Bir yanda felaketler bir yanda seçimler ülke gündemi bu.

On bir ildeki deprem felaketinden sonra iki ildeki sel felaketi.

Son felakette hala ders almadığımızın göstergesi oldu.Şanlıurfa’da daha birkaç ay önce Cumhurbaşkanı tarafından şaşalı törenle açılan kavşak ve alt geçit o şehrin insanlarına mezar oldu.Hala kurallara uymayan yapılar yapmaya devam ediyoruz.Hala felaketlere hazır değiliz.Yağmur suyunu boşaltmak için kepçe kullanılıyor.Saatler sonra su pompaları geliyor.Suyollarına kurulan çadır ve konteynerlerde depremden kurtulanlar can veriyor.

***

Geçen haftanın gündemi Zeybek Başkanın Uydukent Bölgesi hakkında yaptığı değerlendirmeler oldu.

Zeybek Başkan bir müteahhit olarak o bölgede hiç bina yapmadım diyor.Ve o zeminin altında 80 metre cıvık tabaka var diyor.Yani 25 kattan fazla binayı yutacak çamur var.O yüksek binaların altına atılan fore kazıkların boyu en fazla 50 metre.Geriye kalıyor 30 metre daha çamur.

Allah korusun şiddetli bir deprem anında en yüksek binalar bile çamur içinde yok olacak.Enkaz bile görünmeyecek.Uydukent ilk imara açıldığında iki katlı örnek proje dışına çıkılmıyordu.Son yirmi senede o bölgeye yüksek katlı binalar ve hastane yapıldı.Sayın Zeybek Başkan AK Parti İl Başkanı iken o bölgeye bu ruhsatlar veriliyordu.

O zaman zemin hakkında bilgisi yok muydu acaba?AFJET eski Müdürü Yusuf Ulutürk o dönemde uyardı.Buraya yüksek katlı binalar yaptırmayın, devlet hastanesini buraya yaptırmayın buranın çamur zemini bu binaları yutar dedi.

Bir inatla hastane yapıldı daha sonra bu bölge cazibe merkezi oldu.En yüksek fiyatlara daireler dükkanlar satıldı.Ben zaman zaman bu bölgeye gidiyorum sokaklar birden daralıyor çıkmaz sokaklara giriyorsun.Bu kadar yanlışı bir arada yapmak için baya bir mücadele etmek gerekiyor.

***

Gelelim seçim muhabbetine.

Daha önce yazdığım gibi seçim döneminin yıldızı İYİ Parti.En çok aday adayı onda olacak görünüyor.Biz bunu ANAP’ın ve AK Parti’nin hızlı zamanlarında görüyorduk.En sessiz partide daha önce yazdığım gibi MHP.AK Parti’nin seçimle ilgili basın toplantısına gittim.Dikkatimi çeken ise şu oldu;

Ortamda sanki ölü evi havası vardı.Kimsenin yüzü gülmüyor,Başkan arada bir zoraki tebessüm ediyordu.Başkanın bir açıklaması dikkatimi çekti.Aday adayı başvurularından sonra yapılacak temayül yoklamasına sürpriz isimler katılacak dedi.

Ben, yıldız aday bulunmazsa genel merkezden tanınmış bir isim gelecek olarak algıladım.Sait Açba modeli bir aday olabilir.Yıldız aday derken toplumda Vali Hanımın aday olabileceği tartışılıyordu.

Bence yıldız olmaz ama sürpriz aday olabilir.Hatay Valisi istifasını açıklarken gözler Kübra Hanımdaydı.İstifa edecek mi başvuru yapacak mı diye beklerken küçük bir araştırma yaptım Vali Hanımın Antalya’ya seçim güvenliği toplantısı için gittiğini öğrendim.

***

Gelelim Mahmut Koçak meselesine.

Koçak neredeyse üç aydır Stat Apartmanında ki büroyu açmıyor.Temizlikçi bayan temizlemeye gelirse bazı gelişmeler olabilir.

Daha önce dediğim gibi çok naz aşık usandırır vakit kaybetmeden net bir açıklama yapmalı.

***

Gazetecilerden Ali Küçükkartal ve Hava Satılmış adaylık için başvurusunu yapmıştı.

Bunlara ek olarak Gazeteci Hakan Dilek’de uzun süredir hazırlandığı adaylığa başvurusunu yaptı. Tüm adaylara hayırlı olsun.Başka da aday olacak gazeteci görünmüyor bunun sebebi tabii ki maddiyat.STK temsilcilerinden de ses yok.

Emekliler derneği başkanı Ahmet Ege genel merkezden davet bekliyor.On milyon oyu olan emeklilerin de bir adayı olmalı diyor.

CHP’ de ikinci sıra adayı olması bence mantıklı olur.

***

Sonuç olarak felaket bir seçim değil ama seçimin sonucu felaket olabilir.

Felaket sonrası yapacaklarımızda bizim seçimimiz.