MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın davetlisi olarak hafta sonu Ankara’daydık. Afyonkarahisar’dan Emirdağ İlçemiz sınırlarına kadar bizi yoğun bir sisli hava karşıladı…

Keyifli ve güzel bir 3 saatlik yolculuğun ardından Ankara Etimesgut Belediyesi Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nin önünde Milletvekili Mehmet Taytak ve danışmanları karşıladı.

Organizasyonun tam anlamıyla kusursuz ve baştan aşağı en ince ayrıntısına kadar özenle hazırlandığını karşılamada anladım.

Milletvekili Taytak, Bengü Türk Televizyonu kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış bir isimdir…

Bu yüzden bizlerin rahat etmesi, gün boyunca keyifli bir zaman geçirmemiz için elinden gelenin fazlasını yapmıştır…

Hazırlanan program saati saatine yapılmış…

Kendisine ve danışmanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Tabi ki bir diğer teşekkürü ise Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ve Yönetim Kurulu Üyelerine yapmak istiyorum…

Sezer Başkan organizasyonun Afyon’dan çıkış ayağını tam anlamıyla eksiksiz yerine getirdi.

Sabahın ilk ışıklarında otobüsün yanında yer aldı, yola çıkacak tüm gazeteciler ile ilgilendi.

Kendisi bu programa katılmak istemesine rağmen küçük bir rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Kendisine buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum…

 

***

MHP ÖLDÜ DENİLDİĞİNDE BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI

Milletvekili Taytak ile öğle yemeği arasında güzel bir sohbet ettik, önce Afyonkarahisar, daha sonra Ankara gündemini değerlendirdik…

Haliyle Sayın Taytak, Afyonkarahisar siyasetini sordu…

Bir arkadaşımızın, “Sayın Vekilim 2023 seçimlerinde MHP’nin Afyonkarahisar’dan 1 Milletvekili çıkarmasının zor olduğu konuşuluyor” demesi üzerine hepimiz buz tuttuk.

Arkadaşımız bunu neye göre söyledi anlamadım -ki Milletvekili Taytak güzel bir cevap verdi: “Arkadaşlar şundan emin olun MHP öldü denildiğinde Afyonkarahisar’dan 1 milletvekili çıkarmıştır. Ben inanıyorum ki, Cumhur İttifakı ruhu ile 2023 seçimlerinde ilimizden güzel sonuçlar alacağız.”

 

***

NİKAH ŞAHİDİ OLDU

Yemeğin ardından Milletvekili Taytak kısa süreliğine izin istedi ve yanımızdan ayrıldı. Danışmanlarına Sayın Vekilimizin nerede olduğunu sorduğumda “Nikah Şahidi olacak oraya kadar gitti” denildi…

Nikah salonunu aramaya başladım…

Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi o kadar büyük olunca biraz bulmakta zorlandım ama sonuç itibariyle buldum…

Milletvekili Taytak, kendisinden nikah şahidi olmasını istediği gençleri kırmadığını öğrendim…

 

***

ANKARA’DA SİYASET KONUŞULUR

Haliyle Ankara’ya gelinince siyaset konuşulur, hele ki siyasetçi ile gazeteci yan yana geldiyse daha keyifli olur…

Asgari ücretten, EYT’ye ve 6’lı Masa’nın durumuna kadar birçok soru sorduk ve sorularımızın cevabını net bir şekilde aldık…

Sorulan soruların içerisinde en dikkat çekicisi ise MHP Milletvekili Mehmet Taytak’ın 2023 seçimlerinde Ankara’dan mı yoksa Afyonkarahisar’dan aday olacağı yönündeydi…

Bu soruya içtenlikle cevap verdi Sayın Taytak, “Ben Koltuk Sevdalısı değilim. Genel Başkanımız Devlet Bey ne derse onu yaparım. Aday ol derse aday olurum. Yanımda dur derse yanında dururum. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi mensupları olarak, vatanımızın ve milletimizin menfaatlerini her zaman ön planda tutan bir anlayışla hizmet etme şiarını ön planda tutuyoruz. Bu anlamda Afyonkarahisar’ımıza önemli hizmetler katmaya devam ediyoruz.  Önümüzdeki seçim döneminde de Allahın izni ile yine elimizden geldiği kadar, en güzel hizmetleri kazandırmaya devam edeceğiz” demesidir.

Milletvekili Taytak, gerek Afyonkarahisar’da, gerekse Türkiye’nin bir çok ilinde sevilen bir isim…

Ülkücü teşkilatlar bir sorun yaşarsa çalacağı ilk kapı Mehmet Taytak’ın kapısıdır…

Bunu neden yazdım çünkü Sayın Taytak’ın dava adamı olduğunu biliyor ve duyuyorum.

Bu yüzden Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in son MYK Üyelerinden iki isim kaldı. Bunlardan birisi MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, diğeri ise MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’tır.

Milletvekili Taytak, 30 yıldır bu hareketin içinde, ideolojik bir insan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin söyleyeceği bir kelimesi bana kalırsa yeterli olacaktır.

***

AFYON’DAN 2 MİLLETVEKİLİ BEKLİYORUZ

Basın toplantısı yapılırken Etimesgut’un MHP’li Belediye Başkanı Enver Demirel de katıldı. Belediye Başkanı Enver Demirel, MHP Milletvekili Mehmet Taytak’ın 2023 seçimlerinde Ankara’dan mı yoksa Afyonkarahisar’dan aday olacağı yönündeki soruya kısa ve öz cevap verdi: “Biz Afyonkarahisar’dan 2 Milletvekili bekliyoruz, siz “Sayın Vekilimize Ankara’dan mı Adaysınız” diye soruldu.

Milletvekilimiz Taytak, hem Afyonkarahisar’da hem de Türkiye’nin her ilindeki ülkücüler tarafından çok seviliyor. Ülkücü teşkilatlarımızda bir sorun yaşasa ilk kendisini bulur. Hemen sorunları çözülür.”

Tam da bu cevap üzerine Demirel’e bir soru geldi, “Ankara’dan Milletvekili Aday Adayı mısınız?” diyerek.

Demirel ise bu soru üzerine, “Milletvekili Aday Adayı ve Aday değilim” cevabını verdi.

***

GİDİP GEZİLİP GÖRÜLMESİ GEREKEN YER

Düzenlenen basın toplantısının ardından MHP Milletvekili Mehmet Taytak ile birlikte Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel tarafından 5 yıl önce yaptırılan Türk Tarih Müzesi ve Parkını gezdik.

Türk Tarih Müzesi ve Parkında, İskit/Saka döneminden başlayarak, Göktürk kağan ve hatunlarını, 16 Türk devleti kurucularını, Selçuklu Sultanlarını, Osmanlı Padişahlarını, Kurtuluş Savaşı komutanlarını, büyük Türk düşünürlerini, Türk Cumhuriyetleri kurucularını, Türk Cumhuriyetleri’ni temsil eden fikir adamlarını ve Cumhuriyet dönemi bilim insanı, şair, yazar ve sanatçılarını temsil eden heykellerin yanı sıra Ergenekon Destanı, Kürşat ve 40 Çerisi, Göktürk Okçuları, Kurtuluş Savaşı Koşan Atlıları, 1453 İstanbul’un Fethi, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı kompozisyonları yer almaktadır. Ayrıca beş farklı Atatürk heykeli müzeyi onurlandırmaktadır.

 

***

KONUŞMASI DUYGULANDIRDI

Türk Tarih Müzesi ve Parkında bulunan konferans salonuna geçtik. Belediye Başkanı Enver Demirel, müze hakkında bilgiler verdi. Tarihimiz açısından önemli bilgiler veren Başkan Demirel’in anlattıkları tüylerimizi diken diken etti.

Konuşmasının sonunda Başkan Demirel, Milletvekilimiz Mehmet Taytak hakkında övgü dolu sözler dile getirmesi başta beni gururlandırdığı gibi tüm Afyonkarahisar’lı gazeteci arkadaşlarımızı gururlandırmıştır diye düşünüyorum…

Bu durum karşısında Milletvekili Taytak, kürsüde kısa bir konuşma yaptı ve sesi titreyerek duygulu bir şekilde Belediye Başkanı Enver Demirel’e düşüncelerinden dolayı teşekkür etti.

***

ANITKABİR’DE DUYGU DOLU ANLAR

Türk Tarih Müzesi ve Parkı gezilmesinin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahat ettiği Anıtkabir’e hareket ettik. Trafik yoğunluğu dolayısıyla biraz gecikmeli ve rötarlı vardık Anıtkabir’e. Kapılar kapalı olduğundan içeri alınmadık.

Tam bu noktada devreye giren Milletvekilimiz Mehmet Taytak ve danışmanları komutanlar ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Daha sonra içeriye alındık.

Taytak’ın sevildiği, sayıldığı bir kez daha  görüldü…

Milletvekilimiz Mehmet Taytak ile birlikte Afyonkarahisar basını olarak ATA’nın huzuruna çıktık. Burada yapılan duaların ardından Hacı Bayram Veli Camisine geçtik…

Burada Sayın Taytak’ın “Önce Atamızı Anıtkabir’de ziyaret ettik. Ardından Hacı Bayram Veli Camiine gelerek burada türbesinde ziyaret ettik. Bizler milli ve manevi değerlerimizi ön planda tutan kişileriz” dedi.

-