Bu sezon TFF 2.Ligdeki dördüncü maçında Çorumspor ile içeride karşılaşan Afyonspor sahadan 2-1galip ayrıldı. Son dakikaları heyecan dolu geçen maçı Olcay Şahan'ın son dakikalardaki penaltı golü ile kazanmasını bildi.

Önce İlk 11'e Bakalım

Her hafta ilk 11'de değişiklik oluyor. Hoca bunu bazen arayış, bazen form durumu, bazen de rakibe göre yapıyor. Kalede Anıl.. Defansta Alper Tursun sağda, Mete Yıldız ve Melih Şencan stoperde, Muhammet Mahmut Emir sol bekte idi. Defansın önünde Eren Tokat ve Olcay Şahan vardı. Sağda Atakan Üner, Solda Ali Aydemir, forvet arkasında M.Mustafa Özbay vardı. Santrafor bölgesine ise Ege Özkayımoğlu… Yedeklerde ise Uygar Mert Zeybek ve Eray Akar, Berat Tosun, İsmail Hakkı Doğan formayı ilk bekleyen isimler olarak görülüyordu.

Eren'e Özel Görev

Teknik Direktör Koray Palaz bu maçta Eren'e özel görev vermişti. Defansın önünde maça başlayan Eren, takım hücuma çıkarken defansın sağına kaydı. Böylece çıkışlarda 3'lü defansla dizilen Afyonspor'da Alper Tursun sağ kanattan ileriye çıkıyor ve orta sahayı kalabalıklaştırıyordu. Olcay da defansın önünden top çıkışlarını organize ediyordu.  Takım savunmaya geçtiğinde ise Eren ön libero bölgesinde Olcay'a yardımcı oluyordu. Eren'in bu görevi bu maçlık mı yoksa sürekli mi olacak göreceğiz.

İlk Yarı…

8.dakikada Mustafa Özbay'un şutu üstten çıktı. 14.dakikada Çorum adına Sinan Kurumuş'un kafası ön direğin yanından dışarı çıktı. Orta Afyon'un sol bek bölgesinden geldi ki  burada özellikle Suat Kaya iyi bindirmeler ve ortalar yapıp Afyon'u zorladı. 18.dakikada Alper'in şutu üstten çıktı. 26.dakikada Çorumlu Suat Kaya yine sağdan bindirdi. Topu arka direğe değil penaltıya çıkarsa Çorum öne geçebilirdi. Afyon ise özellikle Alper ve Atakan ile organizasyonlar yapmaya çalıştı. 30.dakikada  eski Afyonlu kaleci Bayram'ın hatasından Afyonspor golü buldu (1-0).

İkinci Yarı Çorum Baskısı ile Başladı

İkinci yarıya Çorumspor etkili başladı. Oyunun kontrolünü de aldılar. Mehmet Akyüz'le pozisyonlar kaçırdılar. Afyon ise kontratak oyununa döndü. 53.dakikada Ali'nin soldan çalımlarla ceza sahasına girdiği pozisyon gol olabilirdi. Dakikalar 56 yı gösterirken Çorum golü buldu. Golde kaptanları Murat Yıldırım'ın taca çıkmak üzere olan topu durdurması ve arkasından soldan oyun kurması ile ceza sahasının sağ köşesinde Suat Kaya topu Afyon ağlarına gönderdi. Bu dakikalarda Çorumspor'un etkili oyunu vardı.  65.dakikada oyuna giren Burak Çalık'ın arka arkaya iki şutunu kaleci Anıl kurtardı. Ama bu dakikada oyundan Çorumlu Murat Yıldırım'ın çıkması Çorum lehine olan oyunu dengeledi. 70'li dakikalarda Afyonun etkili pozisyonları oldu. 80'li dakikalar ise gelgitler halinde oldu. İki takım da bence oyun kontrolü kaybetti. Orta sahalar çabuk geçildi. Bir takım hata yapacaktı, bir oyuncu hata yapacaktı. O hata son dakikalarda geldi. Çorumlu Erkan Kaş, ceza sahası içinde faul bekleyip topu eliyle oynayınca penaltı düdüğü çaldı. Amatörce bir hataydı. Derslik bir pozisyon bence her takım için…

Olcay: "80 Bin Kişi Önünde Böyle Heyecanlanmadım"

Dakikalar 90'ı gösterirken penaltı vuruşunda topun başına Olcay geçti. Penaltı öncesinde arkadaşlarına "kendini iyi hisseden varsa atabilir" diye sordu. Biz de bu durumu maçtan sonra soyunma odasında yaptığı konuşmadan öğrendik. Bakın Olcay soyunma odasında ne dedi: "80 bin kişi önünde oynadım. Büyük maçlarda oynadım. Penaltılar attım. Penaltı vuruşunda bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum."Sevgili Olcay bu şehir senin heyecanını, senin isteğini biliyor. Bu şehrin sevgisini sen de hissediyorsun. Sahadaki varlığın önce takıma arkadaşların için özgüven veriyor, sonra rakipler içinde tereddüt yaratıyor.. Lütfen sakatlanma…

Olcay Hücum Hattında Olabilir mi?

Evet, Olcay defanstan çıkan toplarda dağıtıcı rolünü çok iyi yaptı. Evet, aldığı topları gözü kapalı özellikle Atakan ve Alper'e attı, oyunu genişletti, takımı rahatlattı. Ama basın toplantısında da konuşulduğu üzere Afyonspor forvet hattı gol yollarında biraz verimsiz duruyor. Bu verimsizlik Olcay'ın enerjisini hücum bölgesinde forvet arkası ve kanatlara deplase olarak kullanmasının hücum zenginliğini artıracağını düşünüyorum. Koray Hoca, farklı uygulamaları seven bir hoca… Bunun da çalışmasını yapacağını/yaptığını düşünüyorum. En azından ön libero bölgesinde alternatiflerinin olduğunu görüyorum.

Çorum'un İyi Kadrosu

Maçın kritiğini yaparken Çorumspor'da kulübede Mert Nobre efsanesinin olduğunu söyleyelim. Lige ve maça renk kattı. Basın toplantısında sıcak ve içtendi. Çorumspor kadrosunun kağıt üzerinde kalitesine vurgu yapalım. Mehmet Akyüz, Murat Yıldırım, Erkan Kaş, Suat Kaya, Sinan Kurumuş ilk 11'de idi. Burak Çalık sonradan oyuna girdi. Maç öncesi 10 puanla liderdiler. Genel olarak tecrübeli oyuncuları ligi götürecekler gibi duruyor. Tabii ki Mehmet Akyüz'ün oyundan çıkarken doğrudan soyunma odasına gidip memnuniyetsizliğini göstermesi bu tecrübeli oyuncuları birarada tutmanın da zorluğunu gösteriyor ki bunun örneklerini hem üst liglerde de fazlasıyla görüyoruz. Çorumspor da kaptan Murat Yıldırım'ın orta sahada etkili oyunu belirtelim. Onun 65.dakikada çıkışı orta sahada Çorum etkisini azalttı. Zira ikinci yarı 45-65 arası iyi bir Çorum vardı. Ben Çorumspor'un kaybetmesine rağmen ligin iyi takımlarından biri olduğunu düşünüyorum.

Vali Hanım Maça Heyecan Kattı

Sayın Valimi Kübra Güran Yiğitbaşı'nın maça gelmesi çok önemliydi. Tribünlere renk ve düzen katacak. Maçtan sonra da hemen gitmedi. Futbolcuların selamına karşılık verdi. Devre arasında, basın tribününden geçerken basın mensupları ile tek tek selamlaşması bizler için önemliydi. Teşekkürler. Onun samimi ve sıcak tavrını şehirde herkes hissediyor. Maçta da bunun örneğini gördük. Tribünlerde olmaya devam etmenizi çok isteriz.

Son Söz

Maçtan sonra kaleci Bayram'ın yaptıklarını ise sanıyorum kimse tasvip etmiyor ki ekmeğini yediğin bir kulübe karşı protokol tribününe yaptığın hareketler ile bir kırmızı kart da Afyon camiasından gördün…

Ne kadar iyi bir takımın mağlup edildiğini ve ne kadar önemli bir galibiyet alındığını önümüzdeki haftalarda daha iyi anlayacaksınız. Çorum menüsünü hazırlayan baş şef ise kaptan Olcay Şahan'dı. Tebrikler… Tebrikler takım. Tebrikler Kolay Palaz. Tebrikler tribünler…