İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Meral Akşener Afyonkarahisar’da Cumhur ittifakını topa tuttu.

Miting alanındaki konuşmalar ve yorumlardan önce izlenimlerimizi paylaşalım:

Pazartesi gece geç saatlerde Miting Alanı Zafer Meydanına gittim. Alanda İYİ Parti ekibi hazırlıklarına devam ediyorlardı.  Milletvekili Adayları Hakan Şeref Olgun ve Mustafa Enis Arabacı da ekipleri ile çalışmalara katılmıştı.

Oruçoğlu İş Merkezi duvarındaki dev Tayyip Erdoğan, ‘Doğru zaman doğru Adam’ yazılı afişi vinç yardımı ile ‘Afyon tarih yazacak Az kaldı’ sözlerinin yer aldığı Mansur Yavaş Meral Akşener ve İYİ Partili 6 milletvekili adayının olduğu afiş ile kapatılıyordu.

 Miting Alanındaki pankartlara baktığımızda:

‘Meral anne sarıl bize’ ‘Güneşinle aydınlat bizi’ ‘Cumhuriyetin kazanıldığı topraklara Hoşgeldiniz’ ‘30 lira soğan, Güle Güle Erdoğan’ ‘Şehrimize şeref madalyası istiyoruz’ ’Anamızı da aldık geldik’ gözümüze takılan pankartlar.

 

‘DARBE SÖZLERİ PAS PAYE SÖZLERDİR’

“Cumhuriyetin başkentinden Kurtuluş’un sembolü Afyonkarahisar’a selamlar getirdim” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, “Son günlerde 14 Mayıs’ta iktidar değişirse darbe olur gibi pespaye sözler duymaya başladık. Bakın Ankara’da göreve geldik. 3 bin 500 ihaleyi şeffaf yaptık ve internetten yayınladık. Eski para ile 5 katrilyon borcu ödedik. 4 yılda mevcut iktidar 80 milyon kesinti yapmak yerine 1,7 milyar lira kesinti yaptı. Başkent kart yaparak yardımlarımız devam etti. 200 bin aileye 1 liradan su verdik. Bizler mevsimlik milliyetçi değiliz. Tabelalara TC’yi yeniden yazdık. Bizlerin PKK ile işi olmaz PKK eli kanlı bir örgüttür. PKK ne ise HÜDA PAR da aynıdır. Bakın bu HÜDA PAR beni şikâyet etmiş. Buradan duyuyorum. Bu şikayet benim için şeref madalyamdır. Eski jeliboncu başkan bir oğluna spor kulübü diğer oğluna ise TV aldı. Kul hakkı yiyenlere oy vermeyin. Adalet istiyoruz. Değişim istiyoruz’

 

‘PKK İLE MÜCADELE ETMEYEN HAİNDİR’

“Seçim seçmen için bayramdır. Seçim demokrasi şölenidir” diyerek konuşmaya başlayan Meral Akşener, “Bunlar kazanırsa darbe olacak diyenler ayıp ediyorsunuz. Sizler haksızlığa hırsızlığa güce doymadınız be kardeşim. PKK terör örgütüdür. Onunla mücadele etmeyen haindir. Bizi onunla birlikte anmayın.Ben PKK’lı isem dokunulmazlığımda yok benim derhal tutuklayın.Gaffar Okan’ın katilleri ile birliktesiniz..Sinan Ateş ve  Muhsin Başkan’ın katillerini bulacağız. İşsiz olan gençlere 2 bin 500 TL iş bulana kadar destek vereceğiz” dedi.

Açtırmayın kutuyu söyletmeyin kötüyü diyerek sözlerine devam Eden İYİ Parti Genel Başkanı ve Millet İttifakı CUMHURBAŞKANI Adayı Meral Akşener, ‘Ben başbakan olacağız sizlerin oyları ile partimizi 1. Parti çıkartın. Öyle abiduk gubidik işlerle değil helal oylarınızla olacağım. Emekli ve emekçilere yüzde 50 Temmuz ayında zam yapacağız. Esnaflarımızın kredi borçları yeniden yapılandırılacak ve anapara yerine sadece faizler ödenecek. Ödenen borç kadar yine kredi verilecek. Çiftçiye üreticiye destek vereceğiz.Bir oy Merale bir oy Kemale”  dedi.

 

BEN MİLLETİMDEN KORKACAKSAM BATSIN BU DÜNYA

Konuşmaların kısa özetinden sonra alanda notlarımıza takılanlara bakalım.

Alan uzmanı olan Gazeteci dostum Kemal Baykara’ya sordum. Bu mitingde kaç kişi var. Baykara uzun bir çalışma sonrası dedi ki ’13 bin kişi abi’

Meral Akşener siyah pantolon beyaz gömlek ve şık bir mavi ceket ile kürsüye geldi. Omzunda ise güzel bir el işlemeli yemeni vardı. Afyonlu bir kadından yemeni alan Akşener miting sonrası kulağındaki küpeleri çıkararak ön sıradaki bir kadına hediye etti.

Konuşmaya başlamadan önce Belediye Sosyal tesislerinde tarafındaki vatandaşları yanına çağırdı. Güvenlik güçlerinden barikatları kaldırmalarını istedi. “Beni korumayın kardeşim. Ben milletimden korkacaksam batsın bu dünya. Afyonlularla aramıza barikat koymayın” diyordu.

Geçen Kılıçdaroğlu mitinginde CHP İl Başkanı ve milletvekili adaylarının yanı sıra Millet İttifakı İl Başkanları ve İYİ Parti milletvekili adayları da kürsüye çıkarılarak tanıtılmıştı.

Bu mitingde de benzeri bir ittifak görüntüsü beklenmesine rağmen İYİ Parti ekibi önce kürsüye İl Başkanı Muhammed Mısrlıoğlu ve Mansur Yavaş’ı davet etti. Akşener iki başkanın ellerini havaya kaldırdı. Daha sonra milletvekili adayları kürsüye çağrıldı. Ve ittifak il başkanları ve adayları kürsüye çağrılmadığını gördük.

Akşener ve ekibi Sivas’a gitmek üzere ilimizden ayrıldı. 

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu mitingleri sonrası Akşener’in mitingi de olaysız sona erdi. 14 Mayıs’a az bir süre kaldı. Bakalım ne olacak?

Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.