3 İYİ İNSAN

Sadio Mane ve kırık telefonu. Dünyanın en çok kazanan Liverpool'ün Senegal'li futbolcusu. Dünyanın en pahalı ve en tanınan futbolcularından birisi. O Liverpool en ünlü oyuncusu.

Sadio Mane,

Liverpool ile yıllık ortalaması 5.200.000 Sterlin, 5 yılda 26.000.000 sterlin alacağı bir sözleşme imzaladı.

Her hafta 100.000 sterlin kazanıyor. Yani 800.000 TL.

İstese lüks içerisinde yaşar, ancak o aslını, neslini ve nereden geldiğini unutmayanlardan. Gösterişten uzak bir hayat yaşıyor. Bunun nedenini şöyle açıklıyor.

"Neden on Ferrari, yirmi elmas taşlı saat, ya da iki uçağa parayı harcıyayım ki?

Bu nesneler benim ve dünya için ne yapacak ve işe yarıyacak? Okullar inşa ettik, bir stadyum inşa ettik, aşırı yoksulluktaki insanlar için kıyafetler, ayakkabılar, yiyecekler sunuyoruz. Senegal'in çok fakirlerin olduğu, bir bölgesinde, ailelerinin ekonomisine katkıda bulunan herkese ayda 70 euro veriyorum. Lüks arabalar, lüks evler, seyahatler ve hatta uçaklar alıp bunları sergilememe gerek yok ki.

İnsanlarımın, hayatımın bana ikram ettiğinden az bir şeyler almalarını, paylaşmalarını tercih ediyorum"

İnsanlar, ne kadar yaşadıkları ile, nelere sahip oldukları ile değil, nasip yaşadıkları ve insanlığa kattıkları ile anılırlar. Bu birinci iyi insandı

İkinci iyi insan ise ilimizden.

Başarı iş insanı Halil Erdin. Çoğunuz tanımayabilir ama kocaman hayırsever bir yüreği var kendisinin. Nerede açta açıkta özellikle bir mülteci görse dayanamaz hemen yardıma koşar. İlimizde gerçekleştirdiği hayırları kimse bilmez.

Geçtiğimiz günler içerisinde yine yolda rastladığı garip bir vatandaşımıza aldı aracına götürdü bir alışveriş merkezine tepeden tırnağa giydirdi. Bu kış gününde gördü ayağında ayakkabı perişan olan bir kişiyi içi sızladı. Ayakkabasını kendi elleriyle giydirdi, aldı aracına kaldığı yere götürdü. Tabiki elinide boş göndermedi.

Sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımlarla ihtiyaç sahibi göçmenler için her türlü eşyayı toplayıp kendi imkanları ile bu ailelerin evlerine götürüp kendi elleri ile yerleştiriyor Halil Erdin. Tam bir hayvan sever kendisi ayrıca.

Köpekleri var. Bu kış günlerinde hayvanlar aç susuz kalmasın diye pencerelerin önlerine, fabrikasının belirli noktalarına yem bırakıyor. Kuşlar, kediler, köpekler aç kalmasın diye arabasının bagajında taşıdığı yemleri gördüğü hayvanlara kendi elleri ile överiyor.

 

Bakın ne diyor Halil Erdin; “Şöyle bir etrafımıza baksak soğuk kış gününde vicdanlarımızı ısıtsak,bir çift ayakkabıya yada bir monta,hatta bir çift çoraba,hatta ve hatta bir tas çorbaya bile ihtiyacı olanlar var. Allah merhametimizi eksik etmesin,insanlığımızı unutturmasın. Cenab’ı Allah yahudiye, hristiyana bana iman etmiyorsunuz diye rızkını kesmiyor öyle değil mi? Bizleri kullarını, birbirlerine sebeb yaratmış ellerimizden gönlümüzden geleni yapalım. İnsan olur kuşlar, kediler, köpekler. HAYDİ ELLER VİCDANLARA” Gerçektende öyle. Haydi eller vicdanlara.

Üçüncü iyi inssan ise Ali Gümüşhan.

Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı, İkbal Termal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan.

Çok güler yüzlü, işinin ehli, tam bir Afyonkarahisar aşığı. Şehrimizin tanıtımı için gece gündüz demeden yoğun bir tempoda çalışan Ali Gümüşhan, ilimizin termalini,sucuğunu, kaymağını, ağzı açığını, bükmesini, kaymaklı ekmek kadayıfını tüm dünyaya tanıtmak için uğraşıyor, çabalıyor emek sarf ediyor. Yerel ve ulusal basının büyük ilgi gösterdiği Ali Gümüşhan ulusal kanallara verdiği ropörtajlarla şehrimizin tanıtımını sağlıyor. Ali Gümüşhan emin olun kendi firmasını değil tüm Afyon’u güzel bir şemkilde tanıyor. Ali Bey bizim turizm elçimiz. Tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.