Ve Ankara Emniyeti sayıyı açıkladı…

85 bin…

Evrak üzerinde sadece dört, tevellüt olarak ise 40 seneyi geride bırakmış Milli Görüş davasının temsilcisi Yeniden Refah Partisi geçtiğimiz hafta sonu yapılan kongreyle Ankara’yı tabiri caizse titretti.

İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak izlenimlerimi gazeteci objektifliğinde birebir yaşamış birisi olarak aktaracağım.

Gelin olaya en öncesinden başlayalım…

Ta hazırlık aşamasından!

Bu yılın başında çeşitli istifalar ve yetersizlikler sonucu Afyonkarahisar’da ciddi bir revizyona giden Yeniden Refah Partisi, toparlanma sürecini süratle geride bırakarak etki gücünü artırmaya devam ediyor. Genel Merkez olarak Afyonkarahisar’a yapılan o sihirli dokunuşun başında Gufran Çetinel gibi aklıselim düşünerek sağlam adımlar atabilen bir ismin kaptan köşküne geçmesi bulunuyor.  Bu atamadan hemen sonra tüm teşkilatlar için bel kemiği olan manevra gücü olarak nitelendirebileceğimiz Merkez İlçe atamasının yapılması geliyor. Tam bu noktada daha önce Afyonkarahisar’da ilk belde teşkilatını Salar’da kuran ve Dr. Fatih Erbakan’ın bu durumdan dolayı bizzat arayarak tebrik ettiği Fehmi Güray Çakır isminin merkez İlçe için uygun görülmesi elbette bir tesadüf değildi.

Kongre hazırlıklarına geri dönecek olursak…

Kongre için genel merkez tarafından Kongre İl Koordinasyon Sorumlusu olarak görevlendirilen Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Fehmi Güray Çakır başarılı bir grafik çizerek yapılamaz denilen 600 kişilik hedefin de üzerine çıkmayı başardı…

Son bir hafta kala yeniden Refah Partisi Merkez İlçe Teşkilat odası adeta bir karargah vazifesi gördü. Bu noktada merkez İlçe Başkanı şahsında tüm merkez ilçe teşkilat üyelerinin özverili çalışmalarını görmemek ciddi anlamda haksızlık olarak ifadelendirilir.

İl yönetimine gelince…

Çalışmalarda en dikkat çeken husus kongreye insan kaynağı toplanırken bunun gönül rızası ile olmasıydı. Gelen insanların maddi bir karşılık beklemeden olayın bilinci ve ciddiyetiyle davet edilmesi Yeniden Refah Partisi’nin samimiyet olgusuna ne kadar değer verdiğini ortaya koydu.

Hazırlık aşamasında elbette her şey bu yazıda basitçe yazıldığı kadar kolay olmadı…

Hiç umulmayan insanlardan Milli Görüş için destek yağarken yine hiç umulmayan insanlardan da o derece kösteksi çalışmaların eksik olmadığı bilinmekte.

Hoş, Milli Görüşçüler hiçbir zaman kolaya talip olmamıştır siyaset arenasında; o yüzden bağışıklık anlamında güçlü bünyelerden oluşmaktadırlar…

Tekeden süt çıkarmak tamda bu manayı ifade eden bir (Cennet mekan) Erbakan Hoca söylemidir.

Hazırlıklara tekrar dönecek olursak bu yükün en meşakkatli kısmından bir tanesi de Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Kadın Kollarına düştü. Evlerinden, eşlerinden ve çocuklarından feragat eden hanımlar arı misali çalışarak sıfırı bir, biri ise iki yaparak; iki otobüs civarında katılımcıya ulaştılar.

Hareket saati geldiğinde planlanan çıkış saatinden sadece bir saat rötarla Pazar saat 01:00’da hareket edildi.

Kendisini bu davanın “Deli”si olarak nitelendiren Halil gündüz ismini de es geçmemek gerektiği kanaatindeyim.

 Otobüslerin gidiş hızları ve molaları Ankara’nın soğuk sabahında orada olacak şekilde ayarlandı. Başkent Ankara’nın meşhur “Ankara Soğuğu” sabahın erken saatlerinde bizlere “Hoş geldin” demeyi ihmal etmedi…

Gün ışımadan kongrenin yapılacağı alana doğru hareket ettiğimizde en az beş bin yüz doksan dokuz polis noktasından teker teker geçmeye başladık. Plakalar genel merkez tarafından emniyet mensuplarına bildirildiği halde pek çok otobüste militan arar tavırlara maruz kalınması noktasında yine kötü düşünmeyerek “Polisimiz işini layıkıyla yapmaya çalışıyor” tesellisiyle kendimizi avutarak olası bir provakatif  eyleme sebebiyet vermemeye gayret ettik.

Ankara Arena’ya geldiğimizde günün ilk ışıklarını yeni karşılıyorduk zamansal anlamda…

Nitekim Yeniden Refah Partisi delegesi olarak delege girişinde kolluk kuvvetlerimizin üç santimetreye bir kurduğu arama noktaları ve aranmamıza rağmen, aranmadan almayacağız şeklinde söylemlerini olabildiğince sakin karşılamaya çalıştık.

Saat 07:59 itibariyle salonun dolduğu gerekçesiyle de salona partililerin girmesi durduruldu. Nitekim olası bir izdihama mahal vermemek için durdurulması da gerekiyordu.

Asıl sorun teşkil eden ve talimatla mı yoksa sabahın erken saatinden bu yana bekledikleri için yorgunlukla mı olduğunu bilmediğim delege kapısında ki kolluk kuvvetleri son derece yakışıksız bir şekilde parti delegelerine bağırmaya ve emirler yağdırmalarıydı. Nezaketin korunmasının önemli olduğu ama bir türlü kendimizi anlatamadığımız polis kardeşlerimize buradan selam gönderiyorum.

Delege olarak salona girdiğimizde muazzam bir atmosferle karşı karşıya kaldık.

Yer insan gök insandı.

Bizlere ayrılan bölümlere yöneldiğimizde sandalyeler üzerinde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan tarafından bırakılan hediyeler samimiyet duygularımızın kabarmasına neden oldu.

Delegeler için hazırlanmış bu küçük sürpriz karşısında Fatih Bey’in “Siyasete nezaket getireceğiz” söyleminin eyleme de döküldüğü konusunda hem fikir olduk.

Geçmişi, Rahmetli Erbakan Hoca’ya kadar uzanan ve Yeniden Refah Partisi yönetiminde şu an aktif rol alan “Davut Güloğlu” Beyefendinin camia için bestelediği yeni parçaları da ilk defa dinleme fırsatımız oldu.

“Bu davanın uğruna ne emekler vermişiz, (x2)

Onca engele rağmen yine pes etmemişiz. (x2)

Yeni, yeni Refah’la tarihi yazacağız

Hep beraber el ele biz biz biz biz iktidar olacağız (x2)”

 

Tamda burada vermek istediğim önemli bir dipnot var…

Fetö’cü deseler olmaz, dış güçler destekliyor deseler üzerde durmaz, yolsuzluk yaptılar deseler gülünç, rantçı ya da yandaşçı deseler komik; yakıştırmalardan hiç birini yakıştıramayan bir takım niyeti bozukların Erbakan’ın ailesini hedef alma çalışmalarının önüne geçecek o isimler anonsla salona teşrif ettiler.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın kardeşleri, Yeniden Refah Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Rabia Elif Erbakan Altınöz Erbakan ve Sayın Erbakan’ın muhterem eşi Beyza Erbakan…

Bu asılsız ithamları ortaya atanlarda artık bu kongreden sonra aldıkları bu cevap karşısında kabahatleriyle bir köşeye çekilirler diye düşünüyorum.

Ve o an…

Ankara Arena Spor Salonundan giren o siyah araç bir anda kırmızıya bürünüverdi…

Milli Görüş sevdalıları bir anda arabanın üzerine yağmur gibi karanfil ve gül atmaya başladı.

Bu ne sevgi, bu ne özlem dedirtti bu tablo.

Çok ince bir düşünce ürünü olarak, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan dışarıda kalan partililer için de bir platform hazırlatarak konuşma yaptı. Ardından da salona girmek üzere o bölümden ayrıldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın salona girdiği anda salon içinde bulunan 17 bin kişinin hep bir ağızdan “Mücahit Erbakan” sloganları yüksek tavanlı Ankara Arena Spor Salonunun tavanında yankılandı.

İlk kongrede ki 45 bin 300 kişi rekorunun üzerine resmi rakamlara göre 19700 koyarak 65 bin rakamına ulaştı.

Ankara Arena Spor Salonunda kantin işleten bir işletmeci bile “Ben 10 yıldır buradayım, böyle kalabalık görmedim” diyerek şaşkınlığını gizleyemedi.

Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın konuşmasıyla alakalı çok fazla dipnot olsa da onları başka bir yazıda kaleme alacağım. Yalnızca değineceğim tek şey ittifak spekülasyonlarına karşı ağız tıkayabilmek adına şu olacaktır.

“Bize her fırsatta soruyorlar. Efendim hangi  ittifakta yer alacaksınız diye. Buradan bu soruyu soranlara cevaben diyorum ki; Ne ittifakı ya hu! Milli Görüş yanardağ olmuş patlıyor. Milletimiz Yeniden Refah diyor. Akın akın Yeniden Refah’a koşuyor. Yeniden Refah Partisi olarak ittifakımız milletimizledir.”

Velhasıl kongre sonrasında Afyonkarahisar’a ulaştığımızda tatlı bir yorgunluk ve görevi yerine getirmenin sonsuz hazzı üzerimizdeydi. Ta ki bu mutluluğumuz Kayseri teşkilatlarını taşıyan aracın devrilmesiyle gölgelendi. Allah’a şükürler olsun ki kazada hayatını kaybeden olmamıştı. 17 kişi yaralanmıştı. Kendimizi biraz olsun bu noktada böyle teselli edebildik.

Hülasası,  kongrenin gerçekleşmesinde Afyonkarahisar teşkilatları bu sınavı başarıyla vermiştir. Darısı diğerlerinin başına…