Bu seçim biraz zor görünüyor. Seçim gününe kalan zaman azaldıkça siyasetteki nezakette maalesef azalıyor.

Bunda Cumhur İttifakı paydaşlarının anlatacak bir hikayesinin kalmaması da etkili oluyor. Afyonkarahisar’ın sorunları ve çözüm yolları ile ilgili bir tek açıklamaları yok. Yüksek hızlı trene yapılan yatırımlar durmuş vaziyette yapılan bölümde çürümeye terk edilmiş. Korel Otel yanındaki üst geçit işinin temelindeki demirlerin tamamı çürümüş vaziyette. Recep Tayyip Erdoğan’ın üç ay önce ray döşeme töreni ile yaptığı açılışta, Hatay Devlet Hastanesi temeli gibi kayıp vaziyette. Aslında 2013 yılında temeli atılan Ankara - Afyonkarahisar-İzmir YHT hattından sonra başlayan Konya - Karaman ve Ankara - Sivas YHT hatları açıldı ve taşımacılığa başladı. Afyon’un makûs kaderi midir yarım yarım işler bitirilip açılamayan tesisler… Mesela Antalya Kavşağına yapılan yöresel ürünler alışveriş yerleri üç senedir açılamadı ve ahşap yapılar çürümeye terk edildi. Dükkânların içi ise ne vaziyette bilinmiyor.

Haklarını yemeyelim hafta sonu AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ile Afyonspor maçında beraberdik. Harbiş Ataköy bölgesine yapılacak 100 yataklı hastane müjdesini verdi. Çalışmalar başladı dedi ama nerede yapılacağını da bilmediğini söyledi. Seçime kadar biraz netleşir sanırım. Bu hastane veya sağlık merkezi konusunu daha önce yazmıştım. 2019 Yerel Seçimlerinde MHP Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya’nın projesiydi.

 

 Sırf bu proje ile ilgili AK Parti o zaman İl Sağlık Müdürü ve ekibini mahalleye gönderip inceleme yaptırdılar. O gün bugündür sağlık merkezinden haber alınamadı. İnşallah bu seferde unutulmaz. Gerçekten o mahalleler için bu çok önemli.

***

Afyonkarahisar küçük ölçekli ve fazla da göç almayan bir il. İnsanlar birbirlerini aileleri ile birlikte tanır. Adayların tamamına yakını da Afyonkarahisarlı. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi ikinci sıra adayı Fatih Aydın Kayserili ama Afyon’u bizim vekil adaylarının çoğundan daha iyi tanıyor. Verdiği raporlar ve bahsettiği projeler vatandaşın beklentisi olan şeyler. Ayrıca çok nazik ve saygılı bir dil kullanıyor.

Yerel basın manşetlerine bakıyorum;

O zaman Fatih Aydın’dan başlayalım.

“Biz yalan söylemeyiz, iftira etmeyiz, yetim malına el uzatmayız”

“Hak paylaşımı adil, devlet liyakatli ellerde olacak”

CHP Adayı Anıl Halis Akar: “Türkiye, gıda ve hayvancılıkta bölgesinin en büyük ihracatçısı olacak”

İYİ Parti adayı Hakan Şeref Olgun: “Afyon’un bu bayramda gündemi ekonomi.”

İYİ Parti adayı Mustafa Enis Arabacı: “Afyon’da hayvancılık özel bölge ilan edilecek.”

“Yoksul veya kimsesiz yaşlılar için “mutlu yaşam merkezleri” kurulacak”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu: “15 Mayıs sabahı yeni Türkiye’nin doğuşunu kutlayacağız.”

MHP adayı Yücel Genç: “HDP ve Fetöcülerle işbirliği yapanlar tarihin karanlık sayfalarına gömülecek”

“Bahar gelecek diyorlar. FETÖ ve PKK’ya bahar getirecekler”

AK Parti Adayı Dr. Hakkı Öztürk: “Erkek erkeğe, kadın kadına evlilik serbest bırakılsın’ diyen CHP zihniyeti bu ülkenin sapıklık bataklığıdır.”

AK Parti adayı Ferda Ertürk: “Afyon’da CHP ve İYİ Partililer PKK’lılar ile aynı amacı savunuyor”

Daha yazacak birçok söz var ama benim sinirlerim bu kadarına müsaade etti. Burada mesele şu veya bunun kazanması değil toplumdaki ayrışma. Kardeşi kardeşe düşman eden bu ayrıştırmayı 12 Eylül öncesi çok acı tecrübelerle yaşamıştık.

Geçtiğimiz Pazar Ahmet Davutoğlu’nun Afyonkarahisar’daki basın toplantısında bu siyasette ki nefret dilinin sebebini sormuştum. AK Parti’nin tarihindeki en yüksek oyu alarak Başbakan olan AK Parti eski Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “ AK Parti ve Cumhur İttifakının anlatacağı bir hikayeleri kalmadığı için toplumumu kutuplaştırarak oyların tutmaya çalışıyorlar.Benim bir darbe ile Başbakanlıktan alınmamın sebebi de ‘siyasi etik(ahlak)’ yasasını çıkarmak istemem oldu. O dönemde bu yasayı çıkartsaydık Avrupa Birliği Türkiye’ye vize serbestliği getirecekti. Tüm başlıklar açılmıştı. Görevi devraldığımızda ilk çıkartacağımız yasa ve bunun ardından gelecek vize serbestliği”dedi.

Buradan bir daha yazayım yarın bu seçimler bitecek yine yüz yüze bakacağız lütfen sözlerimize çok dikkat edelim.

***

Önümüzdeki günlerde yazacağım bir analizin ipuçlarını biraz vereyim.

Recep Tayyip Erdoğan kaybederse kazanacak kazanırsa kaybedecek. Kılıçdaroğlu kazanırsa işi çok zor.

Bu konuları biraz aramızda tartışalım haftaya inşallah bu konuyu yazacağım.

***

Merak eden okuyucularım bugün Meral Akşener ve Mansur Yavaş bugün saat 14:00’de Zafer Meydanı’nda olacaklar. Her zaman olduğu gibi şemalarla kulislerle bu mitingi de değerlendireceğim. Bence tarihi bir gün bizi bekliyor şahit olmak isterseniz buyurun gelin.

***

Ayrıca bu akşam 22. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali açılış konseri var. Güral Otelde saatler 20:30’u gösterirken Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası sahne alacak. 8 Mayıs’a kadar da birçok etkinlik var. Beni duygulandıran da festival konserlerinin bir kısmının Nuh Köyü’nde yapılacak olması. Yusuf Taktak Resim Sergisi ve söyleşisi de bu köyün ilkokulunda olacak. Ayrıca 4-7 Mayıs’ta konser 5 Mayıs’ta Nuh Köyü İlkokulu’nda söyleşi ve müzik etkinliği de bu köyde olacak.

Benimde yazları çiftçilik yaptığım köyümde böyle bir faaliyet çok önemli. Buradan Hüseyin Başkadem ve çalışma arkadaşlarına özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Nuh Köyü nüfus üç binlere kadar olan belediyelik bir kasabaydı. Eğitim oranı yüksektir Afyon’da belki sadece burada NUHYAR Vakfı var. Bu vakıf yüksek öğretim gören köyden çıkmış gençlere yıllardır karşılıksız burs veriyor. Birçok önemli mevkilere gelen gençler köyden kopuyor tabii. Köyde çiftçilik yapanlarda gelirlerin çok düşmesinden dolayı şehre göçüyor. Şimdi köyün nüfusu 600 civarında ve belediyesi sağlık ocağı ve ortaokulu kapalı vaziyette. Ancak köyümüzde üç adet sıcak su kuyusu açıldı ve yatırımlar için çalışmalar var. Kısa sürede eski nüfusunu ve canlılığını toplar diye düşünüyorum.

Köyümüze buyurun gelin.