Cumartesi gününün flaş haberi Mahmut Koçak’ın AK Parti’ye katılmasıydı. Aslında günün sabahı köşe yazımda bazı belirtileri yazmıştım ama ben AK Parti’nin Mahmut Koçak’ı kabul etmeyeceğini düşünüyordum. Mahmut Koçak bir dostuna Salı günü Ankara’da bir tanıtım toplantısına katılıp Çarşamba günüde Afyonkarahisar’da bir toplantıya katılacağım diye mesaj atıyor. Bu mesajı bende gördüm. Gene Mahmut Bey reklam çalışması yapıyor diye düşünmüştüm. Gene de bu bilgiyi sizlerle paylaştım. Mahmut Koçak’a yakın isimler AK Parti olmazsa bağımsız aday olur demişti. Hatta sloganları da hazır “Bizim Vekil”.

AK Parti’nin YSK’ya verdiği aday listesi

1 Ali Özkaya

2 İbrahim Yurdunuseven

3 Hasan Arslan

4 Ferda Ertürk

5 Hakkı Öztürk

6 Ethem Karahan

Bizim Vekil ofsaytta düştü. Mahmut Koçak listede yer bulamamış eğer belediye başkanlığı sözü vermedilerse bu sefer gerçekten kendine yazık etmiş.

*

CHP’de sürpriz olmadı sadece ikinci sırada ben İttifak adayı olarak Mümtaz Akıncı’yı bekliyordum. Burcu Köksal’a yakın CHP İl Yönetimi dahi 52. Madde nedeniyle aday olmasının net olmadığını söylüyordu. Ben de Burcu Köksal’ın daha önce parti üst yönetiminin açıkladığı gibi belediye başkanı adayı olur düşüncesindeydim. Demek ki bizlerin bilemediği bir durum oluşmuş.

YSK’ya teslim edilen listede adaylar sırası ile

1- Burcu Köksal

2-Fatih Aydın

3-Abidin Yağcı

4-Ali Arıkan

5-İbrahim Kadıoğlu

6- Anıl Halis Akar.

*

Bir önceki yazımda Mehmet Taytak Genel Başkana yakınlığını kullanarak Aziz Aslan’ı liste dışı bıraktı demiştim. Aslıda Devlet Bahçeli mevcut tüm milletvekillerini tekrar aday yapmış. Sadece adı Sinan Ateş cinayetinde geçen Olcay Kılavuz’u Mersin’de kazanması zor olan 4. Sıraya koymuş.

*

İYİ Parti’de demokrasi kazandı. Meral Akşener inisiyatif kullanarak temayül sonuçlarını listeye taşıdı. Kulislerde birçok alternatif dolaştı. Bende çaylak gazeteci olarak bunları değerlendirip tahmini bir liste yazmıştım. Sıralamada Saffet Acar ve Hakan Şeref Olgun yer değiştirdiğinde ilk üç tutuyordu ama bu mazeret değil. Buda bana ders olsun köşemde bir daha tahmini liste paylaşmayacağım. Aslında ben elimde belgesi olmayan bilgiyi kesinlikle yazmam bu son olsun. Okuyuculardan da özür diliyorum.

İYİ Parti’nin YSK’ya teslim ettiği aday sıralaması

1. Hakan Şeref Olgun

2. Mustafa Enes Arabacı

3.Saffet Acar

4.Okşan Ulusoy Efe

5.Gönül Ar Güngör

6. İbrahim Acar.

Diğer partilerin aday listeleri sanki İYİ Parti’ye yarayacak gibi. Bir aksilik olmazsa 3 vekil çıkarır. Bu hızlı gündemde bu kadar yazabildim. Bir sonraki yazımda daha geniş analiz yaparım. 2023 seçimleri ülkemize ve adaylara hayırlı olsun.