Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Aday adayı Ahmet Davutoğlu hafta sonu Afyonkarahisar’da mola verdi.

İzmir mitingi öncesi Afyonkarahisar’a gelen Davutoğlu CHP ve İYİ Partili milletvekili adayları ile İl Başkanı Niyazi Ertaş ve Gelecek Partili yöneticiler tarafından karşılandı.

Pazar günü basın mensuplarıyla buluşan Davutoğlu gazetecilerin sorularını cevapladı. NG Otelde  sağında CHP’li milletvekili adayları solunda ise İYİ Partili Milletvekillerinin olduğu Davutoğlu basın mensuplarının sorularını tek tek cevaplamaya çalıştı.

Öncelikle şunun altını çizmem lazım. Her daim söylüyorum gazetecinin kalitesini böylesi toplantılarda sorduğu sorular gösterir.

Afyon basını kalitesini gösterdi

Afyon basınında Davutoğlu’na soru soran gazetecileri gördüğümde ilimizdeki basının kalitesini de bir kez daha görmüş olduk. Soru yönelten meslektaşlarımızın da isimlerini yazmak zorundayım. AGC Başkanı Sezer Küçükkurt, 2.Başkan olarak ben, AGC üyeleri Polat Yılmaz, Kemal Baykara, Nail Azbay ve Kadir Kaplan gündeme ilişkin soruları Davutoğlu’na soruyordu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu mevcut iktidarı kastederek “Bu hikaye bitti. Gidecekler” diyordu. Siyasi Ahlak Yasasını önemsediğinin altını çizen Davutoğlu ‘Bu Siyasi Ahlak Yasası benim Başbakanlığıma mal oldu.O dönemler yine böyle Nisan ayının sonunda ben yurt dışında iken parti beni siyasi ahlak yasası üzerinde direttiğimden dolayı darbe yaptı’ diyerek Millet İttifakı iktidarında Siyasi Ahlak Yasası’nın mutlaka uygulayacağız. Bir milletvekilinin bugünkü mal varlığı ile yıl sonraki mal varlığını karşılaştıracağız. Doğal olarak fark varsa bunun da hesabını soracağız” diyordu.

Bir başka soru üzerine Genel Başkan Davutoğlu “Cumhur İttifakı kirli bir ittifaktır 14 Mayıs tarihinde yeni bir iklime uyanacağız” mesajlarını verdi.

Mevcut iktidarın kullandığı dilin kirli olduğunun altını çizen Davutoğlu yine sorulan soru üzerine “Seçimler öncesi böyle kullanılan dil toplumu geriyor.Bu kaybedenlerin kullandığı bir dildir.Kaybedeceğini bilenler böyle konuşur.İnsanın en tehlikeli olduğu an kaybedeceğini bildiği andır.Bakın benim Başbakan olarak girdiğim o seçimde kullanılan müzik ve sözler  birleşme ve bütünleşme diliydi. Aynı yoldan geçmişiz biz. Aynı sudan içmişiz biz sözleri ne kadar güzeldi. Şimdi ise ayrışma ötekileşme dili var.  Bu yapılanlar aslında suç TCK’nın biz sandıklarda gerekli güvenliği Millet İttifakı partilerimiz ile sağlayacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın14 Mayıs’ta Türkiye yeni iklime uyanacak” dedi.

Davutoğlu Millet İttifakı’nın Afyonkarahisar’da başarılı olacağına inancının tam olduğunu belirterek İzmir’e gitmek üzere yola çıkıyordu.

Bugün 1 Mayıs İşçinin emekçin bayramı .Bu ülkede alnın akı ile emek en yüce değerdir düsturu ile üreten çalışan tüm emekçilerin günü kutlu olsun.

Yarın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ilimizde olacak.

Zafer Meydanı’nda Zafer şehrinde Afyonkarahisarlılara hitap edecek olan Akşener ve Yavaş’ın verecekleri mesajlar merakla bekleniyor.