Sözcü Gazetesinde ( 17 Ağustos 2019 ) geniş yer alan hemşehrisi olduğu ilçede “Fakülte yaptırmak istedi ancak  bürokrasiye takıldı” başlıklı bir haber yer aldı. Haberde sinema sektörünün tanınmış ismi Türker İnanoğlu’nun isyanı dile getiriliyordu. İnanoğlu “Rektör ( 13 Mart 2019 )  imzaladığı protokolle Safranbolu’da 5.300 metrekare kapalı alanı olan Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi açılmasını kabul etti ve arsa tahsisini onayladı. 6 ay geçmesine rağmen arsanın devir işlemi yapılmadı…Gerçekleşmeyen bu fakülteyi İstanbul’da yapmayı düşünüyorum.” diye beyanda bulunur. Rektör ise “Fakülte binasının yapımı için üzerimize düşen tüm vazifeleri yerine getirdik.” açıklamasını yapar.

İletişim fakültesi içinde yer alan sinema, televizyon, radyo, basın, yayın, gazetecilik, halkla ilişkiler, reklamcılık, iletişim tasarımı vb. ancak bu sektörlere sahip büyük şehirlerde görülen faaliyetlerdir. Özellikle İstanbul bu iş alanlarının merkezidir. Türkiye’de ihtiyacın çok üzerinde 71 iletişim fakültesi bulunmaktadır. Bunların 23’ü İstanbul’dadır. Bu olayda bile doğruları ortaya koyamıyoruz. Söz gelişi:

  *Bir ilçede fakülte açılmaz ,iletişim fakültesi ise hiç açılmaz.

  *İletişim fakülteleri öğretim elemanı bakımından büyük sıkıntı içindedirler.

  *Türkiye’nin en çok satan  gazetesi bu yanlışa karşı çıkacağı yerde destek oluyor.

  *Türker İnanoğlu’nun bu gerçeği bilmemesi ve yanlış yatırım teşebbüsü başka bir yanlıştır.

  *Gerekli üniversite bilgisi ve kültürü eksik olan rektörün bu teşebbüsü desteklemesi ise ayrı bir üzücü olaydır.

  *İletişim Fakülteleri öğretim üyelerinin hiçbir tepki göstermemeleri ise beklenen bir olaydır.

Bu durumda İnanoğlu’nun, kendisinin de ifade ettiği gibi, İstanbul’da bu hayırlı teşebbüsünü gerçekleştirmesi en doğru hareket olacaktır. Safranbolu’da ise ilçenin özelliğine uygun yeni bir meslek yüksek okulu açılabilir ya da mevcut olan iyileştirilebilir.