Bu sezon TFF 2. Ligdeki üçüncü maçında Batman Petrolspor deplasmanına misafir olan Afyonspor sahadan 1-0 mağlup ayrıldı ve eli boş döndü. Geçen hafta sonu bay geçilmişti. Maç başındaki iyi oyun gol getirmedi.

Önce İlk 11'e Bakalım

Geçen haftadan değişikliklerle ilk 11 belirlenmişti ki bu değişikliği aslında herkes bekliyordu. Anıl, İsmail Hakkı, Mete, Eren, Alper Tursun defans hattında idi. Orta sahada Olcay, Uygar Mert, Atakan, Ali, Siyar vardı. İleride de yeni transfer Ege… Geçen haftadan üç farklı değişiklik vardı.

Maça Hızlı Giriş

Afyonsporson Bursa galibiyetinin özgüveni ile sahaya çıktı. Hafta sonunu da dinlenerek geçirdi. Batman Petrol ise ligde ilk iki hafta kazandıktan sonra Bursa deplasmanında yenilmişlerdi. Onların dördüncü maçı idi. Afyonspor maça iyi başladı. Defansları da sürekli hata yapıyordu ama Afyonsporlu oyuncular bunu değerlendiremedi. İlk 10 dakikada skoru bulmak içten bile değildi. 2.dakikada Ege, 4.dakikada Ali, 6.dakikada yine Ege.. O pozisyonlardan biri gol olsa bugun farklı bir şey yazıyor ve konuşuyor olurduk. Haliyle skor gelmeyince iyi oyun ancak sonraki haftalar için ümit oluyor ama maçın 20.dakikasından sonra da zaten oyun dengelendi. 20. Ve 27.dakikalarda Batman Petrol'un kaçan pozisyonları oldu.

Hedef Üst Sıralarsa Oyun Kurmak Şart

Deplasmanda da… Evet, kelime ile başlayayım. Eğer hedef üst sıralarsa deplasmanda da oyun kurmak şart. E bu noktada Olcay'ın üzerindeki yükü hafifletecek oyuncular özellikle Mert Zeybek ve Atakan.. Tabii defansın önünde oynayan Siyar da… Bu noktada evet, deplasmanlarda baskı yenilebilir, oyun kurmada sorunlar olabilir. Böyle durumlarda topu hücumda daha cok tutmak da gerekiyor.

Bence Olcay…

Olcay tecrübesi takım için şart.. Oyunun her yerinde olabilir. Her pozisyonunda olabilir. Ama hem kariyeri hem de şu an gerçekten iyi fizik potansiyeli ile rakip için tehlikeli… Ve bence özellikle deplasmanlarda hücuma daha yakın olmalı… Onun hücum hattında olması rakip defans için bile hep tereddütte olmalarına yol açacak… Zaten deplasmanlarda gol pozisyonuna daha az giriliyor ve bu girilen az pozisyonlarda hem organizasyon hem bitiricilik rolünde Olcay rakip kaleye daha yakın olmalı…

İkinci Devre Ortada Maç

Maçın  başındaki Afyonspor üstünlüğü hariç maç ortada oldu. Bir puan alınabilirdi. Genel olarak bu ligde tüm maçlar ortada geçecek. İşte o ortada geçen maçlarda da bir oyuncunun çıkıp fark yaratması gerekiyor.  İkinci devrenin başında önce Afyonspor pozisyona girdi, arkasından Batman Petrol şutları geldi. Çıkmadan önce Ege'nin şutu Afyon adına direkten dışarı çıktı. 60.dakikaya gelindiğinde atanın kazanacağı bir maç profili vardı. İki takımda arka arkaya değişiklikler yaptı. Soru şuydu? Değişiklikler kimin lehine oyunu değiştirecekti. Bu sorunun cevabı 64.dakikada karşılık buldu ve penaltı golü geldi.

Kolay Penaltı

Afyonsporlu Mete'nin yaptığı müdahale ne kadar penaltı? Bu penaltı bir ev sahibi penaltısı gibi oldu. Hakem çok kolay çaldı. Anıl'ın kurtardığı penaltı sonrası aynı oyuncu (Ebu Sıddık) topu tamamladı. 1-0…. Bu arada Ebu Sıddık attığı gol dışında oynadığı oyun ile üst ligler için göz kırpan bir oyuncu oldu. Ben beğendim. İki takımda da farklı oluşturan şey Batman'ın bazı oyuncularının bireysel performanslarını yükseltmesi, Afyon'un ise performans beklenen oyuncularının bu yükseltmeyi gerçekleştirememesi oldu.

Skoru Kim Değiştirecek?

Afyonspor golü yedikten sonra kendime şu iki soruyu sordum: "Yenik durumdayız… Peki skoru Afyon lehine kim değiştirecek? Hoca kulübede kimi oyunu alırsa skor 1-1 olur? İlk sorunun cevabı sahadaki oyunculardan tabii ki Olcay'dan, Atakan'dan beklenti büyük… Asıl soru yedek kulübesi için… Bu sorunun cevabı yok… Eğer Afyon yenik duruma düştüğü maçlarda ya da berabere giden oyunlarda skoru kendi lehine çevirmek istiyorsa bunu sahadaki oyuncularla yapacak gibi duruyor.  İnşallah ben yanılırım. Kulübenin form düzeyini artırması gerekiyor.

Son Söz

Batman Petrolspor ligin iyi takımı..Ama ilk 10 dakikada skor Afyon lehine kazanılabilirdi. Hele deplasmanda, iyi bir takıma karşı.. At golü kontrol et oyunu… Ama olmadı. Takım ile ilgili gelecek ön görüsünde bulunmayalım… Bakalım önümüzdeki haftalar beler getirecek… Ligde birçok maçın başa baş geçeceğini söyleyerek farkı yaratacak duran toplar ve farklı organizasyonlar olacak… Bireysel hataların da en aza indirilmesi şart. Atanın kazanacağı maçlar oynanacak.