Afyon’dan Bay Kemal Geçti

14 Mayıs Seçimlerine ramak kala ilimizde siyaset hareketlenmeye başladı. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afyonkarahisar’da miting yapmıştı.Dün Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Temel Karamollaoğlu ile Demokrat Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Gültekin Uysal halkla buluştu.

Mitingden izlenimlerle yazımıza başlayalım

 

MİTİNGDE 10 BİNİ AŞKIN İNSAN VARDI

Öncelikle şunun altını çizersek abartmış olmayız.Bu zamana kadar yapılan CHP mitinglerinin en kalabalık mitingini izledik.Bu konuda tecrübeli olan Gazeteci Dostum Ömer Elçi ‘Beklediğimizin çok üstünde bir halk var’ diyordu. Odak Gazetesindeki köşe komşum Kemal Baykara ise net bir rakam veriyordu ’On bini aşkın insan vardı’ diyordu.

Saatler önce alandaydım. Güvenlik güçleri miting alanında konuşlanmış büyük bir emek ve özveri ile çalışıyordu.Emniyet Müdürümüz Ali Temiz ile ayaküstü kısa bir sohbet ettik.

Kadın ve gençlerin ön tarafta yer aldığı mitingde pankartlara bakmaya başladım.

‘Afyon’da yetişir haşgeş, Kılıçdaroğlu kimseye çekmez peşkeş’

‘Baharı bekleyen kumrular gibi. Bizde seni bekliyoruz Sayın 13. Cumhurbaşkanım’

‘Bu seçimin bütü yok’

Bu topraklarda Kemaller Zaferi müjdeler’

‘Atatürk’ten Kemale Tam bağımsız Türkiye’

‘Psikologlar 15 bin atama bekliyor’

‘Yüzüğünü de al git artık’

‘1923 Mustafa Kemal, 1973 Karaoğlan,2023 Kemal Kılıçdaroğlu’

Ve son olarak

‘Devlet kadrosu olmayan uzmanlar vatan nöbetinde bizimkiler ise Suriyelilere yardım peşinde’

 

İTTİFAK TAM KADRO

İlk olarak kürsüye Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yusuf Onur Seçme çağrıldı. Ardından ise İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ile milletvekili adayları H.Şeref Olgun, M.Enis Arabacı, Okşan Ulusoy Efe, Gönül Ar Güngör, İbrahim Acar ve Sebahat Demircigediği’nin yanısıra Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Demokrat Parti İl Başkanı Hikmet Bülbül ve DEVA İl Başkanı Kadir Daylık’ta alanda yerlerini aldı.

Girişte Vekil Adayı Arabacı sıkıntı yaşadı. Arabacı bariyerleri atlayarak alana girdi. İzleyenler ‘Arabacı engelleri tek tek aşmaya başladı’ dediler.

Bu arada Millet İttifakı’ndaki parti temsilcileri konuşma sonrası topluca kürsüye çağrıldı ve Genel Başkanlar ve CHP’li adaylar ile görüntülendi.

Uysal ‘Bunlar mevsimlik milliyetçi’

Zafer Havalimanı’nda karşılanan liderler otobüs ile Zafer Alanına geldi. Sunucu Barış Bozkurt’un anonsları ile alan coşmaya başladı.

Türk demokrasisinin belki de en zor sınavını vereceğimiz 14 Mayıs seçimlerine ilerliyoruz diyerek konuşmasına başlayan Gültekin Uysal, “Biz bir büyük ülkeyiz. Bu coğrafyada kendi insanımıza 'giderlerse gitsinler' diyemeyiz. Kendi insanımızı yoksulluğa mahkûm edemeyiz. 20 yıldır Türk milleti bu doymak bilmez iktidardakilere yetki verdi. Yetki yetmedi, güç istediler... Onu da verdi! Güç yetmedi, mutlak güç istediler, onu da verdi. O da yetmedi dilimizden dökülenler kanun haline gelsin istediler. Şaibeli bir referandumla da olsa milletimiz buna da yetki verdi. Bunlar mevsimlik milliyetçi, her kalıba girerler. Türkiye'de 20 yıldır bir parti olma hüviyetinden çıkmış adeta yukarıdan aşağı, aşağıdan yukarı organize bir suç şebekesi haline gelmiş bir siyasi iktidarla mücadele ediyoruz’ diye konuştu.

 

BU ADAM DOĞRU ADAM DEĞİL

“Geçim sıkıntısı herkesin derdi. Sadece işsizler sıkıntı çekmiyor. Esnaf da emekli de memur da büyük bir sıkıntı içinde” diyen Temel Karamollaoğlu “Sadece ekonomik değil, sosyal yönden de sorunlarımız var. Özellikle iktidarda bulunan arkadaşlar kardeşliği pekiştirecek ifadeler kullanacaklarına bizi düşmanlaştıracak ifadeleri kullanmaktan çekinmiyor. Biz buna rıza göstermiyoruz. Doğru zamanda doğru adama ihtiyaç var ama bugünkü adama değil. Bu sistemin kurucusu, bu sistemin manisi olan arkadaşlar tek adam rejimini zorla dayattılar. Bugün bu dayatmanın bedelini ödüyoruz. Bundan kurtulmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

 

ONLAR CANDAŞ DERDİNDE BİZİM DERDİMİZ VATANDAŞ

 

"Şimdi gençler demokrasiden yana mısınız? Adaletten yana mısınız? Haktan yana mısınız? Kul hakkını savunanlardan yanında mısınız? Soruları ile konuşmasına başlayan Kemal Kılıçdaroğlu,”Sandığa gideceksiniz, haktan yana, hukuktan yana, demokrasiden yana oy kullanacaksınız. Sizin hayalleriniz neyse tamamını gerçekleştireceğim. Gençler büyük sıkıntı çektiğinizi biliyorum. Üniversiteden mezun oluyorsunuz, iş bulamıyorsunuz. Sınava giriyorsunuz, kazanıyorsunuz, mülakatta hakkınız yeniyor. Bütün bunları çözeceğiz. KPSS'ye gireceksiniz, mülakatı bitireceğim, kim kazandıysa o girecek.Beşli çeteler diyorlar ki 'Acaba Kılıçdaroğlu'nun ayağını nasıl kaydırırız, bu adam cumhurbaşkanı olmasın. Her türlü iftirayı atıyorlar. Benim öyle saraylarda oturmak gibi bir niyetim yok. Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın mütavazı Çankaya Köşkü var. Gideceğiz, orada oturacağız. Onlar için yandaş, Bay Kemal için vatandaş var. Benim gönlüm sizlerle, size hizmet edeceğim.Mütedeyyin kardeşlerime sesleniyorum. En büyük günah kul hakkı yemektir. Kul hakkı yiyenlere Allah aşkına oy vermeyin” dedi.

Konuşmalardan sonra Nevşehir’e gitmek üzere seçim otobüsüne giden Kemal Kılıçdaroğlu’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Fotoğraf çektirmek için sıraya girdiklerini gördüm.

Kılıçdaroğlu kendisine ve millet ittifaka gösterilen ilgiden oldukça memnundu. Gazeteci dostum Nail Azbay’ın uzattığı mikrofona, “Kutsal topraklardayız. Kurtuluş Savaşımızın başladığı Zafer Şehri Afyon bizi bağrına bastı” mealinde açıklamada bulunası da bu memnuniyetini gösterdi.

Son anda otobüs hareket etmeden Eşim Fadime Akar cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’na Gün FM’İ hatırlattıktan sonra  “Oğlum Anıl Halis Akar milletvekili adayı yanınızda.Onu size emanet ediyorum” demesi üzerine “Evet evet Kadıköy Belediyesinden biliyorum” diyerek cevap verdi.

Kılıçdaroğlu ve ekibi Nevşehir’e gitmek adına ilimizden ayrıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yusuf Onur Seçme ve gençlerden kurulu ekibi gece gündüz çalışarak bu organizasyondan yüzünün akıyla çıktılar.

Bu arada Cumartesi günü Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ilimize geliyor.Salı günü ise Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Afyonakarhisar’da olacağını hatırlatarak yazımıza noktayı koyalım.

Mutlu ve aydınlık yarınlara…