Maça iki takımda kontrollü başladı. 

Hes İlaç Afyonspor’da yine orta alan ve savunma kurgusunda değişim gözlendi. Şiyartekrar ön liberoya,Mete stopere dönmüştü.Olcay’da ön libero pozisyonundan tekrar forvet arkasındaki pozisyonuna geçti.Berat ve Atakan’da ilk 11‘e dönen oyuncularımızdı.

*
Ev sahibi Düzcespor ilk 15 dakikadan sonra daha çok hücumu düşünen yapısıyla dikkat çekti.Özellikle kanat varyasyonlarıyla etkili olmaya çalıştılar.Alper çok aksadı o bölgeyi çok iyi işledi Düzcespor.Altarhan ve Eren’le sık sık ikili oyunlarla o kanattan etkili geldi ev sahibiDüzcespor. Hes İlaç Afyon bu varyasyonlara cevap veremedi ilk yarı boyunca.Kaan ilk yarı,Eren ve Şiyar’la birlikte en etkili ismiydi temsilcimizin.Geldiğinden beri en efektif futbolunu oynadı klasını yansıttı sahaya bireysel becerileriyle rakip yarı alana taşıdı Afyon’u ilk yarı Kaan Baysal.Bunlardan birinde üç rakibini geçti ceza sahası dışında yerde kaldı, frikiği Olcay kullandı maçın en net pozisyonuydu Afyonspor adına. 39ncudakikadaki bu frikik ama kaleci Çağrı bu pozisyonda başarılıydı. İlk yarı akılda kalan Afyonspor’un sağ tarafındaki aksaklıktı.

Nitekim ikinci yarıda o bölgeyi daha fazla işleyen bir Düzcesporvardı ve gol gecikmedi.

O bölgeden gelişen bir ikili oyun sonrası Altarhan topu Timur’a çıkardı ve gol geldi:1-0. Golden sonra yüklenen ve iyice alan bırakarak oynamaya başlayan Afyonspor yine sağ tarafından aynı iki oyuncunun iş birliğiyle ikinci golü kalesinde gördü:2-0

Neticede yine bir kayıp, ciddi saha içi aksaklıklar, birbirinden kopuk oyuncu grubu, motivasyondaki sıkıntılar ve maalesef takım olma konusundaki zaaflar maçın hikayesini oluşturdu.

*

İlk yarıyı toplayabildiği kadar puanla toplayıp devre arası ciddi 4-5 hamleye ihtiyacı var takımın yoksa korkulu rüya senaryosu maalesef hayata geçebilir dört takımın düşeceği ligde.

Bize uyarmak düşer..