan ve cesaretle konuşan ilim adamlarını ve politikacıları yetiştireceğiz… ( Davutoğlu )

* İnsan kaynağının kalitesi başarının da anahtarıdır. Beyin göçünün etkisi rakamsal olarak milyar dolar seviyesindedir. ( Ali Koç )

* Kin, nefret, baskı ve korku bitmeden, güvenilir hukuk devleti olmadan, Suriyelileri  ülkelerine göndermeden, Cumhuriyeti tekmelemekten vazgeçip çağdaş bir ülke olmadan krizler bitmeyecektir. ( Çoşkun )

* İktidar laikliği aşındırdı, akıl ve bilimi dışladı, ortaçağ kalıntılarına yol verdi, devleti yok etti, muhalefet de akıl almaz şekilde etkisiz kaldı. ( Kocasakal )

Keşke daha fazla insan sık sık doğruları söyleyip, yanlışları ortaya koyup, cesaretle bunların üzerine gidebilse. Türkiye bu şekilde bir çok sorunun üzerinden kolaylıkla gelebilir.